icon

Ako zlepšiť vzťah po narodení dieťaťa?

matus12398
22. jan 2025

maly ma teraz 1 rok a nejako nevychadzame so zenou.Sme manzelia cca tiez 1 rok.Chcel som sa o tom porozpravat co ju trapi a co sa deje.Ona ma velmi skreslene predstavy o vsetkom a vsetko chce podla seba.Co sa samozrejme vo vztahu neda.Vyrastala bez otca. chcel som ist na manzelsku poradnu.Zamietla mi to.Uz niekolko krat u nas padlo slovo rozvod.Dava mi pocit ze vsetko co robim robim zle.Ohladom maleho ani nehovorim.Neviem sa s nim zevraj hrat ale ja cakam dokym bude starsi a budeme moct si zahrat spolu futbal alebo hocico ine. najhorsie na tom je ze mi ho neda ani sameho von nech si moze doma upratat alebo co. Ked som chcel ze pojdeme spolu na relax niekam kde som nam vybavil vstup.Tak odmietla lebo chcela ist aj snim ako nemam s tym problem ale male dieta nepatri do wellnesu. Chcel som ze budeme konecne sami pokecame ako predtym.Moje problemy ju nezaujimaju ale niekedy mam pocit ze ma chce a co sa tyka sexu nebol problem. Ale niekedy mam pocit ze sa nevie dockat dokym pojdem do prace. Ako keby som jej zavadzal doma. Mali sme problem pri porode maly skoro zomrel a ona tiez mala ist cis. ale isla normalne a celu ju to znicilo. depresie sme mali obydvaja lebo maly bol tyzden v nemocnici kde sme potom vybavili ze moze byt s nim.Neviem ci sa z toho obvinuje alebo co sa deje. Chcel by som to dat naporiadok a nehadat sa tak casto. A hlavne chcem aby som mal otvorenejsiu ruku s malym. ja som vacsinou casu prec lebo cestujem za pracou.

matus12398
autor
22. jan 2025

@matus12398 maly ma rad robit sprostosti ako vyhadzovanie a lietadielka a neviem co vsetko len toto sa jej nepaci. on moc pri mne nevydrzi sa hrat s hrackami lebo sa chce blaznit. mne to nevadi. Jej ano.

domkakvet
22. jan 2025

@matus12398 uz ste sa o tom rozpravali, snazis sa, tak teraz skus prestat prejavovat zaujem, ci si to vsimne, alebo jej to bude este aj vyhovovat.

lauruska_sumienka
22. jan 2025

ako chyby najdes na oboch stranach. skus sa pozriet na to ci mas zaujem travit so synom cas, ci mas chut sa o neho starat.
necakaj kedy bude syn starsi-budovat vztah je potrebne uz teraz aby si potom mohol naozaj hrat s nim ten futbal.pokial sa nestaras teraz, on potom nebude mat zaujem.
spytaj sa zeny co od teba ocakava, co by ona chcela (aspon budes mat aku taku predstavu co ma ona v hlave. z toho potom budes moct vychadzat)ak ti povie ze chce aby si sa o maleho postaral-tak jej povedz (pokial mas zaujem ovsem) ze ano a nech ti pomoze sa to naucit aby si to vedel aj ty tak urobit ako ona(jasne prihraj jej, ze nebudes dokonaly ale budes sa snazit)-ona bude mat spatnu vazbu ze chces..
ohladom hrania ber do uvahy ze deti maju strasne kratky cas na udrzanie pozornosti,takze treba tie cinnosti striedat. zatial skus take neblaznovstva (aby si sa naucil ako sa s nim hrat) a potom ked budes mat jej doveru (a budete sami tak mozes robit aj blaznovstva.) ale najprv si buduj tu doveru ohladom toho ze sa zaujimas o starostlivost a hranie, a tahaj z nej ze co ako robit. predsalen ma viac skusenosti tak sa nechaj poucit, a nech ta ona necha sa to naucit,potom jej mozes flochtnut ze ona to robi rok tak nemoze cakat ze to bude dokonale ale si tu, a chces sa to naucit, tak nechta to aj necha 🙂

ako zaklad je zistit od nej co ona vlastne chce, co ocakava od teba, a potom jej povedat ze co chces ty, co ocakavas.a potom sa spytat, ze ako by ste to spolu mohli dosiahnut. Ste rodina, tak ci jej na tom uz nezalezi?ci chce byt sama? (ako zenskym prepne a chcu byt same a po par tyzdnoch im dojde ze ake je to easy ked mas pri sebe niekoho) takze klud a rozvahu ;) ked uz budes vediet co chce budes sa aj ty vediet prisposobit nech sa aktualna situacia upokoji z jej strany. nech z nej nie je stale "silena zenska". s takou toho vela nenarobis, s kludnou sa uz da aj rozumne debatovat a mozno bude suhlasit aj s tou poradnou. tu poradnu mozes zmienit ked uz budete riesit vase potreby, co by ste chceli/ ocakavali od seba a nejak vam nesla ta realizacia. momentalne ste sli dvoma roznymi cestami, a vratit sa na spolocnu je dost tazke, ale nie nemozne 🙂 drzim palce

matus12398
autor
22. jan 2025

@lauruska_sumienka velmi dakujem za radu. 🙂

macatt
22. jan 2025

@matus12398 No žiaľ niektoré ženy zabúdajú byť manželkami, ale je veľmi náročné dieťatko všetko naučiť, aby bolo napapané a nič mu nechýbalo, vo dve v noci starostlivosť pri chorobe atď..
Nestíhaš to všetko zaevidovať a strácaš prehľad ako sa čo ,,musí,,
Takže buď sa začneš viac zapájať s kŕmením a rozvoju dieťatka ,,čítaním,, kníh atď, alebo ťa časom to jašeníe odsunie ešte viac, rešpekt mať nebudeš, len ti bude skákať po hlave..
Treba sa správať ako rodič a nikoho nezaujíma, že ťa to nebavi..
Určite som ti nechcela ,,naložiť,, ale dieťa nie je hračka, ktorú odložíš, keď nemáš náladu..
Porozprávajte sa, uvar obed, nakŕm, prebaľ, okúp malého nech máš prehľad, pýtaj sa čo treba a keď si získaš dôveru začni s tým čo chceš ty, nakoľko dieťa je pre manželku jednoznačne prvoradé z nejakého dôvodu a ty si len piate koleso u voza..
Držím palce

sevrin
22. jan 2025

Ach jaj, nestaráš sa, zle je! Staráš sa, zle je!

k47
22. jan 2025

Vedieť si podeliť starostlivosť o dieťa vyžaduje rozumný prístup na oboch stranách. Ona musí pochopiť, že aj ty sa učír praxou a nebude to hneď dokonalé, zároveň ti dať potrebné informácie a mať ochotu diskutovať tam, kde sa nezhodnete. Ty zas musíš byť ochotný sa učiť, vzdelávať o deťoch, zvládať všetku každodennú starostlivosť, nie len hry. Vzťah s dieťaťom si vieš budovať aj pri kŕmení, umývaní či prezliekaní, keď ideš jeho tempom.