S čím nahrádzate chleba pri diéte?
@deana100 ak chceš chudnúť, treba sledovať príjem a byť v kalorickom deficite. Chleba je dobrý zdroj sacharidov. Nie je dôvod nutné vymeniť klasický chlieb za iné chleby. Kaloricky si na tom plus mínus rovnako. Áno bielkovinový chlieb a iné formy majú aj pridanú hodnotu ako vlákninu či bielkoviny. Keď prestriedaš rôzne chleby aby si nemala to isté je to v poriadku. Najväčší problém je to čo na chleba dáš. Ak tam kydneš maslo a pol kila salámu, tak ti zmena chleba pri diete nepomôže.
Muz je tie kukuricne, ryzove, razne chlebicky-placky od vepy. Najlacnejsie kupis v cba, az o 60 centov lacnejsie ako.inde.
Ale mne to nechuti, nestaci...pride mi to ako keby jem chrmuky
1 krajec chleba neublizi, zalezi z coho je, s cim sa je... Skus domaci, aj so semienkami, roznymi mukami... A k tomu kvalitná priloha samozrejme
Ale teda mozes prestriedat s plackami, kus kusom, slane muffiny, kase, domáca granola,...
Ide o celkovy prijem/vydaj
Mne sa tieto výrobky odjakživa spájajú s detsvom. Babka vždy sypala kukuričnú múku prasatam aby pribrali. Preto nechápem, ako sa z tých chlebov dá schudnúť
Ničím, stačí zelenina, vajíčko, šunka, tuniak, syr a pod.
Tam vôbec nejde o chlieb, ale o množstvo. Zbytočne vyradovat chlieb keď k obedu zješ obrazne povedané pol kila zemiakov a ako dezert veterniky.
Keď si kúpiš kvalitný chlieb ražný, alebo tie kocky, pripadne ak kvaskuješ (na to ja nemám nervy), nič nepokazíš.
Úprimne, ničím, chleba a bieleho rožku sa nemienim vzdať 😀
Len nie ryžové chlebiky, veď tie sú horšie než klasicky chlieb. Ja normalne nechápem čo je toto za mýtus že nahradiť chlieb ryžovým chlebom. Menej zasyti a ma vyšší glykemický index než bežný chlieb a nemá so zdravím stravovaním sa nič spoločne.
Knakebrot je fajn.
A ako pisu, nejde o to čo ješ ale aký máš kaloricky príjem.
S čím ten chlieb ješ? Keď ho ješ so šunkou a salámou a podobne tak toto všetko môžeš zo svojej stravy vynechať.. Ked si zvyknuta dávať si na chlieb maslo tak skôr to množstvo masla bude problém a keď chlieb nahradis a maslo ostane tak si vôbec nič nevyriešila.
Stiahni si kalorické tabulky a riad sa tým
pri chudnuti sa nemusis vzdat absolutne ze nicoho… mozno na to sa nepytas, ale naozaj to ide aj s chlebom, aj s parkami, slaninou, svieckovou s knedlou… len treba poznat mieru… zaroven telo nevysokujes ak casom mozno trochu polavis… ja som schudla 15 kg a jedla som fakt ze vsetko (nielen) vyssie spomenute
Nejem obilniny (ani tie bezlepkove) a obcas keď mám chut na nejakú pomazanku tak si peciem chlieb z batatoveho alebo telvicoveho pyré… idu tam ešte vajicka, semienka poprípade maniokova múka ale je veľa receptov.
@deana100 ak to mienis nahradit 10timi ryzovymi chlebikmi, lebo tie inak ani nezasytia, tak si na tom este horsie ako s klasickym chlebom. na klasickom chlebe nie je nic zle a nemusi sa nahradzat, staci jest s mierou