icon

Týždenný zdravý jedálniček bez zbytočných cukrov

19. máj 2025

Ahojte, viete mi poradiť nejaký týždenný zdravý jedálniček, hlavne bez zbytočných cukrov? Ďakujem

denkabemommy
19. máj 2025

Chatgpt ti poradí aj s postupom na prípravu 🙂

biba_18
19. máj 2025

veľa veľa zeleniny, bielkovín a málo príloh… ja mám niekedy problém naplniť cukry 😂🤷‍♀️

evakadlec
19. máj 2025

ahoj, ak chces vyslovene na seba tak najlepsie ked oslovis niekoho kto sa tomu venuje

majamat
19. máj 2025

sacharidy staci redukovat, nie vylucovat a to je vcelku jednoduche.

jedz potraviny, ktore si sama pripravis, ziadne upravovane.
klasicku muku nahrad celozrnnou, ovsennou.
ako prilohu mozes ryzu natural, priapdne aj bulgur je fajn, pripadne pouzivaj strukoviny, zemiaky, ziadnu knedlu, cestoviny celozrnne.
jedz zeleninu ktoru si opat upravis sama, len priridzene ovocie, ziadne dzemy, dzusiky a pod, iba ovocie, co si sama ocistis a nakrajas.
chleib a pecivo celozrnne, neprehanaj to. na ranajky mozes nahradit doma vyrobenym musli, ci roznymi kasami, daju sa aj ovsene.
mozes do stravy zaradit orechy a semienka,a le pozor, su kaloricke.

nejdez sladkosti, kolaciky, potraviny s roznymi sladkymi prichutami - ako napr jogurty s prichutou. ani zaidne musli tycinky a pod.
este teoreticky tie raw tycinky mozu byt ok - pozri zlozenie - vacsinou v nich byva ocvocie, orechy a semienka. nezlakni sa cukru v kalor. tabulke. v ovoci je prirodzene aj klasicky typ cukru. dolezite je,c i ej tam pridavny cukor.

lucia13022023
19. máj 2025

Zdravá strava je vyvážená. To znamená konzumovať bielkoviny, tuky aj sacharidy ktorých sa ľudia z nejakých prapodivnych dôvodov boja.