Ako efektívne zvládať únavu v materstve?
Tiež ste take odpálené a totalne nevládzete? Uplne sa vtedy opustim a nedokážem ani fungovať, rozpravať, len zvesim hlavu a nalada dosiahne bod mrazu. Manžel mi pritom pomáha ako sa dá, aj v noci vstáva, von chodíme veeľa, nemám pocit, že by som spala málo😢Už som z toho zúfala, lebo sa tá únava odrazí vždy hneď na mojej psychike.
ano, boli dni - a neviem kolko ani - ze som nedokazala s muzom ani rozpravat...proste prezit, dieta vyrastie postupne
Nijak, jedine co mi pomaha je nemysliet na to. A pobyt na cerstvom vzduchu ma tiez dokze vzpruzit. A samozrejme tri salocky espressa minimalne😀
U mňa tiež káva, magnézium. Inak krv je ok? Napr.železo?
Ja som to malé nedávno tiež. 3a pol ročná dcérka a 7mesacny syncek. Mala som dní kedy som najradšej nevyšla z postele ale musela som. Manžel mi tiež pomáhal vždy keď sa dalo aj v noci staval ale bola som unavená psychicky. Mne pomohol volnopredajny Depres. Brala som ho dva mesiace a zatiaľ je všetko v poriadku.
Krvný obraz máš v poriadku? Čo socializácia? Stretávaš sa s ľuďmi, kamoškami, máš cas pre seba?
Odpoviem hromadne všetkým, ďakujem za reakcie- stretávam sa aj s kamoškami, sme veľa medzi ľuďmi, pohyb na čerstvom vzduchu fakt denne a minimálne 1,5h.
@060106 tiež pociťujem veľkú psychickú únavu 😞 asi to skúsim..
Mne to vážne pomohlo aj keď som tomu moc neverila. Cítim sa oveľa lepšie. Držím ti palce nech ta to rýchlo prejde.
Tiez mam nejaku vnutornu krizu posledne dni. Minulu noc som vstavala 6x, noc predtym 8x... mladsiemu (5 mesacnemu) dietatu idu zuby, starsie stresuje kvoli duchom. Cakala som, ze cez sviatky si trochu odpociniem, lebo sme sli k nasim, tak ze sa trochu povenuju detom a ja aspon na chvilocku vypnem. No este viac ma to unavilo. Do toho este pracujem, na domacnost som viacmenej sama.
Cez den fungujem vdaka kave a tu psychicku unavu sa snazim prekonat tym, ze si opakujem, ze je to len obdobie a bude lepsie. 🤷♀️
@diewcatqoo inak ja si u nasich, rovnako ako ty, neodpociniem. Doma mam vswtko zorganizovane, pripravene, nasi maju obrovsky dom, do kupelni furt daleko, ladove kamenne podlahy, nemam kde malu polozit, furt na rukach😀 a este sa aj nevyspime vacsinou, ja domov furt pridem vyflusnuta
@majlo1234 presne, doma mam svoj priestor, vsetko pripravene a svoju pohodlnu postel. My to este mame umocnene cestou, ktora nam trva cca 7 hodin. Takze este aj vyflusnuta z cestovania 😵💫
@diewcatqoo haha, tak tak cesta to uz je ozaj zlaty klinec. Ja chodim aj napriek tomu celkom rada, my sme z BA a moji rodicia byvaju v tatrach, tak aspon pekne prostrediw😀
Ako kedy..niekedy pomoze sa znicit cvicenim, musi to byt nejaka taka ziva vec vtedy, s endorfínmi a vypotenin sa, nie pomale..
Niekedy coko brownies ci crinkles ci vecer pohar lipoviny
Alebo ist bez deti riesit nieco ine.
No a spánok, ten robí divy. Kedze rano vstavane, tak viem, ze o 10tej v posteli, hoci tazko sa ide, ked viem, ze večer je ticho a klud a nikto nic nepisti 🙈
No a večer este kniha. V podstate na dennej baze najviac funguje, ze mam 30min cvicenie a večer dobru knihu.
Ahoj,káva, magnezium, čerstvý vzduch a keď sa dá dostatok spánku (=sen každej ženy). Neboj,veľa z nás je na to podobne.
Ja mám pocit že už ledva žijem...cakam kým to prejde ...je to strašné .... Som rada že nie som sama myslela som si že len ja to nezvladam ... Už len čakať kým vyrastú a raz to prejde
@kikulienkadd keby som mala dostatok soanku, tsk nie som unavena😀🫣
Mám tri deti, 12, 8 a 4 roky … jediná rada je, vydržať a keď je niekto, kto ti z času na čas vie pomôcť, tak využiť. Baby, ja viem, že máte pocit, že to nikdy neskončí, ale ono to skončí a potom budete sedieť, kukať fotky vašich bábatiek a nechápať, že je to tak dávno … toto sa stalo mne a môjmu mužovi tento týždeň. Inak … ja nikdy nezabudnem, ako som raz od únavy zaspala na hracej podložke a keď som sa zobudila, moje ročné dieťa vyhadzovalo hlinu z kvetináča (mali sme taký veľký fikus v obývačke) … 🤷♀️.

Keď deti podrastú tak sa to zlepší. Ja som chodila spať spolu s bábätkom, aby som ráno bola čerstvá a pomohlo mi aj magnézium. Zlepši si deň tým čo ťa baví, čo máš rada.