Čo pomáha na časté grganie?
Ahojte, trápi ma časté grganie. Robila som si domáci test na Helikobakter ten je neg. Čo vám pomohlo na to? Ďakujem za pomoc
nejes hltavo? neprijimas s jedlom vela vzduchu do seba?
@leona45 jedz menšie porcie a dobre požuj jedlo. Pridaj do stravy probiotické jedlá, obsahujú enzýmy a probiotika na lepšie trávenie.
Časté grganie znamená aj zlé trávenie. Mňa začal pobolievať žalúdok v oblast ako tzv.solar a pod pravým rebrom. Dával som si helicid nepravidelne. Až do decembra, tam som začať grgať aj po pohári vody.. Prestalo mi chutiť jesť a do toho nevoľnosť, schudol som cca 5kg. Išiel som na USG brusnej dutiny, zistili mi stukovatenu pečen.. ostatne v norme.Išiel som na gastro, hadica, odbery krvi, stolice... Teraz v januari mi prisli výsledky, zo stolice vsetko ok aj onkomarkery na žalúdok, črevo, pankreas. Intoleranciu na laktózu. Hadica mi zistila mierny zapal žalud.sliznice a dvanástika +helicobactera. Dnes beriem piaty deň dvoj.kombináciu ATB a Nolpazu. Snažim sa nejest biele pečivo, údeniny apod. Ale stale su dni kedy to nie je na 100% a som nafúknuty, grgá sa mi a pod.
Takže za mňa, ak to grganie nevieš upraviť stravou, treba ísť k doktorovi, test na HP z lekarne je velmi nepresný.

@leona45 Nolpaza aj ja to mam, ale ked ju neberiem je to znova- po niektorych jedlach. Bola som na gastre, zrejme je to skryty reflux, ale nerobili mi testy, ze ma nejde trapit ked je to len obcas. Zhorsi sa mi tiez stav, ked priberiem