icon

Ako ste sa zmierili s tým, že už nebudete mať viac detičiek?

Dnes o 12:03

Ahojte,
Som mamičkou dvoch krásnych detí. Dievčatka a chlapčeka. Tak ako som si vždy predstavovala. Majú už 4 a rok a pol.
Avšak kdesi vnútri cítim túžbu zažiť to ešte raz. Mala som bezproblémové tehotenstvá a krásne pôrody. Samozrejme nebolo všetko vždy ružové,ale keď si poviem,že sa to už nezopakuje pichne má pri srdci.
Ten pocit keď vidíte dve čiarky na teste, prvýkrát počujete a vidíte srdiečko, prvé pohyby, neopísateľný pocit keď vám dajú bábätko do náručia. .. S manželom sme sa dohodli,že dve deti stačia. Máme sa takto dobre, vieme zabezpečiť sebe aj deťom štandard, ktorý chceme a ja sa plánujem vrátiť konečne do práce, trochu mi chýba socializácia. Všetky logické argumenty a zároveň aj vek sú za to,že takto to stačí,no srdce (a asi hormóny ? 😀) mi podsúvajú myšlienky či by predsa len....
Ako ste sa vy zmierili s tým,že už viac detičiek mať nebudete?

evcagabi
Dnes o 12:12

Uplne v pohode. Viac deti ako jedno som nikdy nechcela 😅

anonym_9d7404
Dnes o 12:16

Ja sa neviem zmieriť zase s tým, že nikdy nebudem milionárka😂 že otvorím peňaženku a bude tam kopa bankoviek,cítiť tú vôňu, dovoliť si všetko, čo chcem. Viem,že to nikdy nezažijem.Tiež musím byť spokojná s tým, čo mám a musím si násť iný životný cieľ 🤷‍♀️

anonym_5ec6ba

chapem ta, tiez som mala pekne porody. V podstate je to taky trik prirody, aby sme sa rozmnozovali. Mne pomaha predstavit si tu obetu na dalsich 20+ rokov, za to to fakt nestoji

krasneleto

@anonym_autor normalne... v zivote som nastavena tak, ze nie vsetko co chcem aj mam. v mojom pripade to bolo jednoduchsie, cesta k malej bola 6 rokov velmi trnista, tehotenstvo rizikove, po sekcii 5 rokov nasledne problem.. presne v tomto case som sa rozhodovala o druhom dietati, nakoniec teda iny partner, tam odkomunikovane , ze dalsie dieta nie... a o dalsich 5 rokov hysterektomia kvoli hroziacej rupture maternice.. cize v podstate moj osud bol specateny uz v case 5 rokov pred operaciou, dieta by som totiz nedonosila nikdy a mozno moja dcera by bola aj sirota... cize s nadhladom a vdakou prijimam , ze mam jedno krasne zdrave dieta a som zan vdacna... s odstupom casu to trapi menej, ked viem , ze druhe by som nemala tak ci onak

anonym_c8d616
Dnes o 12:17

@anonym_autor deti nemam ziadne. Zmierit som sa musela. Vaz si co mas.

anonym_031d3b
Dnes o 12:19
@evcagabi

Uplne v pohode. Viac deti ako jedno som nikdy nechcela 😅

@evcagabi ja tak isto. Vôbec mi nechýba stres pred každou kontrolou, ani že vyzerám ako zombie. Mala má 9 mesiacov takže ešte ako zombie budem pár chvíľ vyzerať 😁 každý deň tlačím čas čo bude už väčšia , rozprávať a chodiť. Vôbec si neuzivam babtkovske obdobie a vôbec to nechcem zažiť od znovu. Takže mne to ľúto neni a keď vám hej je jasné že to ešte chcete. A za mňa ak máte na to priestor , financie a celkovo sa dokážete plnohodnotne postarať aj o to tretie by ste to mali zvážiť lebo vás to bude žrať. Ja obdivujem mami a ženy ako vy že to postupujete znovu a znovu. Ja chápem tej láske to je úplne iný level a cítim sa naozaj naplnená ale stačí jedno. Samozrejme keby mám druhé už by som nestreseovala pre každú hlupocinu ale nie je na to priestor a financie. Navyše mám náročné toto jedno tak dúfať že druhé bude anjelik že kde ho položím tam bude je asi naivné. Takže ak chcete , pokecajte s mužom. Mužovi sa nič nezmení takže je viac pravdepodobné že ukecate vy jeho ako on vas

ivik4
Dnes o 12:23

Ja som tiez nikdy nechcela viac ako 1 dieta a preto mi nepride vhodne pisat sem komentare niekomu kto tuzi po viacerych detoch. Naco
Vsak my sa nemame s cim zmierit. Toto je debata pre zeny ktore viac deti chcu a nemaju.

domka222
Dnes o 12:28

Autorka,podľa tvojho opisu ti chýbajú v podstate len pocity s tým spojené, nie samotné dieťa.

petkavka
Dnes o 12:29

A kolko mas rokov? Ako to vnima manzel? Kolko detskych izieb mate? Zarobi manzel dost na velku rodinu? Mate extra 20 000eur na nove rodinne auto, kde sa ti vlezu 3 sedacky?

anonym_d606a7
Dnes o 12:30

Mame tri a ked manzel zostal neplanovane v nemocnici a nebolo jasne na ako dlho, tak mi doplo, ako by to asi vyzeralo, keby som bola samozivitelka alebo dokonca sme mali o 1 viac. A ono sa zivot takto v jednom momente moze zmenit, cize nemat viac deti, ako teoreticky zvladne jeden z nas, resp. s jednym prijmom. Plus staci sa mi pozriet v rodine a naokolo, ake kadejake osudy maju ine matky - az prilis casto je nejaky mensi problem (diagnoza, kvoli ktorej idu do uzadia zvysni surodenci) alebo tragedia (potrat, smrt dietata). Takze ja ked si triezvo uvedomim, ze to co mame (3 zdrave deti) je krehka vzacnost, tak absolutne nemam chut riskovat, ze sa to pokazi.

bielasovicka
Dnes o 12:34

No keby som mala už 2 deti, tak sa už nemusím zmieriť s ničím takým, že už viac mat nebudem. To úplne stačí.

anonym_401700
Dnes o 12:38

@anonym_autor Mať tvoje problémy... ja sa začínam zmierovať s tým že možno nebudem mať ani jedno. Mám 40 a doteraz sa nepodarilo ani jedno.

anonym_d5a109
Dnes o 12:40

Mas chlapceka a dievcatko,obe su zdrave a za to fakt bud vdacna a nemaj pocit, ze sa musis s niecim zmierovat.mas to lepsie ako mnohe z nas bud stastna a vdacna za to…

anonym_5d3876
Dnes o 12:42

Sama ešte úplne neviem, ako sa s tým zmieriť. Ja som si myslela, že relatívne mladí budeme mať dve deti po sebe a potom sa už budem po tejto stránke cítiť kompletne a neskôr si môžeme ešte užívať, ked podrastú... Ale nejako sa u mňa pocit kompletnosti našej rodiny nedostavil, napriek tomu, že mi tí naši dvaja chalani dávajú poriadne zabrať, všetky racionálne argumenty, prečo nám dve deti stačia viem a pravidelne si ich opakujem a aj tak mám problém sa tak úplne v srdci zmieriť s tým, že tretie nebude, že nikdy nebudem vychovávať dcéru, že sa mám už všetkých babatkovských veci zbaviť... Bojím sa, že ak tretiemu nedám šancu a rozum zvíťazí, tak ma to bude vždy tak trochu hlodať, čo by bolo keby a zároveň ak to tretie nakoniec niekedy bude, tak sa bojím, že to už môže byť na nás moc po mnohých stránkach 😬 Ale ešte máme snáď dosť času a možno sa to ešte nejako prirodzene "vyvŕbi" samé...

anonym_7e0012
Dnes o 12:42
@domka222

Autorka,podľa tvojho opisu ti chýbajú v podstate len pocity s tým spojené, nie samotné dieťa.

@domka222 Ano. Po 3.dietati by to prislo znova. Mne to pride ako zavislost od toho, byt tehotna.

anonym_3ce638
Dnes o 12:44

takéto myšlienky som mala pri druhom tehu. musím si to užiť, lebo toto je moje posledné tehu. A takto isto sa to zopakovalo aj pri nečakanom treťom a aj nečakanom štvrtom tehu.
Nevieš čo sa ešte môže.

moonlight1210
Dnes o 12:47

Bol plan na este jedno, ale rozne okolnosti ho odlozili a uz sa neuskutocnil. Ci lutujem? Nie. Nakoniec je to dobre tak, ako to je.

anonym_269dfa
Dnes o 13:11

Tyyy kokos toto sú komentáre od mám fakt tlieskam že sa mk zmenil na fórum kde si prídu ženy vybiť nervy zo svojích frustrovaných životov. Načo tu komentujú ženy ktorých sa otázka vôbec netýka? Vy ste spokojné máte 1-2 dieťa a viac nechcete, ale ona by chcela ďalšie tak nech tu sú komentáre od žien ktoré by túžili mať ďalšie ale z nejakého dôvodu nemôžu. Hrozné aby sa ženy takto správali fakt

anonym_ed5073
Dnes o 13:22

@anonym_autor to je téma za všetky drobné🙄 Keby si napísala, že nemáš maternicu alebo máš 50 rokov, chápem, ale ak ste zdraví, plodní, tak majte detí koľko chcete alebo nemajte keď ste sa tak dohodli a zmieruj sa s tým🙄

anonym_99d44f
Dnes o 13:28

@anonym_autor mňa to tiež chytalo po dvoch deťoch, ešte som bola na rodičáku a mala sny o treťom dieťati. Potom nástupom do práce, keď začal kolotoč škola, škôlka, práca, krúžky, očrky, som bola vdačná, že mám len dve. A nástupom na strednú školu pod tým návalom výdavkov a som bola ešte šťastnejšia, lebo sme to zvládali len tak tak finančne.

monulka205
Dnes o 14:44

@anonym_autor mám jedno, štyri potraty za sebou, posledný skončil na operačnom stole, takže som skončila aj ja. Je mi skôr ľúto, že bude jedináčik nakoľko sa z rodiny o nás nezaujíma nikto, sme len ona, ja a muž. Chyba jej nejaký parťák, alebo partacka... Sama mi hovorí že by si priala súrodenca, budem dúfat, že bude mať veľa kamarátov v živote 🙂 nuž a zmieriť sa? Prečo? Ak cítiš že chceš ešte dieťa, tak choď do toho. Ak nie, treba to prijať tak ako to je.

anonym_f38a28
Dnes o 14:57
@anonym_5d3876

Sama ešte úplne neviem, ako sa s tým zmieriť. Ja som si myslela, že relatívne mladí budeme mať dve deti po sebe a potom sa už budem po tejto stránke cítiť kompletne a neskôr si môžeme ešte užívať, ked podrastú... Ale nejako sa u mňa pocit kompletnosti našej rodiny nedostavil, napriek tomu, že mi tí naši dvaja chalani dávajú poriadne zabrať, všetky racionálne argumenty, prečo nám dve deti stačia viem a pravidelne si ich opakujem a aj tak mám problém sa tak úplne v srdci zmieriť s tým, že tretie nebude, že nikdy nebudem vychovávať dcéru, že sa mám už všetkých babatkovských veci zbaviť... Bojím sa, že ak tretiemu nedám šancu a rozum zvíťazí, tak ma to bude vždy tak trochu hlodať, čo by bolo keby a zároveň ak to tretie nakoniec niekedy bude, tak sa bojím, že to už môže byť na nás moc po mnohých stránkach 😬 Ale ešte máme snáď dosť času a možno sa to ešte nejako prirodzene "vyvŕbi" samé...

@anonym_5d3876 hlavne teda ist do tretieho dietata, lebo vam chyba dcera je mindset ako oci...

patriciah1
Dnes o 15:04

@anonym_autor povedz mužovi o svojich túžbach, možno ešte zmeníte názor. 😛

anonym_5d3876
Dnes o 15:05
@anonym_f38a28

@anonym_5d3876 hlavne teda ist do tretieho dietata, lebo vam chyba dcera je mindset ako oci...

@anonym_f38a28 Veď ako píšem, rozum vie, že je to blbosť 🙂 A zatiaľ do tretieho ani nejdem...

anonym_43c85b
Dnes o 16:29

@anonym_autor mám jedno, potom potrat, brala som to tak, že mám šťastie, že mám jedno, niekomu nie je dopriate ani to. Život predsa nie sú len deti, myslela si aj na to, že sa niečo medzi vami môže stať a ostatneš sama s tromi deťmi? Nechcem maľovať čerta na stenu, ale 50% manželstiev sa rozvádza, štatistika nepustí

anonym_df277f
Dnes o 16:33

Musela som sa zmieriť s tým, že nebudem mať vôbec deti. Čo by som dala za jedno zdravé dieťatko.

anonym_0235f9
Dnes o 16:41

ja mám jedno dieťa , občas túžim po druhom ale vek a racionálne dôvody sú proti takže si ich vždy zopakujem ako tak som ok alebo si spomeniem že ked je doma choroba a ja nevládzem ani žiť aké by to bolo mať 2 deti doma veľmi ale veľmi zlé

galadriel90
Dnes o 17:46

@anonym_autor vďačnosť a pokora...