Je nadpis v knižke správny?
Ahojte,
nadpis v knižke: Domáce zvieratá a starostlivosť OŇ
Je to "oň" správne?
Ďakujem.
oň je jednotne cislo, zvierata mnozne, takze sama vies, ze to nie je spravne
Ja neviem kde toto ešte povedie, keď máte potrebu pýtať sa na fórach takéto doslova primitívne otázky. Autorka nechodila do školy, alebo čo? Fakt už sa zamyslite niektoré nad sebou, aké hlúposti sem pridávate a zahlcujete plochu.
@a_alexandra_a pýta sa asi preto, pretože je to nadpis knihy. Nemyslíš si, že kniha, ktorá prejde mnohými rukami a korekciami pred vydaním, by mala obsahovať gramaticky správne skladby viet? Navyše keď sa jedná o nadpis, ktorý je viditeľný všetkým a nejde o preklep niekde v texte, ktorý sa síce niekedy vyskytne, ale nemal by sa.
@lilope Ale veď to je tak zrejmá chyba, že to je vidieť na prvý pohľad a nemusím sa pýtať iných, či je to naozaj chyba. Asi aj sama viem zhodnotiť, že nadpis je chybný. Ja teda nie som žiadna jazyková korektorka, ale učivo základnej školy mi nie je cudzie.
@a_alexandra_a prejdi sa niekedy po obchode popri granuliach a pozri si koľkokrát je tam napísané “krmivo pre psov”, pripadne otvor pár eshopov 😂.. toľko k tým gramatickým chybám. Nemusíš sa v každej diskusii tak moc zavzdušňovať, vyzerá to veľmi frustrovane z tvojej strany 🙂
@a_alexandra_a to je v poriaku. Táto otázka mi nepríde ako primitívna, to by sme na tie skutočne primitívne otázky už ani nemali pomenovanie. 😃

@oblivian správne je “o ne”. Oň by mohlo byť v prípade “domáce zviera a starostlivosť oň”