Ako prekonať úzkosť z bezpečia dieťaťa?
Ahojte tí co máte deti / dieťa / prvé druhé to je jedno
Ste aj vy tak úzkostné na deti ?
Ja sa naozaj bojím aby naše dieťa niekto nezverejnil online , bojím sa aby keď ho prezliekam na kúpalisku niekto náhodou neodfotil hole / bojím sa či na baby plávaní niekto neodfotil keď sa sprchuje / pripadne keď ho obliekame…
Bojím sa aby to neurobili aj kamaráti keď sa kupeme napr na bazéne , ale aj rodina - keď dieťa majú napr na starosti večer a kúpajú …
Som hrozné bojazliva keď dieťa padne / keď dieťa proste čokoľvek ….
Ubíja má to - ale mám myšlienky, kedy má aj pol roka dozadu alebo aj rok dozadu napadne čo ak tuto fotku niekto poslal niekam …
Čo ak si nás rok dozadu na baby plávaní niekto natočil ako prezliekam hole dieťa …
Ako toto odstrániť aby som sa nezbláznila? Mám pocit že všetko chcem mat pod kontrolou lenže určite veci sa nedajú úplne okontrolovat bojím sa sociálnych sieti atd
Tak toto je uz na psychiatra. Ale neda mi neopatat sa - Co by sa stalo, ak by NAHODOU niekto odfotil tvoje dieta?
A aj keby ho odfotil tak co akoze? Podľa mna navštíviť psychiatra lebo toto nieje normálne
Tak toto je uz na psychiatra. Ale neda mi neopatat sa - Co by sa stalo, ak by NAHODOU niekto odfotil tvoje dieta?
@simsalabim vieš že práve asi nič ? Nikto by nebol zvedaví asi na to keby niekde je moje dieťa - veď by nik nevedel že je “naše”
A aj keby ho odfotil tak co akoze? Podľa mna navštíviť psychiatra lebo toto nieje normálne
@ariannazara skôr mi ide o to hole
@simsalabim skôr ide o to hole
Nie, nie som úzkostná. Chcem aby z môjho dieťaťa vyrástol sebavedomý a psychicky zdravý človek a nie uzlik nervov a stressman
Vychovávať dieťa ako úzkostná matka ? No asi to dobre nebude
Zváž psychiatra a čím skôr
@pribinak asi
Nie asi, ale určite
Podobna diskusia tu bola pomerne nedavno, mamicka mala paranoidne predstavy, ze si ich fotila este aj receptna pri hotel check in.
Psycholog, psychiater, toto nie je normalne
Tak keby sa nic nestalo, co vlastne riesis???
No, ty nie si úzkostná. Ty sa vyslovene bojíš konkrétnej situácie. Podľa mňa, prilis toho veľa čítaš na nete...
Ja som uzkostliva, ale na teba nemám. Neviem prečo by mal niekto potrebu fotiť si tvoje dieťa na plávaní alebo na kúpalisku. Môže sa stať ale skôr niekde na pozadí keď si fotí svoje, v sprche asi ťažko tak chod do sprchy ako posledná s nim keď máš strach. Ja mám v telefóne kvantum fotiek môjho dieťaťa aj mojich krstných deti ako sa kúpu a nikam to nedávam. Naša rodina vie ze nechceme dávať fotky na internet tak to dodržiavajú a zakrývajú mu tvar keď dávajú fotky, ale my všeobecne málo fotiek zdieľame. Chod k lekárovi. A neber to v zlom ale toto potrebuješ riešiť pre dobro svojho dieťaťa
Podobna diskusia tu bola pomerne nedavno, mamicka mala paranoidne predstavy, ze si ich fotila este aj receptna pri hotel check in.
Psycholog, psychiater, toto nie je normalne
@tahomi skúsim vygooglit vďaka
potrebujes odbornu pomoc nie je to v poriadku
chapes ze tvoje dieta je dolezite a zaujimave len pre teba a par pribuznych ale vsetkych ostatnych okolo nezaujima
No, ty nie si úzkostná. Ty sa vyslovene bojíš konkrétnej situácie. Podľa mňa, prilis toho veľa čítaš na nete...
@hipuska práve takéto nečítam - ale napadajú má v hlave rôzne scenáre a neverim ľuďom
Ja som uzkostliva, ale na teba nemám. Neviem prečo by mal niekto potrebu fotiť si tvoje dieťa na plávaní alebo na kúpalisku. Môže sa stať ale skôr niekde na pozadí keď si fotí svoje, v sprche asi ťažko tak chod do sprchy ako posledná s nim keď máš strach. Ja mám v telefóne kvantum fotiek môjho dieťaťa aj mojich krstných deti ako sa kúpu a nikam to nedávam. Naša rodina vie ze nechceme dávať fotky na internet tak to dodržiavajú a zakrývajú mu tvar keď dávajú fotky, ale my všeobecne málo fotiek zdieľame. Chod k lekárovi. A neber to v zlom ale toto potrebuješ riešiť pre dobro svojho dieťaťa
@ronie338 vďaka ja práve chcem počuť úprimný názor … okey ale fotis aj hole decká keď aa kúpu u vás v bazéne na záhrade ?napr nevadí vám to
nemaj obavy nikoho nezaujima tvoje dieta, klud
Nie, nefotim hole deti, keď sa kúpu, dávam pozor, aby sa nikto neutopil.
Nie nebojim sa vobec
A keď ho aj odfotí niekto nahé ,to tomu dieťaťu ublizi?
Takéto vymyslené problémy nie sú normálne. Ale to vieš aj sama, ak si nevieš racionalizovať čo strašné by sa stalo (nič) potrebuješ pomoc.
To s tou nahotou plne chápem. Ale tomu sa dá predísť🙂 tiež by som svoje dieťa obliekala obďaleč lebo ja sa snažím zachovávať intiminutu za každú cenu nehľadiac na vek. Kúp ho len ty
To,že sa bojíš iba tej špecifickej veci,že tvoje dieťa niekto uvidí a uverejní nahé skôr vyzerá,že tebe sa niekedy niečo stalo a máš z toho traumu jak svet.Vacsina rodičov sa boji takých normálnych veci ako zranenie,smrť,hospitalizácia dieťaťa a nie toho,že ho niekto odfotil nahé.
Každopádne navstiv odborníka a ries svoj problém.Lebo toto nie je ok
Máš ocd navštíviť odborníka kým ti to úplne prerastie cez hlavu a znečis život aj deťom aj sebe
A keď ho aj odfotí niekto nahé ,to tomu dieťaťu ublizi?
@minenkaa tak ak by ho zverejnil asi ano
Takéto vymyslené problémy nie sú normálne. Ale to vieš aj sama, ak si nevieš racionalizovať čo strašné by sa stalo (nič) potrebuješ pomoc.
@januska12323 asi áno
To,že sa bojíš iba tej špecifickej veci,že tvoje dieťa niekto uvidí a uverejní nahé skôr vyzerá,že tebe sa niekedy niečo stalo a máš z toho traumu jak svet.Vacsina rodičov sa boji takých normálnych veci ako zranenie,smrť,hospitalizácia dieťaťa a nie toho,že ho niekto odfotil nahé.
Každopádne navstiv odborníka a ries svoj problém.Lebo toto nie je ok
@doriiis ide o to že ak by zverejnil nahé …
Máš ocd navštíviť odborníka kým ti to úplne prerastie cez hlavu a znečis život aj deťom aj sebe
@lucia147852 skúsim to pozrieť čo je to
A čo? Nahých fotiek deti je na nete viac ako ľudí na zemeguli.Ziadny pricetny rodič svoje dieťa nevycapi nahé na net a kto chce,si takýchto fotiek nájde kvadrilion.

Nie, nie som úzkostná. Chcem aby z môjho dieťaťa vyrástol sebavedomý a psychicky zdravý človek a nie uzlik nervov a stressman
Vychovávať dieťa ako úzkostná matka ? No asi to dobre nebude
Zváž psychiatra a čím skôr