Ako zvládnuť emocionálne zmeny po pôrode?
Ahojte,
som matka dvoch detí, prvé nekojené čisto na UM bolo ...
no druhé je kojené, po šestonedeli mi MS prišla síce taká "akože " bolo to len špinenie, februári som porodila, od marca-jul MS bol všelijaký (líšila sa intenzita, pocity, dĺžka trvania a vsetko..)
no už pomaly druhý mesiac nemám MS 😔 som zúfalá... síce áno je fajn že nemám bolesti popri deťoch ... no cítim sa úplne naozaj naprd.. som nervózna, kričím, je mi do plaču 😒 (už z nervov... mám dosť aktívne staršie dieťa, ktoré ma obdobie vzdoru)
Viem že napíšete že sa dávajú hormóny ešte dokopy a že to môže potrvať, no mate nejaké fintíky aby som bola kľudná že naozaj tak vnútri cítim nepokoj 😑 a som potom ešte stoho na prášky lebo si túto skutočnosť uvedomujem..
Nikdy som takto nekricala, mala chuť nechať všetko tak a vykašľať sa na všetko 😶🌫️🫥 ... som bola kľudná, usmievavá a nápomocná...teraz sa cítim ako nejaká harpia doslova že keď sa hnevám poviem hocičo aj dnes ... iba tak náhodná žena ktorá sa pozdravila môjmu a už som nadávala (nikdy som to takto naozaj neprezivala, ludia keď zazeraju alebo sa im musim ja vyhnúť zase nadávam) lezú mi na nervy každý a všetko
Neviem či nejaké bylinky, čaje, neviem joga? Cvičenie? 🙄 (hlavne niečo čo môžem doma robiť popri 7mes.babatku) potrebujem poradiť naozaj som zhnusená sama zo seba aká som 😔 len neviem si pomôcť tak to cítim tak to poviem ...
Si mama. Robíš maximum. A keď aj niekedy kričíš, tak je to normálne. Všetci sme len ľudia a nedokážeme žiť vkuse len s usmevom na tvári a život je malina, to tak neexistuje. 7 mesiacov po porode je ešte krátko + máš ešte staršie dieťa🙂 ja mám jedno dieťa, no mne keď išiel niekto davat rady aj keď pozitívne a mi chcel pomôcť tak som povedala, Dakujem, viem čo mám robiť, nepotrebujem vašu pomoc, rady /okrem mamky, od mamky som si vždy dala poradiť.. svokru išlo drbnuť ale prešlo ju to našťastie a už mám pokoj.
@jaass ja nemám od koho si radiť bohužiaľ... kamarátky len známe a tie ktoré sú kamarátky nemajú deti 🙂 alebo to berú ako zlyhanie aj tie čo už majú deti 😒 kazda mamka pre mňa vyzerá tak fit tak spokojne ... a to mňa trápi tiež že kedysi som bola taka tiež🙂 ... a fakt neviem čo ďalej aby som sa naozaj ukludnila aby som časom mohla mať aj MS lebo mam bolesti hlavy skoro každý deň 🙄 achlap niekedy vyzerá že nechápe čo to somnou je síce suciti somnou aj ma objime aj porozpráva no vidím na nom že akokeby ma nespoznaval niekedy.. 😌 ale ďakujem za pekný komentár 🥰
@kitycat jedno na druhé nadväzuje🙂 si myslím keďže tie mesiace čo som mala MS tak som bola v pohode kľudná ako vždy a keďže mam stres a niesom kľudná ... amozem sa spýtať že ako vypeníš? Aby to hlavne dieťa nepoznačilo? Lebo mne je naozaj mizerne zo seba keď kričím
Ja toto tskto nemam, starsia dcerka 2,5r a mladsia 2 mes, kojena a som v poho. Poradila by som sa s gyndosom a ked tak s psychologom...da sa online.
No a ja napriklad po veceroch strikujem...deky, sale...kedykolvek to prerusim, kedykolvek sa k tomu vratim...klbko neutecie 😁
@aliaray1 stále to ešte môže byť to nieje o tom že je to len "tak" z jedného dňa na druhý🙂 a je to o povahe detí 🙂 obdobie vzdoru tam tiež zohráva úlohu a taktiež aj aké je miminko 🙂 tieto začiatky boli fajn ako som písala vyššie🙂 všetko začalo až tým že MS neprišla a ja som bola ako pod tlakom 🙂 ...a taktiež aj tým že staršie už do škôlky a mladšie začalo byť vnimavejsie aktívnejšie.
Super nápad s tým strikovanim no po večeroch som rada ze mam ticho a len sedím, ležím 🤣
ALE ... MS UZ KONECNE DORAZILA PO 45D 🤣🤣 A SA CITIM MENEJ "POD TLAKOM" NAPÄTÁ 🙂 takže snáď už aj zostane a nebude takto chodiť🙂

A co je problem?
Ze nemas kramy alebo ze si nervozna?
Ja som nervak, proste vypenim nejakym sposobom aby som nepoznacila decko. Obcas sa mi tompodari a obcas nie