icon

Tipy na zdravé proteínové snacky a vitamínové doplnky

18. feb 2025

Ahojte, je tu niekto kto sa venuje a celkovo sa vyzná v zdravej strave a podobne? Išlo by hlavne o nejaké proteiny, snacky a tak. Chcem začať cvičiť + zlepšiť stravu, ci mate aj nejake tipy na proteinove jogurty (ktoré su naozaj dobré a neklamú, tyčinky… a rozne taketo. Rada by som si na to najala kouča ale nemám tolko peňazí, len chcem tipy na rôzne značky proteinov alebo vitamínov doplnkov stravy a celkovo niečo na cvičenie. Budem velmi vďačna ak poradite kedže dnešnej dobe na všetko nalepsia FIT, alebo BIO a pritom to má xy cukru tuku atď

Strana
z2
slavkadud
18. feb 2025

V poslednej dobe som tiez zacala viac toto riesit (mohla som aj skor, nadavam si za to), zaplatila som si aj online cvicenie Balance tv a tam su aj jedalnicky, da sa podla toho pekne schudnut, su tam aj realne vysledky k nahliadnutiu. 🙂

dominikamacakova
18. feb 2025

Jedz normálnu stravu, vajcia, mäso, ryby a nepotrebuješ žiadne predražené proteínové pi*oviny 🙈

lucia13022023
18. feb 2025

Vôbec nemusíš piť proteíny a ani jest proteínove tyčinky ci jogurty.
Tvarohy, grécke jogurty s ovocim, máš super proteínovy snack.
Ak budeš chcieť slaný snack, nakrájaj si mozarellu, daj si hummus so zeleninou, Cottage s cherry paradajkami..
Ja cvičím silovo už roky, a proteín nepijem ani nič proteínove nejem. Jem kvalitné bielkoviny.

autor
18. feb 2025

@dominikamacakova problem je že ja ryby neznesiem byva mi zle z toho pachu už len, a normalnu alebo teda pravidelnú stravu viem mať ťažko kvoli práci, preto som chcela či niesu aj nejake doplnky alebo snacky vo forme tyčiniek alebo jogurtov a podobne.

thereisabear
18. feb 2025

Normálne stačí tvaroh, skyr, grécky jogurt, strukoviny, kuracie prsia a nepotrebuješ žiaden prášok.

autor
18. feb 2025

@lucia13022023 rozumiem takže také že kreatín a proteinovy prašok netreba?

autor
18. feb 2025

@thereisabear musim si aj ratať kalorie pripadne bielkoviny a tieto veci?

wade
18. feb 2025

Najtazsie je zacat pravidelne cvicit, sustred sa na to, nie na proteinove prasky a kalorie. To doplnis potom podla potreby.

lucia13022023
18. feb 2025

Nie, netreba. Chceš schudnúť? Chceš zdravšie žiť?

autor
18. feb 2025

@lucia13022023 Tak celkovo zlepšiť postavu a zdravšie žiť

autor
18. feb 2025

A mozem sa spytať aké syry sú najlepšie? Či je tam rozdiel, a kuracie mäso na prírodno s ryžou? Chcem mať bohatý jedálniček (rôznorodý) nie len 2-3 jedlá

carrot_apple
18. feb 2025

neviem či je to až také dôležité zamerať sa na toto, snacky a nápoje ....
ja behávam 3x za týždeň=5alebo 6km, rýchlosť 8,8, žiadne stúpanie, jem 5x denne čo chcem aj dobožky
ALE malé porcie jem, rozdelím si to na celý deň (veľkosť ako moja päsť), po behu si dám proteín=tvaroh alebo protein drink normálne z Coop jednota, jem viac zeleniny večer aj pečenej
ovocie=5druhov za celý deň o veľkosti ako moja päsť DOObeda viac sa snažím, vylúčila som pečivo biele (raňajky len kúsok chlebíka s zeleninou, nátierkou), jem viac polievok bez smotany ani smotanové jogurty nejem, radšej grécky s medom alebo džemom...a schudla som 5kg za 5 mesiacov,
ale FAKT dodržujem pravidelné behanie, behám fakt podctivo, ak je výdaj väčší ako príjem = schudneš a budeš sa cítiť lepšie a určite vyzerať lepšie a nie za neskutočné peniaze sveta

balerina2025
18. feb 2025

cottage, tvaroh napriklad...zdravsie syry.
tuhe co maju pod 30 % tuku...syry.

nejedz po 18
maj pohyb kazdy den
sleduj kalorie
obmedz sladke

zaklad je dostatok bielkovín ( takze zelenina plus maso/ryba/vajce/syr)

bielkovina a bielkovina

nech odburavas tuky , nie sval

balerina2025
18. feb 2025

ano kuracie maso s ryzou je OK ale ryza ma dost sacharidov, tak daj menej ryze a daku uhorku napriklad.

autor
18. feb 2025

@carrot_apple rozumiem dakujem za radu a pečivo teda celozrne tmavé je fajn? Ked biele nie

autor
18. feb 2025

@balerina2025 rozumiem chcem silovy trening začať kedže nemam nadváhu ale skor žiadne svaly a krivky

autor
18. feb 2025

@balerina2025 čo okrem ryže by sa k tomu mohlo ešte ? zemiaky?

balerina2025
18. feb 2025

namiesto kopceka ryze zeleninu ...ryza ma dost vela sacharidov

carrot_apple
18. feb 2025

tmavé pečivo alebo čierny chlieb alebo tie také kocky-plátky chcela čo predávajú v Kauflande, je to plné semienok, neviem ako sa to volá..a na to veľa zeleniny alebo nátierku dáku z vajca, kur.pŕs..syrom posypeš..

lucia13022023
18. feb 2025

Panebože hlavne si o tom niečo nastuduj a nedaj na niektoré rady co ti tu píšu. Nejesť po 18:00 - blud. O 18:30 bude mať jedlo rovnako kcal ako o 17:30 🙈 sa čudujem ze ľudia v roku 2025 toto stále radia.
No ale k veci.
Zdravý jedálniček nevyzsra tak, že budeš jesť kura na vode a zeleninu a zapíjat to proteínom.
Hlavnú zložku jedla ma tvoriť bielkovina - kuracie mäso, morčacie, hovädzie, losos, tuniak, vajcia, Syr, tvaroh, grécky jogurt, Skyr, Cottage, mozarella.
Nezabúdaj na tuky a sacharidy, neboj sa ich.
Tuky - olivový olej, syr, avokádo, losos, orechy, semiačka
Sachsridy - zemiaky, ryža, Bataty, cestovina, kuskus, bulgur, orzo, vločky, granola..
Spiš si zoznam jedál. Normálne raňajky, obed, večera. Skladaj si jedla tak, aby si mala hlavnú zložku bielkoviny, ale aby jedlo obsahovalo aj tuk a sacharidy. To je komplexné jedlo.
Samozrejme zelenina, ovocie, to sa snaž mať ku každému jedlu v nejakej podobe. Napr si daj ju greckemu jogurtu jahody alebo zas k vajíčkam papriku, chápeš. Aby ti to chutilo. A to je to najhlavnejšie. Musí ti to jedlo chutit. Ne ze budeš jesť kura na vode a po každom kúsku ta bude napínat. To zdravé nie je.

balerina2025
18. feb 2025

@lucia13022023 sa smejes ale mnohi z okolia vdaka tomu schudli, no dotahovat sa nemusim.
jasne ze si davali pozor aj na prijem pocas dna.

lucia13022023
18. feb 2025

@balerina2025 nikto sa nesmeje. Logika nepusti.

lucia13022023
18. feb 2025

Autorka, toto som mala dnes na obed. Vyvážené plnohodnotne jedlo.
Na porciu som mala 150g kuracích pŕs nalozenych cez noc v bielom gréckom jogurte, následne obalené v cornflakes a upečené v horkovzdusnej friteze.
120g ryze
Pečenú kukuricu a 140g rímskeho šalátu.
Domácu ostrú omáčku.
V hlavnom zastúpení bola bielkovina, potom Sachsridy a nakoniec tuk. Jedlo ma zasýti do večera, bolo rýchle, chutné, vyvážené, zdravé.

balerina2025
18. feb 2025

@lucia13022023 logika je jednocha, prijem kalorii nizsi , aby chudla.

balerina2025
18. feb 2025

@lucia13022023 presne toto som mala na mysli.

veselo_neveselo
18. feb 2025

Na cvicenie nepotrebujes nic.
Potrebujes jest normalnu stravu, ziadne protein tycky, kreatininy ani nic podobne.
Po cviceni ti staci namiesto toho banan 🙂

Jedz normalne, ziadne mastne, ziadne udeniny, ziadne spracovane potraviny. Ziadne tucne mliecne vyrobky, malo syra. Co najviac druhov a mnozstva zeleniny. Pravidelne jedz strukoviny. Pridaj orechy, semiacka.
A ked sa k tomu budes hybat, tak to postaci na zdravy zivot.

lucia13022023
18. feb 2025

@balerina2025 áno, ale ci jedlo zjes o 17:00 alebo 20:00 nezmení príjem kcal. Keby robí nočné? Nemá jest?

autor
18. feb 2025

@lucia13022023 vyzera to skvele, dakujem

autor
18. feb 2025

@lucia13022023 myslite že chatgpt vie vytvoriť realny zoznam jedál / produktov ? (Aby boli plnohodnotne) skusala som a toto mi napisal (nemám rada ryby a niektoré jedlá tak som mu napísala preto tam niektoré veci niesu) či je to dobré podľa vas :

Raňajky (40-50 g bielkovín)
Vaječné bielky + celé vajíčko (omeleta alebo miešané) + cottage cheese

Grécky jogurt (2%) + chia semienka + pár orechov

Proteínové lievance (vajcia, proteín, ovsené vločky, škorica)

Obed (40-50 g bielkovín) výber
Kuracie prsia / hovädzie mäso + ryža alebo bataty + zelenina
Kuracie prsia s pečenými zemiakmi a uhorkovým šalátom
Hovädzie na prírodno s ryžou a hráškom
Morčacie prsia na masle s varenými zemiakmi a mrkvovým pyré
Kurací perkelt s haluškami a uhorkovým šalátom
Hovädzie dusené s mrkvou a varenými zemiakmi
Pečené kuracie stehno s kukuricou a pečenými zemiakmi
Bravčová panenka s krémovou mrkvovou omáčkou a ryžou
Morčacie mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinami
Kuracie soté s kukuricou a hráškom, podávané s ryžou

Večera (30-40 g bielkovín) výber
Tvaroh s proteínovým práškom a orechmi
Vaječná omeleta s cottage cheesom a šunkou
Grécky jogurt s chia semienkami a orechmi
Pečené morčacie mäso so syrovým dipom
Tvaroh s proteínovým práškom a mandľami

lucia13022023
18. feb 2025

Myslím si, že si poslala dobre jedla, no pozeraj sa na ne ako celok, ako som ti písala. Musíš dávať pozor na tie množstva masla, oleja atď.

Strana
z2