icon

Flandil v škôlke - Bára Hamblin

ink
2. jún 2018

Recenzia

ink
autor
2. jún 2018
ink
autor
2. jún 2018

Tak na túto knižku som mala zálusk už dlhšie, ale zdalo sa mi, že pre môjho, čoskoro 2 ročného syna to bude predsalen ešte príliš skoro. Knihy ho bavia, o tom potom, ale udržať ho pri nejakej knihe dlhšie = na tej istej stránke, bez toho, aby ďalej knižku listoval a ja mu mohla čítať, to nie, to sa nám zatial nepodarilo.. Ale, neodolala som, knihu som kúpila a skúsila si ju vziať k večernému uspávaniu.
Hmmm, veľmi sa mi páči! A čo je najdôležitejšie, aj mojmu malému.Celý týždeň som ho uspávala príbehmi o Flandilkovi a on pekne počúval, pozeral si obrázky a po prečítaní pekne zaspal. Pre mňa je preto táto knižka stobodová..

A teraz o čom vlastne je?
Flandil je malý slimáčik, ktorý práve nastupuje do škôlky. Prvý deň v škôlke, strach čo ho vlastne čaká, aké budú ďalšie deti a či sa poňho mamička vráti tak, ako to sľúbila. V ďalších kapitolách krásne príklady zo života malého škôlkara : čo sa deje keď je v kolektíve nové zvieratko, alebo bitkár, alebo je potrebné chystať sa na vianočnú besiedku, prekonať strach z Mikuláša, alebo prijať fakt, že sa narodí malý súrodenec. V každej kapitole presná trefa do zmýšľania malého dieťaťa. Dialógy konečne nie sú hlúpe! Trefnejšie to povedať neviem, vám sa neskrúcajú ušné chrupavky pri čítaní silených dialógov v niektorých detských knihách? Takéto "nasilu tam dám zdrobnelinu, alebo použijem slang" bléééé. Tak, v tejto knižke to tak nie je. Za mňa pre to 100 bodov.
Ilustrácie sú krásne a autorka je sympoška. Vyštudovaná právnička, češka, ktorá niekoľko rokov žila vo Veľkej Británii. Aktuálne pôsobí v Prahe v projekte Nevýchova a stará sa o svojich 2 synov.

Mne aj synovi sa knižka páčila, môžem len odporúčať 🙂