icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

tinika
28. okt 2010

@yennn ale ja nerobim tak ze nejem aby som schudla, ja jem v podstate vsetko, ale tak ze napr. o pol 5 som včera este nebola vobec hladna, potom som davala maleho spat, kupala a hned sla na zumbu a ta končila o pol 8 a to som uz teda hladna bola a hned pred sa najest nemozem lebo vsetko jedlo budem citit tak som to myslela, musim jest obed skor aelbo menej aby som o pol 5 mohla večerat .) a celiakia ma tiez ako jeden prejav hnačky, ja neverim ze to mam to len kamoska vystudovana v danom odbore mi to hovorila, ja idem riesit tie mliečne vyrobky 🙂

yennn
28. okt 2010

@adky ale ved @zuzuh nenahovaraj na jedenie nespravneho, na to nase sado-maso musis byt nastavena, to nejde len tak 😝 Zuzuh, adky ma pravdu - radsej sa doma riadne najedz podla harmonogramu a na navstevu chod s umytymi zubami a zuvackou. Pokial by cas navstevy mal spadat napr. na cas tvojho planovaneho olovrantu, skus si tam vybrat najmensie zlo, a v mnozstve olovrantu, nie viac.

yennn
28. okt 2010

@tinika ano ja viem, ale celiakia nema nic spolocne so syrom ci mliecnymi vyrobkami. Celiakia je neznasanlivost lepku (ktory obsahuje muka). Neznasanlivost mlieka a jeho vyrobkov je laktozova intolerancia.
Musis si planovane nieco pred cvicenim zjest. Daj napriklad tycinku cerealnu alebo 1 banan - nie je to najspravnejsie, ale je to energia ktoru budes na cviceni potrebovat a zaroven nebudes hladna. A nezabudni vypit aspon pol litra vody pol hodinu pred cvicenim.

tinika
28. okt 2010

@yennn ano viem, ja som len pisala o oboch naraz asi tak si ma nepochopila .) no a tiez som hccela ze dačo take zbaštim len tiez som vahala a vodu vela nemozem lebo mam problemy s močovymi cestami takze by som pri tom skakani furt behala na wcko, ja to dobehnem potom s vodou 🙂 ja som rada ked vydrzim s malym v bazene hodinu a nemusim na wcko, minule uz som bezala aj za bazena, dnes uz zase len pred a po nastastie ja som taka chrobacna uz 🙂)

tinika
28. okt 2010

dnes som mala strasnu chut si navarit nieco zdrave len ma nič nenapadlo hihi ale dam si cuketu abo dačo zapekane najblizsie a teraz asi rizoto zeleninove bude zajtra

adky
28. okt 2010

@yennn ja uz som na nase sado maso nastavena 100%-tne 😀

yennn
28. okt 2010

@adky ale to este netusis ake je sado-maso na vianoce 😀
Nevarid dobrotky a nic neupiect vie kazdy 😉

yennn
28. okt 2010

@adky aj ja pozeram odsudene, fakt sila! A kukas vo stvrtok po odsudenych aj tych klamarov? Ti su perfektni.

yennn
28. okt 2010

@katusradus myslim ze viem presne, co sa chces opytat. Mnohokrat som citala ze zalezi na tom, ako dlho mala zena urcitu (nad)vahu. Neviem ako je to mozne, ale tukove bunky udajne maju pamat a pamataju si presne cely tvoj zivot. Takze ak napriklad vaha stupa smerom nahor, pricom na urcitej vahe sa isty cas zdrziava, je pravdepodobne, ze telo bude mat tendenciu si tu vahu tiez isty cas udrzat, pretoze si pamata, ze bola prenho dlhsi cas "normalna". Iny priklad - ak by si teraz (nebodaj) napriklad pribrala na 100 kil, a hned sa rozhodla to zhodit, tak telo si tych 100 kil bude pamatat len ako kratkodoby rozmar. Ale ak by si si napriklad tychto 88 udrziavala 2 roky, telo bude mat tendenciu tuto vahu povazovat za normalnu.
A teraz spat k tvojej otazke - pokial nemas zdravotne problemy, ktore by schudnutiu branili, treba sa psychicky nastavit na to, ze tvoja normalna vaha je (napr.) 60 kil. Neviem ci sa ti podari do leta schudnut 28 kil. Mozne to je, casovo je to absolutne realne. Ide len o to, ako velmi budes chciet. Ale ak to aj nepojde do leta, tak to bude do jesene, alebo do zimy. Skratka treba sa dostat do normalu - pekne po poriadku. S nami sa ti to podari, ak sa ovsem do toho zahryznes a pojdes bez vynimok 🙂

yennn
28. okt 2010

@erika0802 uz neries kolko si mala na strednej, ani pred tehu, ani inokedy... podstatne je kolko vazis teraz a ze s tym chces nieco spravit = schudnut na normalnu vahu, bez nadvahy 😀
So sladkostami su dve moznosti - po prve ich jednoducho odrezes zo zivota 100% a naraz v jeden okamih - a ked vydrzis 2 tyzdne, garantujem ti ze mas po probleme. Nie samozrejme na vzdy, sladke je sladke a vzdy nim ostane - ide o to, aby uz to nebola droga, aby si na to nemala chut ze musim, inak neviem co.
Druha moznost je ze zacnes systematicky a postupne odburavat zo svojho zivota, ale isto. Napriklad si povedz ze tento tyzden sladke nebudem jest poobede (to by bol vyborny zaciatok). Potom dalsi tyzden si povies, ze si das uz len 1 sladke za den. Dalsi tyzden si povies ze si das kazdy druhy den.... cojaviem, tak nejako 🙂

yennn
28. okt 2010

@adky a este jedna vec k tym komplexom ma napadla - co sa s...ries ved aj tak ti vsetci vravia ze vyzeras na 80 - takze sup na zumbu, necakaj na 80 - akoby sa stalo 😉

yennn
28. okt 2010

@sssimi bojujeme bojumeme, vidis ze uz sme tu vybojovali 100 stran 😀 Ale ako bojujeme sa uvidi opat v pondelok.
Mrzi ma ze mas malinku chorucku, ach jaj, nie je nic horsie nez pozerat sa na vlastne chorucke bezbranne dietatko odkazane len na nasu pomoc ☹
A o to viac ti chvalim ze si sa dokazala utrhnut a ist si zacvicit. Telo sa ti odvdaci! 🙂

erika0802
28. okt 2010

@yennn to ja uz neriesim len som napisala ako som k tej vahe prisla...
no jasne budem s tym musiet nieco robit..lebo uz sa ja necitim dobre..mna nazor okolia ci som pribrala alebo nie nezajima mne ide o mna ze ja sa takato necitim dobre...takze chcem pre to nieco urobit 🙂ale lahsie asi bude pre mna ta druha forma....skusim to tak naozaj musim byt tvrda

debbie
28. okt 2010

😀 😀 ciao ciao................babulky 😀 😀 ako sa vam dnes darilo.... no ja fitko a to som chcela aj behať no nestíhali sme mm šiel do nočnej a dali sme to na minutu presne.... 😉 tak zajtra dam beh

debbie
28. okt 2010

A boli sme na nakupoch dúpila som si dva topy veľkosť M 😀 su tesné daju sa mi nosiť ale tak načo by mi boli večšie hihihihi ved ideme dole s vahou hihihii 😀 😀 😀

debbie
28. okt 2010

@yennn ahoooooj zlatík ako sa ti darilo dnes a čo bicyklík bol ráno??? 😵

debbie
28. okt 2010

@erika0802 ahoj som rada že si nás našla a pomôžeš nam tak , 😀 ako mi tebe 😀

erika0802
28. okt 2010

@debbie dakujem no dufam ze nam to vyjde hlavne mne kedze mam taku slabu volu ale chcem sa prekonat

debbie
28. okt 2010

@erika0802 treba si veriť a chcieť to je prvé a potom sme tu ak by si pochybovala alebo bola bez nalady či motivácie

erika0802
28. okt 2010

@debbie dakujem moc si to vazim..akurat som kukala fotoblogy a jedna zena si tam pravdepodobne pomylila stranku normalne je nechutna ale to je len tak bokom

yennn
28. okt 2010

@debbie ahoj, darilo sa mi super, velmi sa tesim ze sa stale drzim. Mozno sa vaha raz zastavi (ktovie ci to nebude uz tento tyzden) ale ja mam svedomie ciste 😉

erika0802
28. okt 2010

a toto je skutocnost ---

erika0802
28. okt 2010
erika0802
28. okt 2010

no chcela som len na taku ako na tej prvej fotke chcem dat tak uvidime...teeda dobru nocku vsetkym co sa snazite a budete mi oporou..dakujem uz teraz

marthuska
28. okt 2010

ahojte kocky, nemam kedy pisat do fora ale sem tam vas trosicku citam 😎 a jasne, som s vami, to sa nemusite bat. za chvilku pride manzel, tak sa tesiiim 😀 drzim palce vsetkym, aj novacikom, nech ideme za nasimi krasnymi cielmi 🙂

marthuska
28. okt 2010

@debbie to je super, ze takto menis fotky paci sa mi to 🙂

debbie
28. okt 2010

@marthuska aj mne by sa páčilo vidieť namiesto tej tvojej postavičky daku foto
😀

michele11
28. okt 2010

@yennn dakujem za komentar, skusim si to odteraz zapisovat, lebo ked takto spatne rozmyslam, nezda sa mi, ze by som mala nieco extra kaloricke, tak snad nieco odhalim, ked to budem vidiet pred sebou napisane. Co sa vody tyka, ano, uvedomujem si, ze v tom mam strasne rezervy, len po tehotenstve mi voda prestala chutit, skor ma z nej napina, takze riesim problem, co a ako vypit. Inak, caj prilis nepijem, ale ked som nachladnuta, musim, rychlejsie sa vyliecim. Viem, kopa kalorii, ale na pol litra dnesneho caju sla jedna cajova lyzicka, myslim, ze aj horsie prehresky sa mi stali 😀 . Ovocie si obcas davam s malou, vacsinou hrozno alebo banany, no mozem skusit vynechat, celkom dobre bez neho prezijem... A inak cukor v strave nejedavam, kolace ma nelakaju, keksy a cukriky nejem, vlastne ani zuvacky, len obcas tic tac, ale ten ma len 2 kalorie 😀 😀 . Ale dobre, skusim teda, ale hadam si to rozlozim na 2-3 dni, budem znizovat mnozstvo obocia aj cukru v napojoch. Pevne verim, ze to bude tou vodou, ked sa "rozpijem", pohne sa vaha smerom nadol. A chipsiky moje, no co narobim, stalo sa. Problem je, ze viem, ze sa ich celozivotne nedokazem vzdat, cize sa musim dostat do stavu, kedy budem vediet zavriet aj poloplny sacok a obmedzit tak ich mnozstvo. Je to na mna celkom uspech, ze som ich tak obmedzila, nemyslim si, ze v nich je problem mojho nechudnutia. Inak, rozmyslam nad tym uz dlhsie, pred porodom som nikdy nebrala HA, az teraz, a odkedy ju mam, chudnutie skoncilo. Nie je mozne, ze na mna negativne vplyva? Mam odvtedy stale pocit opuchnutia, v podstate celeho tela, zvysenej chuti do jedla... Nemate s tym niektora skusenost?? Pouzivam naplaste, nie tabletky. @yennn dakuem sa rady, od zajtra zacnem zapisovat a vecer vam to sem hodim, snad ma v tom nenechate, zeny ☹ .

michele11
28. okt 2010

Zelam Vam vsetkym stastnu a veselu dobru noc 🙂

nanika
29. okt 2010

Dobre ranko babulky 🙂

@michele11 tu antikoncepciu treba riesit s dr, dnes je taky vyber na trhu, ze nie je problem najst nieco ine, co ti nebude sposobovat problemy.
dnes som odolala vazeniu, dufam, ze mi to vydrzi aj cez vikend a rano v pondelok nebude neprijemne prekvapenie. Ale brucho je splasnute, okrem toho kengurieho vaku na podbrusku po tehu, tak to kedy zmizne netusim.
V dobrom vam zavidim tu zumbu, ja von cvicit nemozem ist, nema mi kto strazit a doma si pri malej nestiham sadnut na rit :(
Som rada, ak tu nieco popisem...