icon

Vážim 75 kg a meriam 175 cm. Mala by som schudnúť?

9. aug 2025

Nepridem ti nejaka tlsta ani modelka, okolie vravi ze mam trochu na sebe popracovat. Co si myslite o vahe 75 kg na 175 cm? 38 rokov, dve male deti. Nemam naladu, cas ani chut chudnut, ale tak ostatni ma vidia, nie ja...Podla BMI je to nadvaha. Dakujem

Strana
z2
martinka13
9. aug 2025

Mam 175 cm a pri 70 kg sa už cítim veľmi zle. 66 je pre mňa momentálne hmotnosť, ktorú som schopná docieliť a udržať keď sa veľmi snažím. Mam 45 a 2 deti. Chcela by som 60 kg, ale to je uz utópia.

anonym_281913
9. aug 2025

@anonym_autor 10kg dolu a si kočka

anonym_cc59c3
9. aug 2025

BMI nie je uplne smerodajny udaj. Zalezi od rozlozenia a zlozenia. Ja neviem ci su tvoje kila svaly alebo tuk. Ale asi skor tuk, ak okolie hovori, ze by si na sebe mala pracovat. Zalezi ako sa aj ty citis. Tvoja vaha nebude zivot ohrozujuca a asi z nej neplyvu ani zdravotne rizika. Ja by som sa vsak s tvojou vahou citila ako slon. Ale to som ja, som sice nizsia mam 171 cm a 49 kil. Som tak akurat.. aj ked okolia mne hovori, ze som dost chuda. Jem vsak viac ako moje okolie.. ale jem uvedomele.

januska12323
9. aug 2025

Pre mňa by to bolo veľa ale keď tebe nevadí tvoja vec. Chudnúť máš kvôli sebe nie druhým.

anonym_d0d694
9. aug 2025

Ja mam cca 172 cm, mala som cez 80 kg, momentalne vazim nejakych 76 kg. Pre mna osobne je to dost. Moja vysnena vaha je cca 65 kg, tam sa chcem aj prepracovat. Ja mam aj postavu, ze velky zadok, sjroke boky a utly vrch. Mala som uz aj 56 kg a ked aa pozeram na tie fotky, tak tam vyzeram hrozne, najma moje uplne vychudnute ruky. Ja sa chcem dostat na tych 65 a to bude pre mna ideal.

kajakamura26
9. aug 2025

@anonym_autor
Len z váhy a výšky je nemožné odpovedať

biba_18
9. aug 2025

je rozdiel 75 kíl a 75 kíl … ale pokiaľ by si cvičila, pri rovnakej váhe by si vyzerala úplne inak…

lucia13022023
9. aug 2025

% tuku a % svalov je dôležité. Nie váha.

milanemila
9. aug 2025

Ja mam 172cm a pri 70kg sa citim aj vyzeram dobre ale silovo cvicim viac x do tyzdna…tym chcem povedat, ze ano BMI je nejake voditko ale kazdy moze aj pri rovnakej vyske a vahe vyzerat inak…takze ak si ty spokojna kasli na to a je ok ak mas pri 2 malych detoch teraz prioritu inde, ale ak mas chut tak zacni cvicit, pre mna je to super reser od tych mojich 2 deti :D

really8
9. aug 2025

@anonym_autor 38 rocna zena stale nevie nevie 75kg a 75kg moze byt velky rozdiel? Ak si mlandrava jak huspenina a trase sa tebe vsetko tak ano, rob so sebou nieco. Ak si pevna a odnesies svoje dve deti aspon jedno poschodie tak netreba.

bokabuka
9. aug 2025

No ako všetci písali, to strašne záleží. Ja som s takou istou váhou/výškou behala polmaratóny a cvičía silovo 4x do týždňa a vyzerala som fajn. Ale teraz som tehotná, pár mesiacov som necvičila pre osobné problémy, potom celý prvý trimester som umierala s nevoľnosťami a bolesťami, takže vlastne celý tento rok som fyzicky na tom horšie. Pribrala som len 3 kilá ale vidím, že vyzerám zas úplne inak, svaly zmizli, nahradil ich tuk. 😁 Takže teraz samozrejme prioritizujem bábo a pokoj a nestresujem sa ťažkým cvičením a váhou ale chcem tým povedať, že to strašne záleží na tej postave a svaloch, nie len výška/váha.

anonym_dcc725
9. aug 2025

Ak si riadne osvalena sportovkyna tak ok. Kedze pises ze sa ti nechce cvicit tak to svaly nebudu takze to bude vsetko tuk tak to je aj celkom dost.
A cvicenie nie je o nalade a chudnuti ale o zdravi! cvicit musis aby si bola zdrava a funkcna, ziadne ze nemam naladu :(

vev82
9. aug 2025

@anonym_autor "okolie" nema co davat nevyziadane rady ..to za prve 😉a za druhe, podstatne je ako sa ty citis a kazdeho nazor ti môže byt ukradnuty.

defulik
9. aug 2025
@martinka13

Mam 175 cm a pri 70 kg sa už cítim veľmi zle. 66 je pre mňa momentálne hmotnosť, ktorú som schopná docieliť a udržať keď sa veľmi snažím. Mam 45 a 2 deti. Chcela by som 60 kg, ale to je uz utópia.

@martinka13 presne ako ja

denkabemommy
9. aug 2025

Nemusíš chudnúť ale zamysli sa, či chceš o pár rokov trpieť bolesťami z toho, že tvoje svaly nevedia držať kostru (nehovoriac o tom, že svalov ešte ubudne) alebo byť pevná, že sa budeš hýbať ako za mlada. Neinvestuj do toho, že chceš nejak vyzerať, to je len malý benefit. Investuj do toho, že sa chceš v budúcnosti hýbať a teda žiadne obmedzenie, žiadny deficit, ale šport.

maminkadeticiek
9. aug 2025

Urcite.

anonym_97c4b4
9. aug 2025

@anonym_autor pri tej váhe 73 kg som nosila M a necvicila, ale výrazný tuk som nemala

olimuc
9. aug 2025

Ak si svaly slachy - vysportovana - nie. 75 kg a 75kg moze byt rorzdie 2 konfekcne velkosti. Ak je to len plnsia postava - ano. Cim budes starsia tym to pojde horsie … moj ideal by bol 175 ca 61- 62 kg

xena0
9. aug 2025

Mne by sa to zdalo viac než by som chcela, ale cvičiť musíš chcieť ty a chudnúť nie okolie

o__o
9. aug 2025

Nemas naladu, cas ani chut, tak nechudni. Ostatni ta vidia a ty nie, nemas zrkadlo? Ak sa sama sebe pacis, tak ok, nechudni

zmrzlinka2021
9. aug 2025

@anonym_autor váhu máš ok, aký máš podiel svalov?

zuzubb007
9. aug 2025

Som úplne ako ty len mám výšku 177 CM, ja som mala Max váhu 64 a pre mňa to bolo veľa cítila som sa nekomfortne, ideálne sa cítim pri 60 kg ale tak kazdemu to vyhovuje inak, za mňa reálne by si mala mať o tých 5-10 kil menej, navyše rozdiel je či cvicis alebo nie lebo huspenina a svaly su mega rozdiel

anonym_c7be5f
9. aug 2025

@anonym_autor Váhu máš úplne v poriadku. Možno by som pridala kardio, rýchlu chôdzu, cviky v stoji s vlastnou váhou. Ale určite žiadne silové tréningy. Teraz je to IN, tak to každá cvičí. Ale je to odpudzujúce, keď je žena osvalená.

elz1920
9. aug 2025

To je tak individuálne, ako sa kto cíti vo svojich kilách. Pokiaľ to tebe neprekáža, na okolie sa môžeš zvysoka 💩.
Aj ti povedali, koľko kíl by si mala vážiť, aby si bola ideálna?

beronsche
9. aug 2025

@anonym_autor myslím si, že pre bežnú ženu, ktorá necvici, je BMI dostatočne smerodajný údaj.
Akú máš postavu?

beronsche
9. aug 2025
@anonym_c7be5f

@anonym_autor Váhu máš úplne v poriadku. Možno by som pridala kardio, rýchlu chôdzu, cviky v stoji s vlastnou váhou. Ale určite žiadne silové tréningy. Teraz je to IN, tak to každá cvičí. Ale je to odpudzujúce, keď je žena osvalená.

@anonym_c7be5f silové cvičenie je priam nevyhnutné pre ženy po 40. Svalová hmota totiž veľmi rýchlo ubúda. A nie, nie každá, čo takto cvičí je "osvalená", to sa mýlis...

anonym_c7be5f
9. aug 2025
@beronsche

@anonym_c7be5f silové cvičenie je priam nevyhnutné pre ženy po 40. Svalová hmota totiž veľmi rýchlo ubúda. A nie, nie každá, čo takto cvičí je "osvalená", to sa mýlis...

@beronsche Ako pre koho asi nevyhnutné.

really8
9. aug 2025
@anonym_c7be5f

@anonym_c7be5f ak si myslis ze zena cviciaca silovy trening je automaticky osvalena asi by si mala rozsirit svoje obzory aj mimo instagramu.

beronsche
9. aug 2025
@anonym_c7be5f

@beronsche Ako pre koho asi nevyhnutné.

@anonym_c7be5f pre každú ženu, ktorá chce žiť zdravo a v čase perimenopauzy a menopauzy nevyzerat ako babka.
A najma, ktorá chce byť aktívna a vitálna aj v starobe..🙂
Cvičiť silové cvičenie to neznamená, že žena vyzerá ako kulturista. Dokonca nevyzerá ani ako fitneska na súťaži..

anonym_c7be5f
9. aug 2025
@beronsche

@anonym_c7be5f pre každú ženu, ktorá chce žiť zdravo a v čase perimenopauzy a menopauzy nevyzerat ako babka.
A najma, ktorá chce byť aktívna a vitálna aj v starobe..🙂
Cvičiť silové cvičenie to neznamená, že žena vyzerá ako kulturista. Dokonca nevyzerá ani ako fitneska na súťaži..

@beronsche Mne vyhovuje skôr kardio a cvičenie s vlastnou váhou v stoji.

Strana
z2