icon

Aké rozprávky čítať dvojročnému dieťaťu pred spaním?

6. feb 2025

Ahojte. Čítate večer pred spaním svojim 2r deťom nejaké rozprávky? Ak áno tak aké? Rada sa inšpirujem

susitko
6. feb 2025

nas ma rok a pol a citame.uz to ma take zauzivane.nachysta knizky,zakutre sa do postele a caka na citanie....tri prasiatka,macik,cvrcek a mravce...take kratke.

andrea_82
6. feb 2025

Nie, vecer necitame, zaspi pekne za chvilku v postielke. Knizky pozerame cez den. Podla mna by este z citanej rozpravky vela nemal.

mamamasama
6. feb 2025

Mojho ešte čítaný text nezaujíma. Prezeráme si väčšinou Čo sa deje po celý rok od Anne Suess. Tá je jeho obľúbená.

lucia13022023
6. feb 2025

Ja som mala predstavu ako budem môjmu malému čítať a jeho to vôbec nebaví.. Pri zaspavani chce mať kľud a cez deň neobsedi pri knihe, že by som mu čítala. Skôr listujeme a komentujeme co sa v knižke nachádza.

lalala94
6. feb 2025

Rozprávky o zvieratkách od Sutejeva je u nás top. Moja dcéra je malý knihomoľ. Už ako bábätku som jej vkuse ukazovala obrázkové knižky, neskôr knihy s básničkami, krátkymi textami a okolo 1,5 roka už dokázala počúvať aj krátke príbehy.

kitycat
6. feb 2025

My si pred spanim pozerame knizku. Velky obrazkovy slovnik alebo Hladaj a najdi. Potom umyjem zuby a ideme do postele a tam po tme lezime. Na obed si citame tiez tieto knihy v posteli, potom zatvorim a zase lezime a cakam kym zaspi.

no1990
6. feb 2025

U nás je top kniha Nina ide spinkať

hradnapani
6. feb 2025

medzi 2-3 rokmi som im citala Boribona a vsetky mozne leporela (moj macik, o krtkovi a mnoho dalsich), nejake vacsie texty ich nezaujimali. Velmi mila bola knizka Objim ma, interaktivna o malom tucniacikovi. Ale nikdy pri tom nezaspali :D ale aspon si zvykli na citanie.

liliblacky
6. feb 2025

my čítame už asi od 2 rokov a mala si všetky knihy pamätá naspamäť a to že ich má asi 15.. 😀 nedajbože že niečo prečítam inak, hneď má opraví. A veľmi pekne sa jej zlepšila slovná zásoba od vtedy. Je to niekedy náročne, nie vždy sa mi chce citát, ale je už z toho taký rituál 🙂

erina102
6. feb 2025

Čítali sme každý večer .Mali knihy rôzne leporelá ,rozprávkové a ktorú si vybrali to sme čítali.

hradnapani
6. feb 2025

Pomylila som sa, knizka sa vola Pritul si ma. Naozaj odporucam.

hederamonstera
6. feb 2025

Necitame. Zacnu lietat po posteli a hrat sa ako opice. Musi byt zhasnute aby lahli a zaspali😂 ale velmi rada by som uz citala

demodun
6. feb 2025

Čítame od malička. Najprv leporela a obrázkové knižky, tam som vlastnými slovami opisovala čo bolo na obrázku. A postupne som pridávala viac textu. Aj teraz občas preskočim alebo upravím text,. keď autor niečo zložito opisuje.
Je to taký super čas na skludnenie. Aspoň pre nás 🙂
A zaujímavé knižky má dokonca aj Lidl. Aj odtiaľ máme zopár, označených 2+, 3+,...

cyberk
7. feb 2025

Ked mala 2,5 a prekladali sme ju z postielky do detskej postele tak sme mali asi mesiac ritual pred spanim, citali sme knizky Fukni a rozsviet s malym lampasikom, Nastastie potom to uz nebolo treba. Knizky citame cez den, vecer sa ma spat, aj ja ked idem do postele nerobim uz nic hh ;)

simona92101
7. feb 2025

Dcera ma 2 roky ale pred spanim v posteli necitame,rusi ju to.citame cez den len kratke rozpravky-rozumej tak do 10 riadkov,inak straca pozornost.viac ju bavia zvukove uspavanky,vecer si sama pusti,pocuva,potom odlozi a ide sa spat