icon

Ako prekonať samotu na materskej dovolenke?

5. nov 2025

Ahojte, ako bojovat so samotou na materskej? Prve dieta som mala na konci vs, cize po skole som rovno ostala doma. Kamosky zacali pracovat, a zijeme odlisne zivoty. Citim, ze sa od seba vzdalujeme. Kazda riesi nieco ine, a aj ked sa po dlhsej dobe stretneme, nemame si velmi co povedat…. So synom chodim aj von, aj na rozne podujatia pre deti, ale byvame v strasnej diere, je to sice okresne mesto, ale u nas ozaj nic, tak chodime do vedlajsieho, a ak aj stretnem viac krat rovnaku mamicku, stale to ostane pri zdvorilostnych frazach. Citim sa strasne sama. Nemam nikoho s kym by som mohla zdielat nejake problemy ale aj radosti. Mate tiez podobnu skusenost? Co vam pomahalo?

anonym_f3b39b
5. nov 2025

kamarátka začala piť 🤣🤣🤣

autor
5. nov 2025
@anonym_f3b39b

kamarátka začala piť 🤣🤣🤣

@anonym_f3b39b nie toto urcite nie. Ja som uplny abstinent, mama mala problem s alkoholom, a ja som si uz ako decko povedala ze nedovolim aby ma deti videli co i len s poharom vina. Ale ano, chapem ako si to myslela.

haley7897
5. nov 2025
@anonym_f3b39b

kamarátka začala piť 🤣🤣🤣

@anonym_f3b39b top rada ako "z koníka " 🤌🏼🤣🤣🤣

anonym_8e34a7
5. nov 2025
@anonym_f3b39b

kamarátka začala piť 🤣🤣🤣

@anonym_f3b39b to sme potrebovali vedieť 👌

krasneleto
5. nov 2025

@anonym_autor najdi kamosky , ktore maju deti.. navstiv detske centra, kluby, preliezky atd... detske kaviarne, napis do miestnej FB skupiny mamickovskej, a zarad sa do gangu... ano , tvoje kamaratky, ktore ziju single life to , co riesis aktualne ty ani nezaujima a ani im to nic nehovori... obrat list, mozno spoznas niekoho hodnotnejsieho aj na pokec o kakani, plienkach, ockovani atd... proste materstvom sa zivot nekonci, ale niektore priatelstva zial ano... hlavu hore, pitie nie je cesta... to sa budes citit sama a este aj napita... to skutocne verim, ze bolo zo srandy

a0
5. nov 2025

@anonym_autor kedysi dávno som si práve na MK našla kamarátky, v podstate susedky, bývali sme na jednom sídlisku. Teraz bývam v bytovke, kde je kopec mladých rodín, takže tu vznikli kamarátstva samé 🙂

ivik4
5. nov 2025

Ja som si na materskej nasla naj kamosku tu na MK ked nase deti mali rok. V skupine terminoviek. Od 2rokov nasich deti sa stretavame uz len my dve same bez deti a mame cas na seba mimo domu. Mozes skusit
Potom v praci dalsiu

anonym_9ad408
5. nov 2025
@haley7897

@anonym_f3b39b top rada ako "z koníka " 🤌🏼🤣🤣🤣

@haley7897 ved poharik naj kamos,zeny si aj same uleju a ze ved na pohariku nic neni.

anonym_f3b39b
5. nov 2025
@anonym_9ad408

@haley7897 ved poharik naj kamos,zeny si aj same uleju a ze ved na pohariku nic neni.

@anonym_9ad408 ani sa jej nečudujem, pri toľkom plači si uleje každý

caramellka
5. nov 2025

@anonym_autor Ja Ti úplne rozumiem, moja dovtedy dlhoročná naj kamoška nezvládala, že ja mám dieťa a ona nie (rozumiem zas aj jej pocitom) a od tehotenstva sme sa prestali stretávať, mala som aj iné kamošky, ale každá mala svoje iné veci, manžel robil na týždňovky, čiže doma len cez víkend... Keď mala dcéra 15 mes., musela som sa vrátiť do práce na čiastočný úväzok, lebo som sa išla zblázniť bez socializácie...

anonym_9ad408
5. nov 2025
@anonym_f3b39b

@anonym_9ad408 ani sa jej nečudujem, pri toľkom plači si uleje každý

@anonym_f3b39b potom 2,3 a uz to ide.Ved na 2tiez nic neni,aby som nekryvala.

vilma7
5. nov 2025

Keď dieťa trosku podrastko, našli sme oveľa viac kamarátov cez deti.

flatwhite
5. nov 2025
@vilma7

@vilma7 my tiez tak, mam pocit ze kamarati prisli s nastupom do skolky. Dovtedy vsade sama, ale presne som si hovorila - pride skolka, zacnem aj ja mat trosku socialny zivot😀

autor
5. nov 2025
@vilma7

@vilma7 no moj starsi ma uz dva. A stale nic. U nas su ihriska prazdne, ak tam deti su, su to uz skolaci. Nechapem kde su vsetci s malymi detmi

cimage
5. nov 2025

To sa stava, ze si kamosky nemaju co povedat. Ja som mala naj kamosku od zakladnej. Obe mame deti, ale uz si nemame co povedat. Naposledy som ja navrhla stretko po dlhsej dobe a bolo take cudne. Viacmenej sme rozpravali len o detoch a asi po hodine sme sa rozisli. Ani sa nekontaktujeme. Vidime sa len na fb, ked nieco pridame, ale viem, ze je v poriadku, dari sa jej a prajem jej to, ale kazda uz mame svoj zivot a uplne odlisny.

vilma7
5. nov 2025
@anonym_autor

@vilma7 no moj starsi ma uz dva. A stale nic. U nas su ihriska prazdne, ak tam deti su, su to uz skolaci. Nechapem kde su vsetci s malymi detmi

@anonym_autor tak to sme si v tom veku tiez našli, ale my sme mimo Svk a tu mi to príde také, že viaceré mamky sa potešia novým znamostiam.
My sme sa prihováral a spoznávali na detskom ihrisku a potom cez deti v škôlke, jazykov3j príprave a stretávame a kamarátime sa doteraz, a hlavne si vychutname stretko ked sú deti uz v škole a kecame o kadečom možnom len nie o deťoch;). Tak uz len vydržať no.

tinka3435
24. nov 2025

Úplne chápem ja to mám tak že muž na tyzdnovkach a s dvomi deťmi sama v cudzom meste