Spomalenie chudnutia po drastickej diéte
Ahojte
Mam problem, za kratku dobu som schudla vela kg, dodrziavala som vsetko, KT, jedlo, cvicenie pod dohladom trenera a predsa som chudla zavratnou rychlostou nikto nechapal preco ako
Problemom je, ze teraz sa mi chudnutie spomalilo, KT idem na hranicu bazalneho metabolizmu aby sa dostavil nejaky vysledok aspon par gramov- mozno nie spravny pristup ale neviem z toho vyjst co mam robit teraz najhorsie je ze mam 1-2 dni vacsinou vikend dost najazdy na chladnicku, kcal sialene ani nepocitam lebo by som sa zblaznila co vsetko dokazem zjest, poradca tvrdi ze je to ok , ze taham na aktivne kcal ked som cely tyzden v deficite
Ak sa vratim k odporucanim kcal znova nic neschudnem, potrebujem dat dole este 10 kg
( schudla som uz vyse 25kg a mam 35 rokov a 2 deti)
@vanilkovazmrzka joooj nie nieje to moja optimalna vaha praveze este tych 10kg urcite musim dat dole
Ano cvicim
Tak mas asi aj nejake svaly, ktore narastli, maju svoju vahu /vacsiu ako rovnaky objem tuku/ takze pozeraj skor na cm pripadne ked si vies dat zmerat % tuku tam tiez uvidis rozdiel. Nehrot to, sama vravis ze si prv chudla velmi rychlo, tak teraz budes chudnut pomalsie, a zdravo. Ale jedz tolko co ti pisu tabulky resp odporuca trener, lebo bude zle 🙂 pribrat urcite nepriberies
@vanilkovazmrzka niesu to svaly, cvicim aby som chudla cvicenia su na to usposobene, necvicim silovo
Cvič silově. Kardio není zaručená cesta k hubnutí.
@berenika39 ved to, ze davam kardio, prechadzky, bicykel
Jasně.. Fajn jako doplněk. Ale silový trenink ti pomůže budovat svaly (neboj, nebudeš kulturistka, u žen to jde jen pomalu), ale svaly potřebují k růstu energii, to chceš. Zkus to obrátit, jeden den kardio, tři dny silový trenink.
mrkni třeba sem, snad nevadí, že je to česky. Je mi víc než dost a tohle fakt funguje. https://www.woldoshop.cz/blog/silovy-trenink-ma...
Mala som ten istý problém, vaha stala, cvicila som este viac, tiež som chcela ísť na menej kcal, ale išla som na meranie inbody a výsledky sú také, že jest viac o 200kcal a váha sa po pár dňoch posunula.
Telo prispôsobuje výdaj energie tvojmu príjmu. Keď si príliš dlho v deficite tak sa tomu nedá vyhnúť. Preto je dobré dávať si počas chudnutia veľkej váhy aj pauzy, prejsť aspoň na mesiac na udržiavanie váhy, prípadne skúsiť reverznu diétu, a až potom sa vrátiť ku chudnutiu. Posledných 10kg rátaj že pôjde maximálne 2kg za mesiac, možno aj pomalšie. Nesnaž sa to urýchliť, lebo ťa to neskôr dobehne a všetko priberies naspäť. Záchvaty prejedania sú z nedostatočnej výživy, daj si pauzu od chudnutia minimálne dovtedy kým ťa tie záchvaty neprejdú.
A cvicim 4x silové a 1 cardio do týždňa
aj pri kardio cviceni nabehnu svaly, ved svalmi pracujes pri pohybe, tak logicky nabiehaju, len nei take, ake pri silovom cviceni.
nevies schudnut lebo mas najazdy na chladnicku cez vikend, presne si pomenovala problem.
ked si kazdy den 5dni urobis deficit dajme tomu 400kcal a cez vikend sa neovladnes tak si ten deficit dojes a logicky uz nie si v deficite a nemozes schudnut.
plus telo sa adaptovalo na nizsi prijem, to je uplne normalne, preto sa odporuca nezacat s velkym deficitom, ale s malym a ked tak uberat.
daj si chvilu pauzu, jedz na svojich udrziavacich kaloriach aspon par tyzdnov a potom opat deficit.
Kardio je fajn ale zapojila by som silove cvicenia
Skus poziadat o druhy nazor ineho vyzivara- zarabas su na PPP- tymi vikendovimi najazdmi z obrovskymi kaloriami. Mozno mas uz deficit velky a dlho a telo potrebuje "uistut" ze sa neplanujes vyhladivat a vychudnut na smrt a tak urobi najazd na chladnicku. Asi by som na par tyzdnov zaradila udrzivacku. Keby si tie kalorie cez videndy poratala a rozrarala na tyzden mozno by si zistila ze v deficite realne ani nie si.

Ak stale cvicis, urcite nejedz len tolko co mas bazal. Tak si mozno dosiahla svoju optimalnu vahu, dalej to pojde tazko alebo nepojde, neda sa predsa chudnut donekonecna