icon

Počasie a úzkosť

teodor260989
29. dec 2025

Ahojte. Je možné sa toto počasie bez slniečka čo bolo mi mohlo zhoršiť úzkosti?5 rokou užívam ad a cítila som sa som sa dobre niekedy trochu horšie ale to bolo nič a zrazu od minulého týždňa sa mi postupne zhoršujú úzkosti nechápem čo sa deje a čo mám robiť.a dr má teraz dovolenku a ja sa bojím benzakou že si naviknem keď si ich dám.co vám pomáha?ďakujem

zuzikak
29. dec 2025

Ano samozrejme pocasie dokaze vplyvaj aj na psychiku zdraveho cloveka uplne rovnako ako na cloveka, co uziva antidepresiva. V prvom rade nehladaj extremne zhorsenie tam kde nie je. Ty musis zistit co ti pomaha zlepsit naladu. Je to komedia ? Teply caj a dobra knizka a zamotat sa do deky ? Na zvysenie dobrej nalady vacsinou pomahaju dlhsie prechadzky alebo sport.

emily897
29. dec 2025

pomaha aj terapia svetlom. Predavaju sa take lampicky, ktore nahradzaju denne svetlo. Treba sa do nich divat viac krat pocas dna na par minut.

emily897
29. dec 2025
lenusiatko
29. dec 2025

Kup si svetelnu lampu, ludia s depresiou trpia aj sezonnou depresiou. My mame doma Beurer a pouzivame ho celu zimu. Domace svetlo ma cca 25-100 luxov a vonkajsie od 10.000 a viac. Tieto lampy treba kuknut tiez od 10.000 luxov vyssie.

teodor260989
autor
30. dec 2025
@zuzikak

Ano samozrejme pocasie dokaze vplyvaj aj na psychiku zdraveho cloveka uplne rovnako ako na cloveka, co uziva antidepresiva. V prvom rade nehladaj extremne zhorsenie tam kde nie je. Ty musis zistit co ti pomaha zlepsit naladu. Je to komedia ? Teply caj a dobra knizka a zamotat sa do deky ? Na zvysenie dobrej nalady vacsinou pomahaju dlhsie prechadzky alebo sport.

@zuzikak a čo vám pomáha na silnú úzkosť že vám až zviera hrud a myšlienky tipu že sa zblaznite .

zuzikak
30. dec 2025
@teodor260989

@zuzikak a čo vám pomáha na silnú úzkosť že vám až zviera hrud a myšlienky tipu že sa zblaznite .

@teodor260989 dychat. Z hlboka nadych, potom pomaly vydych, znova nadych , znova vydych. Kludne aj 10 minut. Ten nadych by mal trvat aspon 10 sekund, potom zadrzanie dychu a vydych tak isto. Ak sa toci hlava tak si lahnut a nohy opriet o stenu a dychat do brucha (nie pluc) . Ak sa netoci hlava tak sediet v klude, chrbat oprety. Ked prvy atak povoli, tak potom zacat skakat panaka. ROzkrocene nohy a ruky rozpazit a upazit. Vyskakat to. Dostanete do seba trocha kyslika, endorfinov a telo sa upokoji.Toto skakanie je dobre na to, ze sama vidite ako viete regulovat a ovladat vlastne telo a teda sa nezblaznite.