Je normálne, že mačka krváca po pôrode?
Dobrý deň,
prosím Vás myslíte si že je normálne že mačička po pôrode cca 4 dní krváca? Nie moc ale nachádzam po nej kvapky krvi na zemi aj na posteli , je hravá aj sa krásne stará o mačiatka a papá a pije normalne. Len som si není istá či je to normálne či snou netreba ísť k veterinárovi.
Ďakujem za odpovede
Samozrejme, ved je to cicavec, macata mali plodove obaly, boli v maternici, tak jasne, ze krvaca.
@colsami to nie všetko je v poriadku z toho čo ste napísali. Ďakujem , len som sa zľakla to je všetko a chcela som vedieť niekoho názor.
A na co ste ju nechala porodit? Pojem kastracia a premnozenie macat nic vam nehovori? Dalsia zo stredoveku.
@majkakvet pýtal sa Vás niekto na názor? Nekomentujte zbytočnými komentármi pokiaľ nepoznáte okolnosti. Myslím si že otázku som položila dosť jasne tak len čítajte s porozumením do budúcna. Ďakujem
@nafka0483 mačička je naozaj z ulice, priniesla som si ju domov, deň na to priniesol priateľ domov kocúra aby sme mali pár aby nebola sama. kocúra sme mali objednaného na kastráciu 22.12 a mačičku na január lebo iba teraz v apríli bude mat 1 rok. Nuž tak teda kocúra sme dali vykastrovať a na štedrý deň, obaja aj on po kastrácii dostali ruju . Začali šantiť ale tak už sme si mysleli že keď je po kastrácii už mačičky splodiť nemôžu ale hold , dnes máme 3 krásne malé mačiatka 🙂 som za ne nesmierne vďačná a komentáre typu načo som ju nechala porodiť mi sú akurát na smiech

Aj tomu zvieratu trva nejaky cas kym sa vycisti po porode.
Ak je macka aktivna, zerie, pije, nezvracia, nehnackuje a nema teplotu, a ma vela mlieka, stara sa o macata a tie su spokojne je to ok.
Ak nieco z toho nefunguje prip. sa vytok zintenzivni + zapacha, smer veterinar.