icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

lusia_99
25. okt 2010

ahojky...tak sa hlasim po ZUMBE...babyyy mna boli cely človek...pot mi kvapkal aj z gatí a stiahla som 1.5l vody za hodinu....fuuuuuuuuuuuu 😕
ale v stredu idem zasa 😀 ta zumba je skvelaaaaaaaaa

debbie
25. okt 2010

😀 😀 yennn tak super gratuluje k úžasnéééému mííínusu , zmakla si to na jedničku 😀 😀 ale nepochybovala som ani ma ninutku
a gratulujem všetkým čo mali mínus , tie čo mali rovnako nabudúce to bude o to viac , telo pustí vodu a plusky tak je načase si zhodnotiť týžden a polepšiť sa 😀

debbie
25. okt 2010

@adky neboj sa nič , budúci tt budeš mať zase majvyššie mínusko hihihi
A kto to mal teraz , má istú povinnosť milú dať jedálniček 😀 😀 ,že???

adky
25. okt 2010

@katkav nedohonis,neulahcim ti to 😀 😀
Ja som kojila len 2 tyzdne ☹ Po 2 tyzdnoch od porodu som musela odist na 5 tyzdnov do nemocnice (dostala som trombozu s emboliu) tak mi zastavili laktaciu.....joj,tak mi to bolo luto-strasne som chcela kojit 😔

debbie
25. okt 2010

@lusia_99 zumba je super ja som chodila dva mesiace ale potom sa to tak rozbeho že nás bolo veľmi veľa na malú telocvičňu a to tuž bolo otrasné , len sme sa drgali a ked sme to na stranke okomentovali ,,, otras išlo dievčinke čo precvičovala čo najviac zarobiť , a ani ju nebolo vidno ked sme cvičili vzadu 😠

adky
25. okt 2010

@debbie bodaj by 😀 😀
Presne-kto mal najvacsie minus? Zeby @yennn : 😎

debbie
25. okt 2010

nie nie mne sa vidí že najviac schudla tento tt @lusia_99

yennn
25. okt 2010

@tinika tak ak si sa spravne pomerala, tak centimetrovy ubytok je perfektny! 🙂

@katkav tak uz som ta teda oficialne zaregistrovala, daj mi prosim este svoj ciel do silvestra, nech to mame naporiadku 🙂

debbie
25. okt 2010

no a tu štrudielku čo tu niekto spomínal dajte recepty sem baby nie maily......každý dobrý receptík poteší

yennn
25. okt 2010

@adky @debbie presne tak, najviac schudla @lusia_99

Moj jedalnicek by vam ani nebol velmi platny, velke zmeny som zatial este neurobila. Zatial som sa len uspesne presvedcila, ze musim pit 3 litre vody (cistej!) denne, taktiez som sa presvedcila, ze prestanem sa prejedat a jest dve na tri (tiez uspesne) a okrem toho som zacala jest 5x denne, koncim vacsinou o 19,00 - polievka. No a - pochopila som, ze davat si o 22,00 zmrzlinu lebo si chcem utesit unavenu dusicku, je blbost 😀
Pokusila som sa trochu pridat zeleniny do stravy, ale mam pocit ze maleho dost boli brucho z toho....
Takze moj jedalnicek ma este dost velke rezervy, takze poprosim pripomente mi to, az budem stagnovat - ze treba doťuknúť jedalnicek 😀 😀 😀

yennn
25. okt 2010

@debbie a dakujem za gratulaciu 🙂 Ale to bude tou vysokou startovacou vahou 🙂

tinika
25. okt 2010

@yennn 🙂 tak snad som spravne pomerala ale merala som uz 4x od kedy chudnem a ide to dole tak snad a ked tak nabuduce bude viac. ))

lusia_99
25. okt 2010

babulky moj jedalnicek tiez neni ukazkovy mne sa vidi ze mne najviac pomohla ta voda 😎 ale ked inak nedate 😀
ranajky : celozrny rozok..sunka+syr a zeleninka...vačšinou si ho supnem na chvilku do mikrovlnky viac mi chuti teply 😉
olovrant: ovocie...podla dennej ponuky špajze 😀
obed..to co varim aj ostatnym len v mensej porcii ako doteraz
olovrant : jogurt
večera: nooo kedy ako ale väcsinou polievka alebo este jeden rozok...dneska len mrkvicka po zumbe 😀

yennn
25. okt 2010

Ja sa odmeriam nabuduci tyzden - po 4 tyzdnoch, aby som mala istotu ze bude ubytok, aj ked som sa nahodou nemerala spravne ... 😉

adky
25. okt 2010

Ja som tiez zacala vecerat polievky-tie do hrnceka 😀

lusia_99
25. okt 2010

no nic idem ja haji...som uplne grogy po tej zumbe...snad sa nejako preplazim do postele 😀 papa a CHUDNUTIU ZDAR 😉

adky
25. okt 2010

Preco som aj po 4 litroch vody (cistej) ktore som uz dnes stihla vypit stale smadna? to je divne..... 😕 😝

adky
25. okt 2010

@lusia_99 bruuu noc,ja tiez o chvilu idem 😀

katusradus
25. okt 2010

@yennn trochu oneskorene... 🙂 viem,že nie vždy jem správne a som si vedomá svojich prehreškov,ale to,že nepriberám je pre mna úspech a dobrý začiatok!Si predstav,že pred otehotnením som vážila 80kg,pribrala som 10kg -to všetko som nechala v nemocnici a v priebehu 5mesiacov som to znova začala naberať späť,sestrička mi aj vravela,že telo si pamätá kolko vážilo...sviňucha 😠 no ale ja sa nedám,svokra schudla desäť kíl aj ja aby som to nedokázala ha 😎 kočky gratulujem k mínusom a tie čo ste pribrali naabudúca zhodíte 🙂

yennn
25. okt 2010

@katusradus dôležité je to, s čím si spokojná ty. Samozrejme že chápem, že je pre teba úspech to, že nepriberáš. Veď aj ja keby som sa nenaštartovala pred 3 týždňami, tak nechcem vedieť kde by som dnes bola, ale isto už 3-ciferná ☹

No ale teda - ak svokra schudla 10 kíl, tak to by som si nenechala na tvojom mieste! 😀 😀 😀

yennn
25. okt 2010

@adky citala si dnes moj ranny prispevok ohladne vody?

vejula
25. okt 2010

čafte kočky tak hlasim cvelkom uspešny den.. teda uspech bol že som stihla fitko a zabehala som si a to riadne... dala som okolo 7 kilačov... a vobec sa mi ani nezdalo že som tolko zabehla. to bude tym že tam je presne predomnou telka, takže som sa tak nesustredila na to behanie 😉

katusradus
25. okt 2010

@adky ja vypijem tých 2,5l ale poviem ti,že niekedy mi je na grc tebe nie z tolkej čistej vody? môžes mi skontrolovať dnešne menu prosím 😵 ? ráno-melta celoz.rozhlík šunka,desiata-jablko polka rohlíka,obed-paprika dusená so syrečkom a rohlík,olovrant robený puding z 2,5dc mlieka večer jogurt ten puding asi nie,však?

debbie
25. okt 2010

😀 😀 baby tie čo chcete dať dole brušká.....či mate 60kg alebo 100kg najlešie na bruško niesu brušáky tie budujú sval pod tukom ale ten tuk dať dole ...........to ,čo je náš problém po pôrode, je beh 😀

yennn
25. okt 2010

perfektné @vejula vidim ze si sa do toho zahryzla! Len tak dalej, uspech caka za rohom a pomalicky ocumuje a rozmysla, ci sa priblizit alebo nie - tak ho pozvi dalej! 😀

yennn
25. okt 2010

@katusradus mas pravdu, ten puding asi nie. 😉 A jogurt vecer aky - biely? Mam pocit ze je to malo, mozno este nejaku sunku a zeleninu k tomu

katusradus
25. okt 2010

@yennn schudla lebo musela lekár nakázal trocha zmenila stravu to je všetko ale v priebehu roka to schudla a drží sa dalej mala 97 kg a ja tiež nechcem mať na začiatku9 ale 7 a ked telo dá tak dakedy aj 6 😀 si trúfam,čo ak aj tak to potrvá tiež rok

debbie
25. okt 2010

@katusradus tých rohlíkov je veľa 😒

katusradus
25. okt 2010

@debbie ha ha ja a beh to sa ako robí 🙂

vejula
25. okt 2010

@debbie jeeej tak to idem na to zo spravneho konca 😵

@yennn 😀 😀 ja ho tam už vidim, eln furt sa mi nejako skryva ale ja si ho chytim 😝 😀 inač taka som spokojna po tokm behu, uplne že hormony šťastia pôsobia na plnej čiare 😉