Zvýšenie kalórií a chudnutie
Zdravim, pouzivam kaloricke tabulky a aktualne mam uz par mesiacov nastaveny prijem na 1850 kcal denne ale zacala som intenzivnejsie sportovat a po porade s vyzivovym poradcom by som idealne chcela zvysit na 2100 kcal. Je to racionalne ale mam podvedomy strach, ze zacnem priberat a zda sa mi to aj celkom vela ked citam tu v diskusiach kolko niektore vas prijmate kcal. Moja otazka je ci sa vam podarilo pokracovat v chudnuti a spevnovani postavy cvicenim aj po takomto vyraznejsom navyseni kcal a ci to nejak ovplyvnilo vas vykon. Z mojho okolia mam pocit, ze prijmem viac ako muzi 😀
@anonym_autor tiež chudnem na 2200 kcal a nejdem zo žiadnej obrovskej vahy, mávam 2 fázové tréningy skoro každý deň. Takže príjem je úplne v poriadku. Keď mas vysoky tdee tak máš prijať viac kcal. A výkon ti pôjde hore, lebo budeš mať viac sily. Veľa šťastia
@anonym_8426c8 Mam to rovnako, 2 fazove treningy takmer kazdy den. Mozem sa opytat kolko sa ti uz podarilo schudnut? Mne to ide extremne pomaly a tym navysenim by sa to vraj mohlo nastartovat ale tazko sa mi tomu veri a mam z toho trochu strach.
Ja mam teda vsetko len nacitane a nie odskusane, ale malo by byt celkom jedno, aky mas prijem, ak mas dostatocne velky vydaj. Myslim, ze pre zdrave chudnutie by si mala o 250 kcal vydat viac ako prijat.
Naopak ak budes mat prilis velky rozdiel medzi prijmom a vydajom, tzn. budes jest stale rovnako, ale pridas viac sportu, tak sa moze stat, ze svoje telo dostanes do "stresu" a zacne si drzat vahu/zasoby, lebo ocakava hladovku. Zacnes mat menej energie atd.
Myslim, ze mozes verit poradcovi, oni ti muzi s mensim prijmom sa pravdepodobne aj menej hybu ako ty 🙂
@anonym_8426c8 Mam to rovnako, 2 fazove treningy takmer kazdy den. Mozem sa opytat kolko sa ti uz podarilo schudnut? Mne to ide extremne pomaly a tym navysenim by sa to vraj mohlo nastartovat ale tazko sa mi tomu veri a mam z toho trochu strach.
@anonym_autor ano navýšením sa to naštartuje. Lebo budeš v spravnom deficite. Ja mám cieľ schudnúť 15kg, zatiaľ mám dolu 7 za mesiac a pól. Potom len prepocitam udržiavacie kcal s mojim tdee, zmiernim trochu tréningu a budem fungovať normálne.
Ja mam teda vsetko len nacitane a nie odskusane, ale malo by byt celkom jedno, aky mas prijem, ak mas dostatocne velky vydaj. Myslim, ze pre zdrave chudnutie by si mala o 250 kcal vydat viac ako prijat.
Naopak ak budes mat prilis velky rozdiel medzi prijmom a vydajom, tzn. budes jest stale rovnako, ale pridas viac sportu, tak sa moze stat, ze svoje telo dostanes do "stresu" a zacne si drzat vahu/zasoby, lebo ocakava hladovku. Zacnes mat menej energie atd.
Myslim, ze mozes verit poradcovi, oni ti muzi s mensim prijmom sa pravdepodobne aj menej hybu ako ty 🙂
@chlebikova Ano tiez to mam takto nacitane a vysvetlene ale potrebujem skor take uistenie od niekoho kto takto vela navysoval, ze nezacnem priberat zrazu 😀 Uvidim ako to pojde lebo tych 2100 kcal je pre mna extrem, to ani neviem ci zvladnem zjest za den a hlavne netusim kde naberiem tolko sacharidov bez suplementacie
@anonym_autor ano navýšením sa to naštartuje. Lebo budeš v spravnom deficite. Ja mám cieľ schudnúť 15kg, zatiaľ mám dolu 7 za mesiac a pól. Potom len prepocitam udržiavacie kcal s mojim tdee, zmiernim trochu tréningu a budem fungovať normálne.
@anonym_8426c8 Drzim palce, snad sa to coskoro podari 🙂
Však ak by si priberala zase ten príjem upravíš. Ale pri veľkom výdaji sa mi to zdá akurát.
@anonym_autor chudla som pri 1600kcal a cvičení 3x týždenne. Keď som prešla na cvičenie 5x týždenne, chudnut som prestala. Znížením kcal sa neudialo nič. Akože cm išli dolu aj na pohľad, ale váha stala. Na merani mi poradili, že by som mala jest 1950kcal, to mi bolo velmi veľa, ale zvýšila som na 1850kcal a chudnutie pokracovalo.
Takže áno máš zvysit. Skus ako ti odporučil a keby si aj začala priberať, tak sa nič nedeje a znizis trosku.
Tak tu zalezi z akej vahy ides a ak ti to odporucil odbornik tak ver mu, ak zacnes priberat tak to vcas vies znizit nevidim v tom problem. Moj prijem na moju vahu je 1500-1600 takto si krasne drzim vahu, sportujem, hybem sa takze ak by som navysila v mojom pripade by som zacala priberat ale tak mam 53kg.
ja prijímam tých 2000kcal denne a poviem ti, pre mňa je to tiež málo, keďže stále len chudnem a pritom už chcem ostať na rovnakej váhe akú mám, prípadne naberať konečne svaly 🤔 keď som začala chudnúť tuk (čo bolo začiatkom roka), išla som z denného príjmu 1600kcal (ten som mala minulý rok v domnienke, že schudnem) postupne na 2000kcal a váha mi ide stále dole, potrebujem aktuálne nabrať 😀 tak si to asi opäť navýšim 😂
ja prijímam tých 2000kcal denne a poviem ti, pre mňa je to tiež málo, keďže stále len chudnem a pritom už chcem ostať na rovnakej váhe akú mám, prípadne naberať konečne svaly 🤔 keď som začala chudnúť tuk (čo bolo začiatkom roka), išla som z denného príjmu 1600kcal (ten som mala minulý rok v domnienke, že schudnem) postupne na 2000kcal a váha mi ide stále dole, potrebujem aktuálne nabrať 😀 tak si to asi opäť navýšim 😂
@miselka257 ale to je ako možné? Ze si navýšila príjem a schudla si? Chudla si aj pri tych 1600 kcal?
@miselka257 ale to je ako možné? Ze si navýšila príjem a schudla si? Chudla si aj pri tych 1600 kcal?
@anonym_12950f áno chudla som kilá rýchlejšie, ale nevyzerala som dobre, mala som veľa tukových zásob (cm sa nehýbali iba kilá a vyzerala som viac ako želé), bola som permanentne hladná, bolo to sakra málo, trénerka sa vyjadrila, že jej 5 ročný syn prijme viac 😂 pri 1800kcal som hladná nebola, no váha ide stále dole (aj keď pomalšie), čo nie je aktuálny cieľ, potrebujem momentálne naberať svaly a nie chudnúť 😁 preto prijímam už viac kcal, z 55 kíl som šla od začiatku roka dole na 49 a to je na moju výšku málo podľa mňa 🤔
len pozor, je rozdiel jesť 2000kcal denne blbostí a 2000kcal vyváženej stravy- bielkoviny, sacharidy, tuky
A na kolko % mate pri tych cca 2000 kcal nastavene tuky?
A na kolko % mate pri tych cca 2000 kcal nastavene tuky?
@anonym_autor 60-70g

@anonym_autor tiež chudnem na 2200 kcal a nejdem zo žiadnej obrovskej vahy, mávam 2 fázové tréningy skoro každý deň. Takže príjem je úplne v poriadku. Keď mas vysoky tdee tak máš prijať viac kcal. A výkon ti pôjde hore, lebo budeš mať viac sily. Veľa šťastia