icon

Bojím sa ďalšieho dieťaťa

16. okt 2022

Ahojte,aj vo vas sa bilo rozhodnutie ze chcete ale bojite sa znovu otehotnieť?

Mame dve deti a velmi túžim,v podstate 100%viem ze chceme ešte jedno.. muz je k tomu tiež prikloneny,nema problém keby mu poviem ze ok,tak dnes to skúsime.. lenže ked na to príde,vzdy zutekam ,poviem že ,,este nie,, a potom mi to je ľúto.. najmladší syncek ma 1r aj par mesiacov.. uzivam si ho naplno ale túžim uz po ďalšom, chcem aby boli po sebe čo najkratšie.. lenže mam veľký rešpekt voči tomu,co by nás čakalo .. tehotenstvo, pôrod ,potom novorodenec doma... Kojenie a znovu ten kolotoč atď. Baby co vas nakoplo ze ste to skúsili? Tiež ste sa toho obávali ako ja a bali sa skúsiť? Ci s este neni na to pripravená tak preto váham?

Bojím sa ze keď skúsime a podarí sa ( obe detí vysli na prvý raz) tak ze sa zrazu zľaknem, ze to je stále asi ešte skoro?

lydia13
16. okt 2022

Podľa mňa ešte nie si pripravená, daj tomu čas, kým za na to naozaj budeš cítiť, ved predsa ani 3-4 roky nie sú taký veľký vekový rozdiel.

majlo1234
16. okt 2022

Bije sa to vo mne extremne,tiez mam dieta v podobnom veku, a len teraz to zacina byt jednoduchsie a trochu sa to da uzivat😀 nechcem mat jedinacika, ale vravim si ze mam este rok cas rozhodnut sa, aby som stihla dalsiu matersku, lebo pokial sa vratim do roboty, uz sa asi nedam na dieta. U teba vidim vyhodu v tom, ze mas dve deti a vies, do coho ides😃

autor
16. okt 2022

Ďakujem, ano presne,ja chcem este potiahnuť rodicak a az potom ist uz do práce na trvalo. Proste akoby si naraz odbiť este jedno dieťa ( posledné) a potom uz práca.. lenze mam rešpekt .. starší syn má 4r.. ten rozdiel medzi nimi je fajn,ale asi by som chcela uz.mensi

evica17
16. okt 2022

Vieš čo,nám keby sa náhodou nezadari,tak by som asi nemala ani jedno dieťa. Obe prišli náhodou, po prvom som si vravela že väčší rozdiel nechamee ,že je to náročné a nechcem byť tehotná momentálne (vždy som chcela menší,ideálne rok) a zadarilo sa nejako aj napriek antije a máme 1 rok a 3 mesiace. Čo je celkom fajn nakoniec. Ale rozumiem ti,že túžba a aby boli pri sebe ,tam je a zároveň ten strach z toho všetkého. Asi by som vysadila antikoncepciu ak máš a nechala to na náhodu,neriešila,proste si užívala s mužom a už dáko bude (aj tak to dieťa chces ). Ja som rada že u nás sa to takto poriesilo, že nahoda

autor
16. okt 2022

@evica17ja by som to brala,keby sa podarí náhodne 😃 takto viem co robím a do coho idem,viem to ovplyvniť, takže je to také ze stále váham... Ale keby sa podarí viem žeby sme to zvládli.. len urobiť ten krokje ťažké 😃 neberiem nič,iba mame prerušovanu.. takže je to len o tom, že poviem a bude..

evica17
16. okt 2022

tak mimo plodnych dni maj naplno a v plodnych dnoch rperusovanu (tak sa nam prihodil prvy syn :P po polroku :P)

autor
16. okt 2022

@evica17 to znie dobre 😃

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
qwert87
16. okt 2022

Mám 3 deti 6,4,2, všetky plánované a super. Začiatky ťažšie ale potom už v pohode. Tiež som chcela deti naraz, s menším vekovým rozdielom a potom do práce. Nie sa z rozbehnutej práce a odrastených deťoch vracať späť k plienkam a prebdeným nociam.

lydiasabolova
16. okt 2022

ja mam 4 deti do 4 rokov 😂 obcas je to, samozrejme, o drzku, ale da sa to zvladnut 😉 hlavne, ked ste k tomu nakloneni a ked ste v tom spolu.. mne sa deti vyhraju aj same a manzel berie casto jedno dve von (spolu sa nam teraz nedalo, mala som tazkosti v tehu) do obchodu, k jeho rodine.. dnes napr moja mamka berie 2 starsich k nim domov.. teraz mame sice novorodenca, tak je to take nepredvidave, kedy bude spat, kedy bude hore, a kolko sa jej pocas bdenia bude treba venovat (ak ju neboli brusko, po nakojeni a prebaleni kludne lezka.. ale ked boli brusko, musim ju ponosit, vyprdkat atd tak vtedy je tazsie venovat sa zvysnym detom).. ale to som chcela povedat, ze starsim detom som zladila rezim.. chodia spat spolu vecer aj na obed, takze chvilku pre seba si viem ukradnut cez obed aj na hodinu a pol a potom vecer, ked zaspia, to je cca o 9-pol 10.. toho casu na seba je malo, to ti nebudem klamat a chyba mi taka ta sloboda v prezivani dna, ale povedala by som, ze je lepsie si toto obdobie malych deti takto odbavit naraz 🙂 ono je pravda, ze kazdym vekom su dajake ine starosti, ze ked budu vacsie, tak sa s nimi treba ucit atd ale napr je rozdiel strazit vonku na dvore malicke deti co jedia vsetko, co najdu a skolopovinne deti co uz sa hraju same 😀

jaskolka
16. okt 2022

Mam deti s odstupom cca 1,5 roka. Kvôli veku (môjmu) sme vedeli, že veľký vekový odstup nebude, ale tak sme plánovali, že možno keď bude mať starší dva, tak začneme skúšať. No podarilo sa skôr vlastne na orvy šup, dostala som menzes po pôrode, ovulácia sa absolútne ešte nedala vypočítať, tak sme to nechali na náhodu. No a vlastne na prvý pokus to vyšlo, lebo druhá menštruácia už neprišla 😆. Najprv som myslela ze to normálne keď sa mi len vrátil cyklus, ale potom som skúsila test a //.
Tak sme to vzali, že tak to malo byť. Neveravim bolo aj tehotenstvo náročné, lebo doma bol syn, ktorý bol ešte plienkovany, nevedel sam jesť, ani ešte nechodil. Aj teraz je to ešte ťažké, lebo predsa syn má 2 roky, a dcéra 5 mesiacov. No dá sa to zvládnuť, odbiť si to akoby "naraz" a vždy si vravím ze všetko je iba obdobie, vyrastú a potom už bude to iné.

ankare
16. okt 2022

Synček je ešte malý, ešte sa venuje naplno jemu.

mamula20
Odpoveď bola odstránená