Odporúčania na knihy pre deti okolo jedného roka
Ahojte 🙂 aké knihy mali vaše detičky cca okolo 1 roku ? Máte nejaké odporúčania ? Nás ma takú makku knihu do vody o zvieratkách a potom o farbách a veľmi pekne sa vie s nimi prehrať… tak mi napadlo že mu kúpim ďalšie. Máte nejaké obľúbené ?
@anonym_autor pozri si knihy od vydavateľstva svojtka.sk, sekcia pre najmenších, sú tam super knihy, sú tvrdé, odolné, dajú sa otvárať koníčka, majú posuvné prvky, super na ukazovanie, prvé slová
Svojtka jednoznacne.zvukove rozkladacie svietiace otvaracie kontrastne senzoricke dotykove.krasne a kvalitne.
@anonym_autor ahoj, u nas ficali aj ficia knihy od svojtky, co aj baby vyssie radili. Okolo roka ta edicia, kde su knihy “kde je pan automobil” a potom boli take senzoricke knihy o zvieratkach - zvieratka v zime, podivuhodne zvierata atd., teraz ma syn rok a pol a najviac sa mu pacia knihy z edicie minipedia, tam je ich vela podla zaujmov.
Vyberala som knihy s jednoduchými peknými obrázkami, čo možno najviac reálnymi, aby to nebolo preplacane, príliš zahlcujúce, prekombinovane alebo nezmyselne (lietajúci zelený slon a pod.)
V lese - veľké objavy pre malých objaviteľov - kniha s otváracími okienkami, Pritul si ma, Pod sa so mnou hrať, Spinkaj maly jezko - cela séria, mile obrázky, jednoduchý príbeh, dieťatko sa zapája, fúka, hladká, zakrýva… Kubko sa uci rozprávať - pekne obrázky, jednoduchý text s citoslovcami, ktoré sú pre deti zaujímavé a uci sa napodobňovať, rozprávať a celkovo knihy o Kubkovi; Nenásytná husenicka - Eric Carle - klasika, ja som si namalovala na prst tvaricku a cez dietky robila husenicku🤭, malej sa to veľmi páčilo.
Séria jar, leto, jeseň, zima - Gerda Müller. Krásne ilustrácie, príbeh, ktorý rozpráva rodič.
Pekne sú tiet knihy s kuzelnou baterkou - dobrú noc,…

@anonym_autor kontrastna - taka cerveno čierna bola u nás dlho oblubena