icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

michele11
27. okt 2010

@yennn znie to fajne, hladna som ako nikdy, uz len cakam, kedy mm dokonci veceru 😀 . Ked sa mozem spytat, aku zeleninu si dala ako prilohu? Lebo ak na na ihlu napicham viac druhov zeleniny, dochadza mi predstavivost, co ine k tomu este pridat.

maya30
27. okt 2010

@michele11 no nakukla som teraz na tu stranku a vyslo mi ze ak chcem schudnut mala by som prijat okolo 7650kj, to som vcera aj spravila akurat ze s normalnym jedlom som sa zmestila do ca 3500kj a zvysok som dotlacila muffinom z lidla a dvoma hrstami arasidov 😠 ... a vrchol bolo, ze som si to este aj odvazila a spocitala kalorie aby som vedela 🤐 tak takato som ja krava 😀

pink_lady
27. okt 2010

@yennn tak toje ine potom je vsetko ok 😵 😀 a malemu mozno idu zubky tak preto je uplakanejsi, ci nie?

michele11
27. okt 2010

@maya30 si si ista, ze si dobre ratala? 5 plnohodnotnych jedal sa do 3 500 kJ da vtesnat dost tazko. Inak, ked dacim zhresim ja, nevazim si to ani jouly neratam, to by ma asi na mieste vystrelo, radsej si dam o pohar vody viac a snazim sa to na druhy den vylepsit, inak ma to strasne deprimovalo, aka som zrava a od lutosti som sa dotlacila este viac 😠

michele11
27. okt 2010

@yennn vitaj, uz mi chybal tvoj dohlad, tak som odhryzla kus z muzovej strany vecere, koza som 😠

maya30
27. okt 2010

@michele11 nie 5, bohuzial iba 3...ranajky, desiata a obed..namiesto olovrantu som do seba hodila sladke a ked som zistila kolko som toho pozrala, tak som uz radsej nevecerala 🤐 ...ale viem ze to nie je riesenie, cely den bol tym padom v keli ☹

katkav
27. okt 2010

@yennn tak som si dnes slavnostne kupila krajcirsky meter 😀 skoro su tie moje miery 90-60-90 😒 pas 123 cm, zadok 123 cm, prsia 120 cm, stehno 73 cm. No hovorim, ze skoro. 😖 Dnes som si dopriala skvelu celotelovu masaz, teta ma magala 2 hodiny 15 minut a vymasirovala vsetko, no takmer, citim sa ako znovuzrodena, bolest krizov je fuk 😉 v jednote som nakupila zdrave potraviny, boli sme u rodicov v Senci, tam je to lacnejsie ako v Tescu. 😉

nanika
27. okt 2010

@maya30 chapem ta, to cloveka dorazi :(

nanika
27. okt 2010

@katkav nevadi, uz to bude len lepsie a lepsie, hlavne na tom metri uvidis vysledky, to len z mojho zadku akosi neubuda. Nejako som zabudla, miery hlasime raz za mesiac, cize teraz 1.11.? Inak, len aby vam luto nebolo, zajtra som zasa u nasich, dufam, ze nebudem ako odtrhnuta z retaze :(

michele11
27. okt 2010

@maya30 aha tak ☹ , no veru nic moc... ale skoda, vychadzalo ti to super, len neviem, ci je potom lepsie nevecerat alebo si dat aspon malickost. Nezobudis sa potom strasne hladna? Resp. vydrzis celu noc nejest? Ja by som uplne hladna nezaspala... Ale ak si sa vopchala do limitu, tak to v podstate nebol az taky zly den 😀

katkav
27. okt 2010

@nanika no dufam, ze mi bude zo zadku ubudat zaroven ako bude ubudat z tej mojej pneumatiky okolo pasa 😀 to by bolo super. Prsia len tak nesplasnu, su to zasobarne mliecka, tak tie ani sledovat velmi nebudem 😎

nanika
27. okt 2010

@katkav mne zo zadku za mesiac ani jeden cm neubudol, takze bud som sa zle odmerala pred mesiacom, alebo je to so mnou smutne...

maya30
27. okt 2010

@michele11 v noci nejedavam, tohto zvyku som sa nastastie zbavila, vecer ak som hladna tak si dam mrkvu alebo ladovy salat...som zvyknuta vecerat, ale vcera som sa fakt kajala, tak som si nic nedala (ale na druhej strane bol ten muffin ozaj uzasny, tak som si povedala ze spravim takyto kompromis, vsak nespacham harakiri za jeden mufin, ked uz som ho zozrala, tak s pozitkom, neboj, ved uz zase si dlho nedam 😉 )

@katkav myslime pozitivne ze tie nadbytocne cm budu onedlo prec...ja ked som sa merala tak som sa hanbila ako pes, vravim si, vsak toto nemozem zverejnit, no ale teraz ked sa tu musim kazdy tyzden verejne hlasit s vysledkom, tak bol by v tom cert aby som neschudla !

katkav
27. okt 2010

@nanika to bude pokazenym metrom podla mna 😉

katkav
27. okt 2010

@maya30 no ja tu mam asi najvyssie hodnoty, tak to musim zmenit, nech to nevyzera tak hrozne, vsak som pomaly sirsia ako vyssia 😉 do leta budeme vsetky riadne cice 😎

yennn
27. okt 2010

@nanika vidis, ja som zase v zivote neupiekla nic z kysnuteho cesta, kebyze mi kupis kvasok tak ani neviem co s nim ☹

@missy97231 krowky su to najlepsie (ale aj najkalorickejsie) co som kedy jedla. Totalne ich zboznujem, ale na tvojom mieste by som ich odlozila na neskôr. Krowky boli a budu, tie ti neujdu. Tak co keby si ich teraz nepapala, hm? Najma ak si chces na tu svadbu nieco pekne obliect 🙂 Ber si priklad z @bubinko83 - ani jej by som krowky pocas diety neodporucila, ale ak uz, tak urcite len 2 a urcite len doobeda 🙂

yennn
27. okt 2010

@michele11 k tomu obedu - myslela som surovy salat (salat, paradajka, mrkva, uhorka, paprika.... jak je libo).
No a tesi ma, ze ti chybam, ale teda mna vynechaj z toho, ze papas co nemas, ok? 😀 😀 😀

@pink_lady ano, aj mu idu zubky, ale vyslovene sa vystiera ako luk, a tlaci, a tlaci... takze podla mna vetry ☹

vejula
27. okt 2010

@yennn ja som sa spojila s laktačknou poradkynou a ona mi potvrdila že nikdy žiadne študie nedokazali vyskyt toxinov v mliečku po cvičeni, vraj su to myty 😉
A ozaj viete niektora prepočitavať kcal na J????

michele11
27. okt 2010

@maya30 presne, najhorsie bolo fakt sa zmerat a prijat ten vysledok, proste hanba, ale ked to clovek musi zverejnit, ma o motivaciu naviac, aby tie cisla zmensoval. Mnam, muffiny milujem, myslis, ze ked si das jeden, je to az taka kaloricka bomba? Ved tam nie je ani krem, nic, a ked si spravis ovocny, je to taka prijatelnejsia verzia zhresenia. Skusali ste uz niektora preratat, kolko kJ ma jeden ovocny muffin? Mne tie ratania velmi nejdu 😒

michele11
27. okt 2010

@vejula a nie je to na obale vzdy uvedene zaroven? kcal aj kJ?

lusia_99
27. okt 2010

ahojky babbulky tak sa hlasim aj ja po dvoch dnoch...som bola na ZUMBE...ja sa tak tesim je to super pocit ked clovek vie kolko vypotil....a potom som si dala 2 paradajky s polkou tuniaka..a cajik Spalovac tukov... 🙂 a vy ? ako sa drzite??? idem docitat

vejula
27. okt 2010

@michele11 ja chcem ale vedieť kvôli tomu ked som cvičila a spalila som určite kcal, neviem kolko to je vlastne J

michele11
27. okt 2010

@yennn aha tak, sorry, mne uz to akosi pomaly zapina ☹ . Jasne, zeleninovy salat, mozem aj kapustu? Neviem na rychlo, ale zda sa mi, ze je vhodna na chudnutie, len mna depta to nafuknute brucho, tak sa jej radsej vyhybam. A nehadzem na teba svoje zlyhanie, len ked mi nema kto napisat mierne varovanie, ze chudnuce zeny, krotte sa, nemam na to este taku pevnu volu 😀 .

michele11
27. okt 2010

@vejula 1 kcal = 4,2 kJ

maya30
27. okt 2010

@michele11 aj ja som myslela ze vsak je to bez plnky, tak to nebude strasne a predstav si 100g ma 1732 KJ, pricom jeden kus vazi nejakych 75g, akoze aj chut ta prejde ked to vies 😝

@vejula 1kcal = 4,2kj 🙂

yennn
27. okt 2010

@katkav tak som si zapisala miery, a drzim palce aby si mala dostatok elanu. Ja to citim v kostiach ze kila aj centimetre pojdu rychlo dole 🙂
Celotelovu masaz ti zavidim 😉 Ake zdrave potraviny si si nakupila?

@nanika kto chce, moze mi miery nahlasit aj kazdy tyzden, ale minimalne raz mesacne urcite - takze najblizsi pondelok sem s nimi 🙂 A co ked si zajtra u vasich? Kurnik zenska, sak kasli na to, ved u vasich mozes byt aj o mesiac, dva, tri, stale... tak teraz sa kroť ved uz si schudla 2.6 kil. Nema vyznam odtrhnut sa z retaze u vasich. Svadbu by som este ako tak (s velkymi vyhradami) pochopila, chapem aj dovolenku, lebo tam clovek je veci, ktore uz nikdy inokedy nemusi stretnut. Ale mama ti predsa aj o stvrtroka moze uvarit dobroty, ktore mas rada 🙂

vejula
27. okt 2010

@maya30
@michele11 vdaka 🙂

debbie
27. okt 2010

ahojte babulky, dnes som spratavala veci čo su malej už malé a prišli mi moje veci čo su mi malé pod ruku , hned som mala po nalade a dako sa mi nechce ani písať som z toho taka nijaká ☹ nebudem vam kaziť večer ....

yennn
27. okt 2010

@debbie len sa pekne vráť a poď sa rozprávať! 😝
Ako to - ved si predsa vravela ze ta to motivuje...

debbie
27. okt 2010

@yennn no ano to že sa dostanem do tých riflí ano no veci čo som v juni obliekla už ,teraz nezapnem...ledva hnevam sa na seba že som bola už na 73kg a zase som to po....la ☹