icon

Aké sú výhody a výzvy mať dve deti?

elye11
6. jan 2025

Dobrý deň mohol by mi niekto povedať aké je to mat dve detičky mala mi ma 2 roky a ďalšie plánujeme mala vyžaduje dosť času bojím sa či nebude žiarliť nechcem aby mala pocit že ju už nepotrebujem

siska53
6. jan 2025

@elye11 Mat dve deticky je super, ja mam s dvojrocnym rozdielom. Jasne, ze na zaciatku to bol zahul, nez sme za zabehali, ale potom ok. A to starsi bol vzdy dost aktivne dieta vyzadujuce si viac pozornosti a mensie zas kolikove. Ale neziarlil, on mal babatka rad a nejak tak som to viedla, ze nemal ani dovod ziarlit.

nitran
9. jan 2025

@elye11 takto do 1,5 roka mat 2 deti je hrozne náročné. Pokial môžete tak si dobre rozmyslite. Trpí aj staršie dieťa , už nemá toľko pozornosti a aj partnerský vzťah ide do smutku. Ja neodporúčam

majlo1234
9. jan 2025

@nitran presne😀my mame cca 2,5 rocny rozdiel, sedem mesiacov ma mladsia a je to zahul

jurly
14. jan 2025

@elye11 suhlas je maylo. Je to zahul, zahul, zahul a este raz zahul.
Ale ked to ustojite a pochopite ako to medzi surodencami chodil- je to zaujimava skusenost a kopec srandy.
Odporucam knihu Sourozenecne konstelace.
Aby si sa vedela lepsie zorientovat.

greywolf
14. jan 2025

@elye11 u nas krajsie ako s jednym, obcas narocnejsie ale da sa to zvladnut. Je krasne vidiet ako sa maju radi. ☺️

beata_k
14. jan 2025

@elye11 To vychadza +- 3 rocny rozdiel medzi detmi. To je ten najhorsi rozdiel. Pockala by som rok.

havefaith
2. feb 2025

@beata_k môžem sa opýtať, prečo je 3-rocny rozdiel najhorší?

beata_k
2. feb 2025

@havefaith Novorodenec a obdobie vzdoru u starsieho dietata je zla kombinacia. Dalej nastup do MS a novorodenec tiez nie je nic moc. Dve deti chore a nevies, ktore skor ratovat.

katulienkax
3. feb 2025

vacsina starsich deti ziarli, ci to bude 2,3,4,5,6,7,8,9,10 rokov

yosi
3. feb 2025

@elye11 Zo začiatku trochu náročné, ale potom sa už budú hrať spoločne. A od cca 5-6 rokov sa už naučia hrať Roblox, a to už ani nebudeš vedieť, že nejaké deti máš 😁

petronellla87
1. mar 2025

@elye11 najprv zahul, potom lepšie, teraz zas horšie (staršia začína asi žiarliť a biť mladšiu). Myslím že najťažších bude prvých 20 rokov, potom to už bude ok😁 rozdiel máme 16 mesiacov

mon_day
3. apr 2025

Je to hrozne.. mam rozdiel 2r, ale myslím, ze žiadny rozdiel nieje ideálny.. radšej jedno dieťa. Keby viem aké to bude, dve by som nemala..

nitran
3. apr 2025

@mon_day jaaaj hovoríte mi z duše. My sme si nedali s mužom pozor , tak stalo sa. Ale je to extrémne náročné. A do 1,5 roku stihnúť porodiť dve deti je masakeeer. A myslím si ze človek sa nemôže poriadne venovať ani jednému ani druhému. Trpia obaja podľa mňa. Snažím sa ale rozkrajat sa mi neda