Flandil v škôlke - Bára Hamblin
Recenzia
Tak na túto knižku som mala zálusk už dlhšie, ale zdalo sa mi, že pre môjho, čoskoro 2 ročného syna to bude predsalen ešte príliš skoro. Knihy ho bavia, o tom potom, ale udržať ho pri nejakej knihe dlhšie = na tej istej stránke, bez toho, aby ďalej knižku listoval a ja mu mohla čítať, to nie, to sa nám zatial nepodarilo.. Ale, neodolala som, knihu som kúpila a skúsila si ju vziať k večernému uspávaniu.
Hmmm, veľmi sa mi páči! A čo je najdôležitejšie, aj mojmu malému.Celý týždeň som ho uspávala príbehmi o Flandilkovi a on pekne počúval, pozeral si obrázky a po prečítaní pekne zaspal. Pre mňa je preto táto knižka stobodová..
A teraz o čom vlastne je?
Flandil je malý slimáčik, ktorý práve nastupuje do škôlky. Prvý deň v škôlke, strach čo ho vlastne čaká, aké budú ďalšie deti a či sa poňho mamička vráti tak, ako to sľúbila. V ďalších kapitolách krásne príklady zo života malého škôlkara : čo sa deje keď je v kolektíve nové zvieratko, alebo bitkár, alebo je potrebné chystať sa na vianočnú besiedku, prekonať strach z Mikuláša, alebo prijať fakt, že sa narodí malý súrodenec. V každej kapitole presná trefa do zmýšľania malého dieťaťa. Dialógy konečne nie sú hlúpe! Trefnejšie to povedať neviem, vám sa neskrúcajú ušné chrupavky pri čítaní silených dialógov v niektorých detských knihách? Takéto "nasilu tam dám zdrobnelinu, alebo použijem slang" bléééé. Tak, v tejto knižke to tak nie je. Za mňa pre to 100 bodov.
Ilustrácie sú krásne a autorka je sympoška. Vyštudovaná právnička, češka, ktorá niekoľko rokov žila vo Veľkej Británii. Aktuálne pôsobí v Prahe v projekte Nevýchova a stará sa o svojich 2 synov.
Mne aj synovi sa knižka páčila, môžem len odporúčať 🙂