Zhodnotenie jedálnička pre úpravu váhy a zdravia
Ahojte mám 22 a 88kg, 170cm. Rozhodla som sa niečo začať so sebou robiť, cvičila som aj v minulosti takže tam si tréning zostaviť nejako viem ale vždy mi problem robilo hlavne jedlo. Je tu niekto kto by mi vedel zhodnotiť nejako tento jedalnicek? Na nejakého nutricneho poradcu bohužiaľ nemám peniaze. Ďakuejm

@anonym_autor každému sedí niečo iné. Treba si to aj vážiť. Asi to máš aj odvážené. Nezabudni počítať aj olej, múku, maslo...ktoré pridavas pri varení.
@kavasmliekom mám to všetko v kalorickych tabuľkách. Tie hodnoty mám odtiaľ
@kavasmliekom mám to všetko v kalorickych tabuľkách. Tie hodnoty mám odtiaľ
@anonym_autor pridaj sa do skupiny cesta k mojej premene, tam ti poradia.
@anonym_autor pridaj sa do skupiny cesta k mojej premene, tam ti poradia.
@kavasmliekom do skupín sa nedá prispievať anonymne, nechcem aby moje okolie o tom vedelo
@anonym_autor vymenila by som ryzovu kasu za jogurt, aby si si na desiatu nemala len same sacharidy. Navyse v ryzi je malo zivin
@anonym_autor vymenila by som ryzovu kasu za jogurt, aby si si na desiatu nemala len same sacharidy. Navyse v ryzi je malo zivin
@vler ryzovu kašu si davam pred silovym treningom, pred nim sa maju jesť hlavne sacharidy.
@anonym_autor daj si do chatgpt nech ti urobi jedalnicek podla tvojho nastavenia kcal, ja sa snazim jest do 1600kcal. Dolezita je GRAMAZ
@anonym_autor daj si do chatgpt nech ti urobi jedalnicek podla tvojho nastavenia kcal, ja sa snazim jest do 1600kcal. Dolezita je GRAMAZ
@st_277 mam to vserko v kalorickych tabulkach
Takto
@anonym_autor kurscie maso budeš pripravovat ako? Na vode? Vecera maso tiez Na vode? Ryzova kasa tiez len voda? Nejaka Z prasku ale Doma robena? Takisto AK to chces mat presne, musis vsetko presne vazit. Ja osobne by som az do 180 g bielkovin nesla, pre zenu su dolezite zdrave tuky kvoli hormonom. Nieco si musela nieco nastavovat manualne, kedze oni nedavaju az tolko bielkovin
Takto
@anonym_autor tie kuracie prsia by som urobila cez air fritezu aby si usetrila co najviac oleja 🙂 ja som si tak uz robila su chutne aj cez to, aj ryby si tam robím, olej ide len 3 kvapky 🙂
Boze, vy ste niektore fakt mimo 🤦♀️ Baba tu zdiela jedalnicek s vyratanymi hodnotami a vam ako prve napadnu poznamky o tom kolko oleja a pozor na gramaz 😂
Autorka, za mna je tam prilis vela bielkovin, je to celkom sialene cislo pre niekoho kto sa snazi len schudnut. Pridala by som na sacharidoch a tukoch, ubrala bielkoviny. Pises, ze si pred silovym treningom davas kasu. Pokial to nie je nejaky dlhy vytrvalostny trening, tak by som to vymenila za polovicu bananu, to bude postacujuce. Radim ti urobit si vlastny research a nastavit si kaloricky prijem podla svojich vlastnych preferencii, nie ten default z KT.
Boze, vy ste niektore fakt mimo 🤦♀️ Baba tu zdiela jedalnicek s vyratanymi hodnotami a vam ako prve napadnu poznamky o tom kolko oleja a pozor na gramaz 😂
Autorka, za mna je tam prilis vela bielkovin, je to celkom sialene cislo pre niekoho kto sa snazi len schudnut. Pridala by som na sacharidoch a tukoch, ubrala bielkoviny. Pises, ze si pred silovym treningom davas kasu. Pokial to nie je nejaky dlhy vytrvalostny trening, tak by som to vymenila za polovicu bananu, to bude postacujuce. Radim ti urobit si vlastny research a nastavit si kaloricky prijem podla svojich vlastnych preferencii, nie ten default z KT.
@anonym_46013e
Mne by siblo cely den sa stresovat o par gramov a vazit, mam dost stresu v robote.
Mne uplne vyhovuje ked treba intermittent fasting -prerusovany post,.
@anonym_46013e
Mne by siblo cely den sa stresovat o par gramov a vazit, mam dost stresu v robote.
@anonym_b5b47e všetko robím cez horkovzdušnú frizetu a občas dávam 0kcal olej v spreji. Ryzova kasa je moja vytvorená potravina - samotná ryzova kasa a protein. Len to zalievanie vriacou vodou. Ja viem že musím všetko vážiť, preto mám vahy zapísané v tabuľkách. 😀
@st_277 olej nepoužívam vôbec, ani doma nemám. Používam len 0kcal v spreji.
@anonym_46013e nechcem len schudnúť ale hlavne udržať a vybudovať nejaké svaly, keďže ich mám dosť. Preto toľko bielkovín. Vždy pred silovym tréningom ( spolu s kardiom tak 2 h) si dám tu kasu s bananom, nemala by som inak žiadnu energiu. Kaloricky príjem mám nadstavený nie v tabuľkách.
@anonym_024dff mne prerušovaný post nevyhovoval
@anonym_46013e
@anonym_autor Chapem, ze chces aj vybudovat svaly ale 180g je naozaj overkill, nemas krce v zaludku, pripadne zmenu stolice? Pri tvojej vahe ti by ti uplne postacovalo 110-120g a nebudes si tak zatazovat telo. Kazdopadne pokial vytrvas, tak sa vysledky urcite dostavia 🙂 drzim palce
@anonym_024dff autorka pise, ze ma 22 rokov, IF nie je velmi ideal pre zeny v reprodukcnom veku. Po case uz nebude potrebovat vsetko vazit, zaciatky su narocnejsie ale postupne sa nauci.
Jedálniček fajn ale 140g bielkovín vyrátali tabuľky mne a to mám 105kg..určite ich daj menej
@anonym_autor Chapem, ze chces aj vybudovat svaly ale 180g je naozaj overkill, nemas krce v zaludku, pripadne zmenu stolice? Pri tvojej vahe ti by ti uplne postacovalo 110-120g a nebudes si tak zatazovat telo. Kazdopadne pokial vytrvas, tak sa vysledky urcite dostavia 🙂 drzim palce
@anonym_024dff autorka pise, ze ma 22 rokov, IF nie je velmi ideal pre zeny v reprodukcnom veku. Po case uz nebude potrebovat vsetko vazit, zaciatky su narocnejsie ale postupne sa nauci.
@anonym_46013e trávenie mám úplne v poriadku, stolica ok a kŕče žiadne. Niekde som čítala, že by sa malo dávať 2g bielkovín na kg váhy
@anonym_46013e trávenie mám úplne v poriadku, stolica ok a kŕče žiadne. Niekde som čítala, že by sa malo dávať 2g bielkovín na kg váhy
@anonym_autor je to casto pouzivany kluc ale nie v pripade, ze vazis takmer 90kg a snazis sa schudnut. Je to extemne vela bielkovin. V tvojom pripade uplne staci 1,2g na kg vahy.
@anonym_autor ahoj, ja by som sa zamerala na dostatočnú pestrosť stravy, pretože takto vystavaný jedálniček dlhodobo nevyživuje tvoj mikrobióm (čo je zhluk telu prospešných baktérií, ktoré ovplyvňujú celé naše fungovanie). namiesto ryže vyskúšaj quinou, zemiaky si môžeš pripraviť deň vopred (na noc dať do chladničky a jesť na druhý deň)-znížiš pomer škrobov a naopak navýšiš pomer vlákniny. Namiesto ryžovej kaše si daj ku banánu za hrsť orechov. Ak miluješ kaše, môžeš skúsiť pohánkovú alebo pšenovú, sú oveľa výživnejšie. Kuracie mäso vieš nahradiť aj strukovinami, tofu, ryba. Doplň semiačka (sezam, chia, slnečnica, tekvica, ...). A pridaj významné množstvo zeleniny - najmä tmavé listové šaláty. Poradie jedál je veľmi podstatné, ovplyvňuje glukózový výkyv. Teda zo svojho taniera zjedz prvú zeleninu, potom bielkovinu a nakoniec sacharidovú prílohu. A ja osobne by som sa veľmi neupínala na tie kalorické tabuľky, je to extrémny stres, ktorý tvoj mozog dostáva do ochranného módu (teda chce ťa chrániť pred nebezpečenstvom), čo chudnutie ešte spomaľuje. A môžeš pridať fasting - ideálne postupne a pomaly, na začiatok interval 12/12 alebo 13/11 úplne stačí (okno na jedenie si nastav tak, aby si jedla maximálne 2 hodiny pred spaním). keď s tým budeš ok, postupne sa podľa fázy cyklu dá fasting interval upraviť.
@anonym_46013e pozdravujem, IF je vhodný pre ženy v každom veku, je však veľká otázka, čo sa pod IF myslí. Ak predstavuje len interval 16/8, tak súhlasím, to je pre ženy (aj pre staršie) nie úplne vhodný model.

@anonym_autor každému sedí niečo iné. Treba si to aj vážiť. Asi to máš aj odvážené. Nezabudni počítať aj olej, múku, maslo...ktoré pridavas pri varení.