icon

Bojíte sa mať druhé dieťa a ako prekonať úzkosti?

17. feb 2024

Ahojte aj ked nas maly je vymodleny zazrak, po mnohych IVF a potratoch, sme ho zazrakom pocali prirodzene.
Tehu bolo relativne bezproblemove ale dostala som skrz neonatologiu po porode take poporodne uzkosti, ze uz par mesiacov sa davam dokopy. Asi som bola labilna, precitlivena ale casto mam pocity, ze sama so sebou si neviem rady, co dieta a este dve. Pri tom tuzila som mat dve, mat surodenca je uzasny dar.

zuzike6
17. feb 2024

Ahoj , neboj sa, mať dve deti je úžasné, ak tak svoje strachy úzkosti daj von, kamoške, alebo kľudne aj psychologicke. A snažte sa o dieťatko azz keď budeš naozaj pripravená, ale mať dve deti je úžasne, ja by som chcela aj tretie ,ale neviem ci už 36 rokov nie je veľa..

majlo1234
17. feb 2024

Je to narocne. Ja som este len tehotna, ale som total v rici. Pobehujem(kulham) okolo maleho syna, zapalna snura skratena na minimum, vsetko ma stvr, vsetko ma boli. A zaroven som si dokopy nicim nepresla, tehotenstvo b pohode, ziadne nevolnosti, ani tazkosti, len sa proste citim fyzicky aj psychicky na pokraji😃
Co sa ale tyka deuheho dietata, som presvedcena, ze to bolo spravne rozhodnutie. Akurat je moja rada nejst do toho, kym sa nedas do kopy, tehotenstvo a starostlivost o deti je zaberak fyzicky aj psychicky

colsami
17. feb 2024

Ahoj, ved nie je povinnost mat dve a uz vobec nie hned teraz, ked vahas. Daj sa do pohody, syncek podrastie a o rok zas bude situacia ina. Mozno si povies ze chces iba jedno a mozno bude pohoda klud a zatuzis po dalsom.
Nevidim dovod sa do toho nutene rozhodovat.

marianarem
17. feb 2024

Teraz by som nerozmyslala nad dalsim dietatom, venuj sa sebe a tym uzkostiam. Ked sa podchytia tie, budes mysliet uplne inac, v stave uzkosti samozrejme ze sa bojis a vtedy nie je vhodny cas riesit plany do buducnosti, lebo do vsetkeho sa ti primota strach. Chodis na nejaku terapiu?

medda_beda
17. feb 2024

Takže ženy majú viac detí lebo mať súrodenca je úžasný dar, aha.
Nikdy by som do toho nešla pokiaľ by som na to nebola pripravená.Mať súrodenca nie je nutnosť.Tiež neplánujem v budúcnosti súrodencov.