Poraďte knižku pre 5-ročného

15. jan 2024

Dobrý deň. Poraďte knižku pre 5 ročného. Myslím takú kde bude co by už mal cca vedieť. Napríklad ročne obdobia - čo sa robí na jar ? ( kvitnú stromy, rastú kvety) a podobne.. nemusí to byť kniha na dopĺňanie stačí keď budem vedieť co ho učiť a co uz by mal vedieť.

katkakuch1
15. jan 2024

Ahoj, aký je dôvod toho, že chceš dieťa učiť? Teraz to neber v zlom, len chcem vedieť, či drobec navštevuje MŠ, alebo ho máš doma a chceš, aby keď nastúpi do predškolskej vedel takéto veci. Avšak poradím ti len toľko, žiadne také knihy ani moc nie sú. Skús s ním cez zážitkové učenie pochopiť takéto veci. Napr. Keď je sneh (no vieme, že dnes už to tak nefunguje) tak sú vianoce, príde ježiško, narodeniny mám (napr. Keď sa rodia kuriatka, takže viem, že to je jar), keď oberáme jabĺčka a slivky a sfarbia sa listy na stromoch tak viem, že to je jeseň, a keď sa vonku kúpeme a je horúco, to je leto. Ak by si chcela ešte nejaké nápady, neváhaj a napíš mi 🙂 som p. Učiteľka v MŠ. Ak budem mať nejaký nápad, určite rada poradím 🙂 pekné videá (ak by si to chcela trochu digitálne) má mamina. Sk .. nájdeš na yt 🙂

katkakuch1
15. jan 2024

Nikde však nenájdeš, čo všetko ho naučiť v 5 rokoch. Až predškoláci majú taký "čo vedieť" list 🙂 5 ročný majú ešte čas. Ideme na to postupne. 🙂

deedol
15. jan 2024

mozes si pozriet statny vzdelavaci program pre predprimarne vzdelavanie, tam je vypisane, co ma dieta zvladat. nie som ucitelka MS, ale som byvala ucitelka SS, a tiez by som odporucala skor to riesit "akoby mimochodom", cize nie nejako cielene sediet za stolom a ucit sa o rocnych obdobiach alebo o cislach.
daju sa vygooglit pracovne zosity, ktore su v sulade so SVVP, napr. toto mi naslo https://www.taktik.sk/hravy-balicek-pre-4-6r/?g...
ale vacsinou su to prave take tie vyplnacie, co ty nechces. aj moj predskolak (5,5r) ma nieco podobne v skolke uz treti rok, je ich vela druhov.

maruhalu
15. jan 2024

Vybrala by som knihu podľa záujmov dieťaťa. O čom by si rád čítal? V tomto veku je hlavný vzťah s rodičom a zážitok zo spoločného čítania. Tým sa začína vytvárať aj kladný vzťah ku knihám. Zobrala by som ho do knižnice, nech si vyberie, čo sa mu páči... o týždeň znova. Zo skúsenosti - máloktoré dieťa bude čítať knihu, ktorá ho nebaví, treba nechať vybrať.

elenita
15. jan 2024

Tak nasa ma 2 roky a citame si spolocne od jej par mesiacov, teraz uz mame min. 30 - 40 najroznejsich detskych knih, aj podedenych po starsich surodencoch. Zboznuje si citat, aj pritom velmi dlho vydrzi, aj vsetkemu rozumie. Ale naozaj, ten vztah ku kniham sme jej vytvarali od najmensieho malicka, aj mna vidi vecne s knihou v ruke 🙂 Mozete zacat kratkymi pribehmi, existuje kopec pracovnych zositov, ktore asi najlepsie splnaju zadanie, ake hladas. Pozri stranky lerni, svojtka, taktik, urcite najdes nieco, co sa Ti zapaci.

sovica
15. jan 2024

Kniha - Čo mám vedieť, kým pôjdem do školy - Sally Hevittová bola veľmi dobrá. Nájdeš ju aj tu na MK na bazáriku, mrkni:
https://www.modrykonik.sk/market/knihy/?cleanSo...

sarkapavlova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz