icon

Ako sa vyrovnať s pocitmi počas očakávania bábätka?

6. feb 2024

Ahojte, čakáme svoje prvé vytúžené bábätko, veľmi sa naň teším. Mám však strach a výčitky svedomia, či budem dobrá matka. Ide o to, že mi matka nonstop posiela videá nejakých deciek, bábätiek a somnou to nič nerobí, skôr to má na mna opačný efekt, ze mi to dieťa lezie na nervy uz aj z videa. Aj na ulici ked ide dieťa s matkou a vykrikuje alebo niečo brutálne nahlas rozpráva , sa mi pretáčajú oči vyslovene. Koľko krát mi kolegyne ukazujú svoje decká alebo kamošky posielajú tie svoje a čo... nič. Necítim ten pocit ze juuujjjj ake zlatééé ňuňu, s deťmi sa ale viem pohrať, vyslovene sa na mňa nalepia, aj kamoškine..veľa krát ich aj varujem, mám ich rada ale nejdem sa z nich pokakať ako niektoré...je tu ešete nejaká taká ako ja? budem to cítiť inak k svojmu bábätku? naozaj, neberte v zlom toto celé.. mám svoj vek ja aj muž (35 a 38r) pre bábätko máme všetko pripravené, naplánované a veľmi sa naň tešíme. Ďakujem..

denden77
6. feb 2024

tiez sa nejdem zblaznit z cudzich deti.. vlastne sa nejdem zblaznit ani z vlastneho 😁 ale samozrejme je pre mna ❤️

1angelika
6. feb 2024

Zo svojho budeš určtie paff 🙂 všetko sa ti zmení len vyčkaj..🙂

diewcatqoo
6. feb 2024

Nikdy som nebola paf z inych deti. A ak ti to pomoze, tak mne v prvom tehotenstve tak sli na nervy ine deti, ze ked som cestovala MDH a nejake dieta tam zacalo plakat alebo si sadlo blizko mna, tak som radsej vystupila a pockala na dalsi spoj. Nehovoriac o tom, ze nejake videa babatiek by som si v tom case nikdy nepozrela.
A myslim, ze som dobra mama. Aspon dieta mi to kazdy den tvrdi 🙂

ysseba
6. feb 2024

Ja mám deti dve a tiež nie som z detí "paff". Teda svoje milujem nadovšetko, ale druhé deti so mnou tiež nepohnú a tiež mi vedia liezť na nervy. Takže pohodaaa, si v norme 🙂

0silvia0
6. feb 2024

nikdy by som si nepozerala videá cudzích detí, fakt nikdy

medda_beda
6. feb 2024

Podľa mňa skôr nie je normálne rozplývať sa nad cudzími ľuďmi a deti sú tiež ľudia.
Tiež keď mi niekto ukazuje fotky, videá tak moje reakcie sú bez emócií.
K svojmu dieťaťu budem mať vzťah, a nie preto, že to bude dieťa.

Podľa mňa to je úplne normálne :D

mclissa
6. feb 2024

Neboj sa budes super mama. Ja som mala kedysi deticky rada, vzdy som sa prihovorila a tak. Od kedy mam syna, som rada, ze ich nevidim 😂😂🤣(myslene v dobrom).

liusa82
6. feb 2024

nuž tu ti ženy budú tvrdiť že svoje je svoje.Ale ja poznám kopu žien čo sa nechali ukecať na dieťa a teraz lutujú.Pretože ani k svojmu necítia ktovie čo ani ked je väčšie a najradšej by všetko vrátili do stavu pred deťmi.Dvom z nich čo poznám sa pokazilo aj manželstvo potom a teraz navštevujú párovú terapiu lebo sa doma len hádajú kvôli dieťaťu.To sa takto nedá povedať ako to budeš mať ty.Môžeš byť zo svojeho paf ale aj nemusíš

cimage
6. feb 2024

Ja som neni paf z deti aj ked mam vlastne. Tiez som z nich nebola paf ked sa narodili. Myslela som si, ze som cudna, ze som sa neroztapala ked mi dieta dali po porode ako to byva vo filmoch. Aj teraz ked su vacsie, urobim vsetko pre ne, ale mam rada aj cas ked som sama bez nich, co nie je casto. Este som nebola bez nich tyzden, ale viem si to predstavit aj ked by mi urcite chybali.

drahusa333
6. feb 2024

Myslim ze svoje dieta budes brat inak, je tvoje tak ta teda zaujimat bude, a s obdivom budes sledovat ako sa tvari a potesi ta kazdy prd vdaka ktoremu sa mu ulavi a bude spokojne 😉 ... ja tiez niesom paf z deti, asi som ani nikdy nebola extra...ale mam 2, uzila som si ich, vtedy sme tym zili ze su male,spievali sme detske pesnicky, hrali sa..., uz su vacsie a teda ked mi niekto ukazuje video s babatkom tak nechapem naco🤔revajuce deti to je kapitola sama o sebe( po skusenostiach s dcerou vecne revajucou vsade neodsudzujem, nekomentujem, nesudim😆cudzie deti ma nelaka brat na ruky, ani sa im prihovarat....ano, su mile, zlate ale co teraz🤨... ja radsej steniatka 😂
Je to etapa zivota kedy su deti male, vtedy sa myslim ze vacsina rodicov naladi na to- je to len obdobie....za par rokov ked uz zacnu odvravat je to snad zas len obdobie 🤔😆

ivik4
6. feb 2024

No a ? Nestresuj, je nas strasne vela co sa z deti nejdeme pokadit a ,,nemusime ich".
Kazdy sme nejaky

nairia
6. feb 2024

vidis, je nas tu takych viac ✌️ vobec nemusis mat obavy ani sa citit divne. ja som nebola paf z ultrazvukov na poradniach, samozrejme som sa tesila, ze je vsetko v poriadku. ked sa mala narodila, tiez som z toho nebola paf, ani nejake take, ze "milujem svoje dieta" vtedy vo mne nerezonovalo. to prislo casom. samozrejme materinsky ochranarsky pud bol pritomny okamzite.
doteraz mi mnoho cudzich deti lezie na nervy, nezaujimaju ma fotky deti znamych, co denne pchaju na internet s presladenymi popismi.

rurutiax
6. feb 2024

Podľa mňa je to normálne. Ja k deťom nemám vzťah, neviem ako sa s nimi rozprávať, nemám rada cudzie deti a videá s bábätkami či fotky so mnou nič nerobia. Skrz toto som však svoje bábätko chcela. Dcéru máme z IVF, naše vytúžené zázračné dievčatko a milujem ju najviac na svete. Priznám sa, že prvé dni boli také, že som nevedela čo s ňou mám robiť, keď sa narodila, bola som zúfalá vôbec neprišiel ten materinský inštinkt ani nič podobné, všetko prišlo až časom. Teraz si už neviem ani predstaviť aké by to bolo nemať dieťa. 🙂

babulkomale
6. feb 2024

Tak ja to mam opacne, vacsina deti mi pripada roztomila, ako bezkaju na malych nozickach po obchodoch alebo v restauracii, aj babatka ked plackaju mi neprekazaju...skor v duchu polutujem ze malinke, este nevie povedat, co ho trapi.
Tieto temy nemam rada, vzdy sa tu zeny vyslovuju akoby proti detom, mne sa to strasne zle cita.
Obcas vidim dieta ako minule, dievcatko a vyzeralo uz ako stara zena, taka nas.ata kucharka 😃 aj nadvaha, aj zamracena akoby dospela tvar, pritom malo tak 10 rokov. Ale tak nemoze za to...
Moje deti mi pripadali nadherne hned ako sa narodili, aj som to povedala hned, rodila som s usmevom.
Hned som ich branila pred vsetkym, mama levica. Od prvej bunky som ich lubila.
Takze ja to mam ako z ucebnice a neviem pochopit, ze to niekto nema 🤷

babulkomale
6. feb 2024

@rurutiax pripada ti normalne ze nemas vztah k detom?

rurutiax
6. feb 2024

@babulkomale A čo je na tom nenormálne? Mám vzťah iba k svojmu dieťaťu, iné ma nezaujímajú.

babulkomale
6. feb 2024

@rurutiax hm...kazdy citovy kripel si pripada normalny. Potom zdiela vyplakavacie statusy, aki sme k sebe lahostajni a nevsimavi.

rurutiax
6. feb 2024

@babulkomale Sama si očividne citový kripel, keď sa ťa moja odpoveď dotkla. Ja svoje dieťa milujem už od pozitívneho testu, rada som chodila na poradne, doma mám vyvesené fotky malej zo sona ešte keď bola v brušku a rodila som s radosťou, že ju už konečne uvidím a to som rodila 23 hodín, bez epidurálky ako prvorodička. To, že ma nezaujímajú iné deti a nie som z nich posratá zo mňa nerobí zlú matku a už vôbec nie zlého človeka.

buducamama
6. feb 2024

Ja som bola uplne rovnaka, neznasala som vrestiace deti, nic so mnou male deti nerobili, skor male zvieratka😁 No ako mam dieta, vsetko sa mi otocilo. Dokonca sa inym detom aj prihovorim a uz mi pridu zlate🫣😂 Ani placuce deti mi uz nevadia, zrazu mam ine vnimanie voci tomu. Ked si prejdes starostlivostou o svoje babatko, tieto veci uz budes brat uplne inak.

mimir22
14. feb 2024

Je úplne iné mat svoje dieťa a vidiet/počuť cudzie deti.
A náhodou ako som porodila tak mi aj deti na videách prídu zlaté 😀 v tehotenstve a pred tehotenstvom vobec. Tiez nie som ta typická zena,co bola hotová z každého dieťaťa. Ale zo svojho som paf😘

anite9
Autor odpoveď zmazal
kassandra25
27. feb 2024

Nie, ty nemas povinnost ochkat a achkat nad videami a detmi od znamych. Da sa cez to velmi rychlo presmyknut , nereagovat moc a ist si svojim dalej. Ani druhi by nejojkali nad vymenou pneumatik, ked ich to nezaujima. Nikto nie je povinný.