icon

Široký rozsah hodnôt v kalorických tabuľkách

teleskop
18. jan 2023

vsimli ste si siroky rozsah hodnot v kalorickych tabulkach, niekedy sa lisi aj o 100 percent, co je strasne vela. Mam zaplatenu premium verziu, ako to riesite? Mam ich stiahnute roky rokuce a teraz mi zacalo dochadzat, ze sa nimi nemoze riadit ale skoro vsetko vyhladavam na inych forach, ked som pisala adminom, odpisali mi, ze moja chyba nikto ma nenuti si to platit!!! Riadite sa touto aplikaciou? Poznate lepsiu?

janai1
18. jan 2023

@teleskop a v čom konkrétne máš rozdiely? Ja som žiadne nenašla

h2
18. jan 2023

@teleskop Daj nejaký príklad, lebo nerozumiem, aké hodnoty máš na mysli.

teleskop
autor
18. jan 2023

druhy masa, velmi casto, vsetky prilohy, vsetky nepolotovary, rozne cisla pre ceske, ine pre slovenske, rozne pre varene atd, dnes som riesila pecienku od 30 cal do 200 ved to nie je normalne

tosomja
18. jan 2023

@teleskop teraz som pozrela na pečeň. Raz je uvedené kuracia pečeň 31kcal a raz 119kcal. Rovnako surová. Aspoň myslím, keďže je tam zelený lístok pri Tom.

tosomja
18. jan 2023

Asi sa riadiť na obale, cez skener najlepšie

ckocka
18. jan 2023

@teleskop mäso je rôzne tučné. Prílohy - ryža, cestoviny, bulgur - to všetko máš na obale konkrétne toho výrobku ktorý použiješ ty, trochu inak je to u zemiakov, tam sa možu líšiť údaje podľa druhu, pochopiteľne.
Zelenina - zoberme rajčiny. Koľko druhov ich existuje, každý má iný obsah sacharidov.
Varené jedlá vôbec z tabuliek neberiem, veď vôbec netušíš z akých surovín v akom množstve boli pripravované, tak je jasné že
to nie je ani hrubý odhad pre to čo uvaríš ty.
Ale to je všetko logické, aj tak sú mi tabuľky nápomocné.

h2
18. jan 2023

@tosomja No, občas sa to stáva, hoci väčšinou tie rozdiely nebývajú také veľké. Tak konkrétne táto kuracia pečeň je blbosť, to hádam vidíš, že nemôže mať 31, keď je tam v rôznych ďalších možnostiach skôr tých 116-119. Neviem, čím je to spôsobené, či nejakým zlým prekladom z cudzieho jazyka, alebo je to chyba. Tých 31 by som automaticky vylúčila, ako nezmysel. No a z tých ďalších hodnôt si daj proste priemer. Aj včera tu bola podobná diskusia, baby tie tabuľky berú príliš vážne, ale pár kcal hore dole naozaj nehrá rolu.

teleskop
autor
18. jan 2023

aky vyznam potom pre zaciatocnika tie tabulky maju???

ckocka
18. jan 2023

@teleskop Ak začiatočník chápe ako fungujú tak podstatný, ak ich používa bez rozmýšlania tak žiadny.

teleskop
autor
18. jan 2023

@ckocka tak som ich prve roky pouzivala bez rozmyslania 🙂 ybrala som si vzdy najmensiu hodnotu 🙂 teraz to vidim 🙂

ckocka
18. jan 2023

@teleskop ak ti to na chudnutie aj tak fungovalo tak sa nič nedeje. Ak nefungovalo, teraz vidíš prečo.

teleskop
autor
18. jan 2023

@ckocka bohove 🙂
vdaka 🙂

tosomja
18. jan 2023

@teleskop skús sa riadiť obalom. Napríklad ryža, surová gulatozrna na 100g/353kcal. Každá ryža má plus mínus 5kcal na 100g. Čiže si časom vieš už sama zhodnotiť, či dáš konkrétnu potravinu, alebo približne. Ako píše vyššie, nemôžeš sa úplne viazať na konkrétny druh, veď čo chlieb, to iné kcal, a keď ani nie kcal, tak obsah nutrientov.
Ja napríklad som včera varila kuracie na jablkách a šampiňónoch. Nepozerala som ktorý konkrétne olej som použila, či kauflandsky, či z Lidl. Dala som slnečnicový, šampiňóny tiež som nehľadala hnedé, ale klasické biele, jablko tiež som nehľadala evelinu, či aký druh, dala som červené jablko a váhu.
A keď už, tak sa príklonom k tým vyšším hodnotám, radšej 🙈 nech mám rezervu.

teleskop
autor
18. jan 2023

@tosomja ja uz som ok uz som schudla skor len take koncove kilecka, ale dakujem za vycerpavajuce vysvetlenie si zlata

tosomja
18. jan 2023

@teleskop 🤣 jaj, ja že nechápeš 🙈
Ja zase nechápem, čo tie ženy jedia, či stále dookola to isté, alebo čo, lebo ja po týždni neviem čo variť.

teleskop
autor
18. jan 2023

@tosomja no ked som redukovala, s malym vydajom lebo rozne bolesti, tak som papala nudne, zelenina ryba kuracie prsia ryza, teraz papm vyse a hocico, a mala som vypadok 3 roky bez bieleho cukru (uverila som, ze jej jed) a tera v ramci normy si doprajem, ale paci sa mi sledovat prijem, lebo to neviem sama dobre este odhdnut...

tosomja
18. jan 2023

@teleskop aj ja tak. Zjem všetko, ale keďže som na nízkom príjme, tak musím dávať pozor čo zjem a koľko. A to nejem pečivo. Ináč by som asi nebola do príjmu. Zo začiatku, asi týždeň som si dávala veľa zeleniny na tanier, no tak sa mi zhnusila, že teraz si radšej dám o zemiak viac ako zeleninu 🙈 paradajky jedine mi nevadia a zavárana cvikla.

h2
18. jan 2023

@tosomja Vieš čo, ja jem úplne všetko, normálne varím ako predtým. Jedine teda upravujem množstvo. A keď mi napríklad chýbajú bielkoviny, alebo vláknina a už by som to nedala bez zvýšenia tukov a sacharidov, tak si dám proteín a psyllium. Ale ani z toho nerobím problém, keď mi vždy všetky makrá nevyjdú na 100%, čo sa občas stane. Pokiaľ sa zmestím do kalorického príjmu, tak to neriešim, na druhý deň to zase vyrovnám.

teleskop
autor
18. jan 2023

@tosomja neboj vsetko nieco stoji, a to zdravie za to stoji, to das 🙂

tosomja
18. jan 2023

@h2 aj ja tak. Len ja nejem ani proteíny ani vlákninu nedoplnam. Zatiaľ chudnem aj keď to už ide pomaly. Ale do marca hádam dám tie 3-4kg.

talia6410
Odpoveď bola odstránená