Ako odnaučiť psa ťahať na vodítku?
Ahojte, viem, že na YouTube je dosť videí, ako odnaučiť psíka ťahať, ale neviete mi dať prosím aj vy tu nejaký rýchly a hlavne účinný tip ? 😁 fenka má 25kg.. takže cítiť, keď potiahne 😅 ďakujem 🙂
Ja som moju naucila tak ze vzdy ked potiahla tak sme sa otocili a sli opacnym smerom. Po nejakej dobe pochopila, ze tahanim dosiahne nic ine len ze nepojde tam kam chce
Zastavit sa ked potiahne a pritiahnut si ju ku svojej nohe a povedat netahaj. Nauci sa aby chodila pri nohe a netahala. Voditko na kratko.
Aspon tak som naucila ja mojho.
Chodit na prechadzky tam, kde sa da velakrat zabocit. A chodit random, kazdy raz zabocit inde. Pes pochopi, ze musi mat oci na tebe, lebo ty vedies. Nesmie sa vzdalovat a rozptylovat niecim.
Druha moznost je mat dlhe pevne hrubsie voditko (cca 2 m) a prehodit mu ho od krku okolo hrude sikmo popod brucho. A mat ho mierne povolene.
Ak zrychli, je mu to pri chodzi neprijemne, lebo ho to taha na citlivom mieste, takze sa sam nesnazi kracat rychlo a tahat.
Takto vencim psiky z utulku, ked na mna vyjde daky neposlusnejsi a velky, napr. vlciak. Inak by sa nedal zvladnut.
Najprv by tahal, potom by sa zjedoval. Takto ide poslusne, lebo kazde zrychlenie ho ihned “potresta”.
ja mam sice mini psa oproti tebe,ale akurat sa uci .. voditko na kratko ideme vedla nohy zastanem a sadne -dam treats ... zas kusok ideme a zas zastavime a zas dostane odmenu ... ked taha zastanem a nedam nic

@katik22 Postroj proti tahaniu si skusala?