icon

S čím nahrádzate chleba pri diéte?

deana100
13. mar 2022
fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
gemerka17
13. mar 2022

@deana100 ak chceš chudnúť, treba sledovať príjem a byť v kalorickom deficite. Chleba je dobrý zdroj sacharidov. Nie je dôvod nutné vymeniť klasický chlieb za iné chleby. Kaloricky si na tom plus mínus rovnako. Áno bielkovinový chlieb a iné formy majú aj pridanú hodnotu ako vlákninu či bielkoviny. Keď prestriedaš rôzne chleby aby si nemala to isté je to v poriadku. Najväčší problém je to čo na chleba dáš. Ak tam kydneš maslo a pol kila salámu, tak ti zmena chleba pri diete nepomôže.

evica17
13. mar 2022

Muz je tie kukuricne, ryzove, razne chlebicky-placky od vepy. Najlacnejsie kupis v cba, az o 60 centov lacnejsie ako.inde.
Ale mne to nechuti, nestaci...pride mi to ako keby jem chrmuky

enoula
13. mar 2022

1 krajec chleba neublizi, zalezi z coho je, s cim sa je... Skus domaci, aj so semienkami, roznymi mukami... A k tomu kvalitná priloha samozrejme
Ale teda mozes prestriedat s plackami, kus kusom, slane muffiny, kase, domáca granola,...
Ide o celkovy prijem/vydaj

h2
13. mar 2022

@deana100 Nenahrádzam. Znížim množstvo, alebo úplne vynechám.

hipuska
13. mar 2022

Mne sa tieto výrobky odjakživa spájajú s detsvom. Babka vždy sypala kukuričnú múku prasatam aby pribrali. Preto nechápem, ako sa z tých chlebov dá schudnúť

thereisabear
13. mar 2022

Ničím, stačí zelenina, vajíčko, šunka, tuniak, syr a pod.

suge
13. mar 2022

@hipuska V chlieve je ťažké byť v kalorickom deficite.🐖🐷😀 Ale k veci, nikdy som v rámci diéty nevyradila žiadnu potravinu úplne, ani chlieb, sladkosti atď. Iba som obmedzila množstvo. A fungovalo to.💪

gabika128
13. mar 2022

@deana100 ničím, odkrojim si tenší/menší plátok a viacej zeleniny k tomu

hipuska
13. mar 2022

@suge veď ja viem, ale keď vidím aj kolegu v robote ako miesto jedného rožka zje pol balíka chlebov..no neviem či toto stačí. Ja si úprimne bez chleba neviem život predstaviť 😊

lianka123
13. mar 2022

@deana100 horalkami

viestta
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
lesana25
13. mar 2022

Tam vôbec nejde o chlieb, ale o množstvo. Zbytočne vyradovat chlieb keď k obedu zješ obrazne povedané pol kila zemiakov a ako dezert veterniky.
Keď si kúpiš kvalitný chlieb ražný, alebo tie kocky, pripadne ak kvaskuješ (na to ja nemám nervy), nič nepokazíš.

janba
13. mar 2022

Úprimne, ničím, chleba a bieleho rožku sa nemienim vzdať 😀

gleep1
13. mar 2022

Len nie ryžové chlebiky, veď tie sú horšie než klasicky chlieb. Ja normalne nechápem čo je toto za mýtus že nahradiť chlieb ryžovým chlebom. Menej zasyti a ma vyšší glykemický index než bežný chlieb a nemá so zdravím stravovaním sa nič spoločne.
Knakebrot je fajn.
A ako pisu, nejde o to čo ješ ale aký máš kaloricky príjem.
S čím ten chlieb ješ? Keď ho ješ so šunkou a salámou a podobne tak toto všetko môžeš zo svojej stravy vynechať.. Ked si zvyknuta dávať si na chlieb maslo tak skôr to množstvo masla bude problém a keď chlieb nahradis a maslo ostane tak si vôbec nič nevyriešila.
Stiahni si kalorické tabulky a riad sa tým

kacusik69
13. mar 2022

pri chudnuti sa nemusis vzdat absolutne ze nicoho… mozno na to sa nepytas, ale naozaj to ide aj s chlebom, aj s parkami, slaninou, svieckovou s knedlou… len treba poznat mieru… zaroven telo nevysokujes ak casom mozno trochu polavis… ja som schudla 15 kg a jedla som fakt ze vsetko (nielen) vyssie spomenute

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
domiklik
13. mar 2022

@hipuska nedá, je to sacharidov a bomba

sykoroka_dizajn
14. mar 2022

Nejem obilniny (ani tie bezlepkove) a obcas keď mám chut na nejakú pomazanku tak si peciem chlieb z batatoveho alebo telvicoveho pyré… idu tam ešte vajicka, semienka poprípade maniokova múka ale je veľa receptov.

zuzuliennka1
14. mar 2022

@deana100 ak to mienis nahradit 10timi ryzovymi chlebikmi, lebo tie inak ani nezasytia, tak si na tom este horsie ako s klasickym chlebom. na klasickom chlebe nie je nic zle a nemusi sa nahradzat, staci jest s mierou