icon

Ako zvládnuť emocionálne zmeny po pôrode?

17. sep 2024

Ahojte,
som matka dvoch detí, prvé nekojené čisto na UM bolo ...
no druhé je kojené, po šestonedeli mi MS prišla síce taká "akože " bolo to len špinenie, februári som porodila, od marca-jul MS bol všelijaký (líšila sa intenzita, pocity, dĺžka trvania a vsetko..)
no už pomaly druhý mesiac nemám MS 😔 som zúfalá... síce áno je fajn že nemám bolesti popri deťoch ... no cítim sa úplne naozaj naprd.. som nervózna, kričím, je mi do plaču 😒 (už z nervov... mám dosť aktívne staršie dieťa, ktoré ma obdobie vzdoru)

Viem že napíšete že sa dávajú hormóny ešte dokopy a že to môže potrvať, no mate nejaké fintíky aby som bola kľudná že naozaj tak vnútri cítim nepokoj 😑 a som potom ešte stoho na prášky lebo si túto skutočnosť uvedomujem..

Nikdy som takto nekricala, mala chuť nechať všetko tak a vykašľať sa na všetko 😶‍🌫️🫥 ... som bola kľudná, usmievavá a nápomocná...teraz sa cítim ako nejaká harpia doslova že keď sa hnevám poviem hocičo aj dnes ... iba tak náhodná žena ktorá sa pozdravila môjmu a už som nadávala (nikdy som to takto naozaj neprezivala, ludia keď zazeraju alebo sa im musim ja vyhnúť zase nadávam) lezú mi na nervy každý a všetko

Neviem či nejaké bylinky, čaje, neviem joga? Cvičenie? 🙄 (hlavne niečo čo môžem doma robiť popri 7mes.babatku) potrebujem poradiť naozaj som zhnusená sama zo seba aká som 😔 len neviem si pomôcť tak to cítim tak to poviem ...

kitycat
17. sep 2024

A co je problem?
Ze nemas kramy alebo ze si nervozna?

Ja som nervak, proste vypenim nejakym sposobom aby som nepoznacila decko. Obcas sa mi tompodari a obcas nie

jaass
17. sep 2024

Si mama. Robíš maximum. A keď aj niekedy kričíš, tak je to normálne. Všetci sme len ľudia a nedokážeme žiť vkuse len s usmevom na tvári a život je malina, to tak neexistuje. 7 mesiacov po porode je ešte krátko + máš ešte staršie dieťa🙂 ja mám jedno dieťa, no mne keď išiel niekto davat rady aj keď pozitívne a mi chcel pomôcť tak som povedala, Dakujem, viem čo mám robiť, nepotrebujem vašu pomoc, rady /okrem mamky, od mamky som si vždy dala poradiť.. svokru išlo drbnuť ale prešlo ju to našťastie a už mám pokoj.

autor
17. sep 2024

@jaass ja nemám od koho si radiť bohužiaľ... kamarátky len známe a tie ktoré sú kamarátky nemajú deti 🙂 alebo to berú ako zlyhanie aj tie čo už majú deti 😒 kazda mamka pre mňa vyzerá tak fit tak spokojne ... a to mňa trápi tiež že kedysi som bola taka tiež🙂 ... a fakt neviem čo ďalej aby som sa naozaj ukludnila aby som časom mohla mať aj MS lebo mam bolesti hlavy skoro každý deň 🙄 achlap niekedy vyzerá že nechápe čo to somnou je síce suciti somnou aj ma objime aj porozpráva no vidím na nom že akokeby ma nespoznaval niekedy.. 😌 ale ďakujem za pekný komentár 🥰

autor
17. sep 2024

@kitycat jedno na druhé nadväzuje🙂 si myslím keďže tie mesiace čo som mala MS tak som bola v pohode kľudná ako vždy a keďže mam stres a niesom kľudná ... amozem sa spýtať že ako vypeníš? Aby to hlavne dieťa nepoznačilo? Lebo mne je naozaj mizerne zo seba keď kričím

aliaray1
19. sep 2024

Ja toto tskto nemam, starsia dcerka 2,5r a mladsia 2 mes, kojena a som v poho. Poradila by som sa s gyndosom a ked tak s psychologom...da sa online.
No a ja napriklad po veceroch strikujem...deky, sale...kedykolvek to prerusim, kedykolvek sa k tomu vratim...klbko neutecie 😁

autor
26. sep 2024

@aliaray1 stále to ešte môže byť to nieje o tom že je to len "tak" z jedného dňa na druhý🙂 a je to o povahe detí 🙂 obdobie vzdoru tam tiež zohráva úlohu a taktiež aj aké je miminko 🙂 tieto začiatky boli fajn ako som písala vyššie🙂 všetko začalo až tým že MS neprišla a ja som bola ako pod tlakom 🙂 ...a taktiež aj tým že staršie už do škôlky a mladšie začalo byť vnimavejsie aktívnejšie.
Super nápad s tým strikovanim no po večeroch som rada ze mam ticho a len sedím, ležím 🤣

autor
26. sep 2024

ALE ... MS UZ KONECNE DORAZILA PO 45D 🤣🤣 A SA CITIM MENEJ "POD TLAKOM" NAPÄTÁ 🙂 takže snáď už aj zostane a nebude takto chodiť🙂