icon

Rady na efektívne cvičenie a chudnutie kombináciou kardio a silového tréningu

5. máj 2025

Pekný večer, nie som nejaký veľký znalec, ale usilujem sa o pravidelné cvičenie. Zo začiatku som cvičila len kardio 4 krát týždenne po cca pol hodinke, niekedy aj viac..no čítala som o benefitoch silového tréningu, tak začínam pridávať aj silový. Potrebovala by som zhodiť ešte cca 5 kilogramov a chcem, aby postava bola pevnejšia. Keď si napr. zacvičím 20 min kardio, tak je vhodné hneď po kardiu cvičiť silový tréning. Ak áno koľko približne minút? Alebo je lepšie napr. dva dni v týždni cvičiť len kardio a dva dni silovo? Ďakujem.

denkabemommy
5. máj 2025

Silový tréning rob na série, nie na čas, môžeš aj hneď po kardiu. Celý tréning (aj s kardiom) by mal trvať maximálne cca 1:10 h, potom stúpa kortizol - stresový hormón a ten blokuje chudnutie.

Ja mám momentálne viac kardio ako silový, lebo ma to viac baví ale nechcem upadnúť sólovo. Takže týždenne odbehnem cca 30km a do fitka chodím 2x týždenne 🙂.. rob to, čo ťa baví, nepotrebuješ mať v tom vôbec neviem aký dokonalý tréningový plán

autor
5. máj 2025
@denkabemommy

Silový tréning rob na série, nie na čas, môžeš aj hneď po kardiu. Celý tréning (aj s kardiom) by mal trvať maximálne cca 1:10 h, potom stúpa kortizol - stresový hormón a ten blokuje chudnutie.

Ja mám momentálne viac kardio ako silový, lebo ma to viac baví ale nechcem upadnúť sólovo. Takže týždenne odbehnem cca 30km a do fitka chodím 2x týždenne 🙂.. rob to, čo ťa baví, nepotrebuješ mať v tom vôbec neviem aký dokonalý tréningový plán

@denkabemommy ďakujem krásne.

biba_18
5. máj 2025

ja to robím naopak - najprv silový tréning, po kardiu už nevládzem dvíhať činky…

lucia13022023
5. máj 2025

Na toto nie je presný a správny návod. Niekomu vyhovuje robiť kardio pred, niekomu po. Za mňa je ideálne robiť kardio úplne v iný deň 😁
5 min zahriatie a potom silový tréning, nie na čas ale na série, opakovania a ideálne do zlyhania. Kardio si dat samostatne 1x do týždňa.

biba_18
6. máj 2025
@lucia13022023

Na toto nie je presný a správny návod. Niekomu vyhovuje robiť kardio pred, niekomu po. Za mňa je ideálne robiť kardio úplne v iný deň 😁
5 min zahriatie a potom silový tréning, nie na čas ale na série, opakovania a ideálne do zlyhania. Kardio si dat samostatne 1x do týždňa.

@lucia13022023 v podstate áno, ja to robím tak 🙂 ale ja aj vzhľadom na vek haha ...

sense
6. máj 2025

Cvičila som10 min kardio na rozohriate a následne silový nie na čas ale na série. Ak mám čas a silu dám si potom ešte 20min kardio. A zvyčajne keď cvičím spodok tela tak kardio je veslovaci trenažér a keď vrch tela tak chôdza do kopca alebo beh. Prípadne iný deň. Aj keď čoraz častejšie si dávam hybridny druh tréningu, aktuálne ma baví najviac. Strieda sa kardio so silovými cvikmi , tréning trvá cca hodinu

libusak
6. máj 2025

Kardio pred silovym treningom ti vycerpa glykogen zo svalov a nebudes vladat.
10 minut pas na zahriatie staci.

autor
6. máj 2025

Ďakujem všetkým.

autor
6. máj 2025
@libusak

Kardio pred silovym treningom ti vycerpa glykogen zo svalov a nebudes vladat.
10 minut pas na zahriatie staci.

@libusak veru som sa aj unavila, asi skrátim kardio, prípadne presuniem na iný deň