Príčiny a riešenia zavodnenia pri diéte
ako riesit zavodnovanie tela lebo uz dlhsie drzim dietu, mam aktivitu a vaha neklesa.
myslim tym hlavne, ze vidim na nohach ze som zavodnena a to nie su ani horka.
vcera som mala len ovocie spagety a syr. a zase sa mi nalialy nohy. a to nebolo ani tak slane.
co su priciny zavodnovania?
viem ze aj steaticka pecen, aj to ze tuk viaze vodu ale ako inac mam proti tomu bojovat ?
mam nadvahu, viem a mam aj organy obalene tukom, ale ze az takto sa budem zavodnovat nechapem.
pohybu mam dost a jem aj dost bielkovin. oblicky mam ok, len sa liecim na Vysoky tlak ale aj ten upravujem liekmi, a vcera aj haproval tlak. no celkom ma to demotivuje lebovsak ta vioda dost skresluje potom chudnutie.
dakujem za rady.
@anonym_autor aj sacharidy viažu vodu a celkom dosť. Ovocie, špagety a syr nie je dosť bielkovín, kde je nejaká zelenina - vláknina?
@mdse to bol vynimocne vcerajsi den, jem vela uhoriek rajcin paprik. aha mozno je problem ze som vcera prevazne prijala sacharidy? ja jem vela zeleniny ovocia kazdy den. hlavne v lete samozrejme, ked je to dostupnejsie
@mdse to bol vynimocne vcerajsi den, jem vela uhoriek rajcin paprik. aha mozno je problem ze som vcera prevazne prijala sacharidy? ja jem vela zeleniny ovocia kazdy den. hlavne v lete samozrejme, ked je to dostupnejsie
@anonym_autor lymfatický problém, ak nefunguje dobre lymfa drží sa voda, tuk hlavne v nohách, rukách
@anonym_autor Raz uz tu bola taka debata a mam pocit, ze sa prislo na to, ze to mozu robit tie lieky na tlak.
@anonym_autor Raz uz tu bola taka debata a mam pocit, ze sa prislo na to, ze to mozu robit tie lieky na tlak.
@marianarem no to ma vobec nenapadlo, musim sa na to opytat lekarky.
nemoze to byt aj perimenopauzou? ja uz skoro vobec nemma cyklus, a je pravda ze opuchy noh zazivam az od tehotenstva, predtym som to nemavala...a jasne, tie kila navyse, ktore sa snazim schudnut
@anonym_autor to neznamená, že sacharidy nemáš vôbec jesť, ale aj tie viažu vodu. To zloženie stravy, ktoré píšeš nebolo včera dobré, ale ak to bolo len výnimočne tak, ok.Neviem čo robia tie lieky na tlak, spýtala by som sa lekárky.
Ovocie ber ako zdravšiu verziu sladkostí. Ak chceš schudnúť, ani s ovocím to preháňať nemôžeš, zeleniny sa môžeš najesť do prasknutia.
Aký je tvoj pitný režim, pretože aj v prípade nedostatku tekutín telo vodu zadržiava, paradoxne čím viac tekutín tým menej vody telo zadržiava.
Nielen soľ ale aj cukor zadržiava vodu, niektoré lieky.... Na opuchy nôh je dobré robiť si masáže aby si rozprúdila lymfu , nosiť kompresné podkolienky , vykladať nohy
@marianarem no to ma vobec nenapadlo, musim sa na to opytat lekarky.
nemoze to byt aj perimenopauzou? ja uz skoro vobec nemma cyklus, a je pravda ze opuchy noh zazivam az od tehotenstva, predtym som to nemavala...a jasne, tie kila navyse, ktore sa snazim schudnut
@marianarem kamarátka berie lieky na tlak a práveže ju odvodňujú.Da si liek a doobeda ide veľa krát mocit
@anonym_autor choď k cievnej.Predpise ti Detralex , pančuchy, pozrie cievy.
@marianarem kamarátka berie lieky na tlak a práveže ju odvodňujú.Da si liek a doobeda ide veľa krát mocit
@anonym_autor choď k cievnej.Predpise ti Detralex , pančuchy, pozrie cievy.
@sense ja praveze dost chodimm a som stale na nohach
@anonym_b3d684 dakujem opytam sa na to.
ja mam opuchnute dole nohy, ako je nart. lytka mam ok. a ked sa mi nalievaju, tak ma tohrozne svrbi
Opakujem čo som napísala v prvom príspevku, keďže nikde som nepísala že o Tom chodeni.A práve preto máš veľa piť, masírovať nohy, keď máš voľnú chvíľu vykladať nohy a nosiť kompresné podkolienky aby si rozprúdila lymfu. A takisto nosiť vhodnú obuv
Opakujem čo som napísala v prvom príspevku, keďže nikde som nepísala že o Tom chodeni.A práve preto máš veľa piť, masírovať nohy, keď máš voľnú chvíľu vykladať nohy a nosiť kompresné podkolienky aby si rozprúdila lymfu. A takisto nosiť vhodnú obuv
@sense dakujem
mne to spôsobovali práve lieky na tlak - opuchala som jak mišelin - nepomohla ani zmena liekov, brala som moduretic a nič, tak som znova prešla na pôvodné lieky a upravilo sa to až úpravou stravy ... ale beriem aj výživové doplnky, konkrétne beastpink, ale hlavne tá strava, to vidím hneď dietnu chybu ...
mne to spôsobovali práve lieky na tlak - opuchala som jak mišelin - nepomohla ani zmena liekov, brala som moduretic a nič, tak som znova prešla na pôvodné lieky a upravilo sa to až úpravou stravy ... ale beriem aj výživové doplnky, konkrétne beastpink, ale hlavne tá strava, to vidím hneď dietnu chybu ...
@biba_18 ja jem velmi roznorodo akurat vcera som naozaj mala sacharidove bomby ja sa stravujem zdravo, pribrala som kvoli liekom na travenie, chronicka zataz stres..emocne prejedanie sa...ale ako beriem lieky na zaludok mi uplne inac travi/....nejdem obhajovat, uplne vsetko. moja dietna chyba je ta, ze aj dost solim, samozrejme, toho som si vedoma, ze to je zle. pecen obalena tukom, tiez zadrziava vodu v tele. len ci su nejake potraviny ktore ma odvodnia, dalsie lieky brat nechcem,. viem ze kalerab odvodnuje, aj melon. a tie nohy pozorujem posledne roky ale mna svrbieva aj chrbat dost. nic ine. pecenove som mala uplne normalne. tie nohy a chrbat ma svrbia fakt kazdy vecer ale vcera extremne
@biba_18 teda teras sa stravujem ovela zdravsie, oprava
@biba_18 teda teras sa stravujem ovela zdravsie, oprava
@anonym_autor nepotrebuješ jedlá ktoré odvodňujú ale asi sa vyhýbať jedlám ktoré ťa zavodňujú... takže sa len odsledovať ... a keďže ťa aj svrbí koža, v pohode to bude aj nejaká potravinová keď nie alergia, tak aspoň intolerancia ...

@anonym_autor aj sacharidy viažu vodu a celkom dosť. Ovocie, špagety a syr nie je dosť bielkovín, kde je nejaká zelenina - vláknina?