icon

Chcela by som druhé dieťa, ale priateľ nechce

dijka143
3. máj 2022
zmrzlinka2021
3. máj 2022

Treba to respektovat.

andrejkap123
3. máj 2022

Mal by byt manzel. Kvoli detom a istotam ake stat ponuka zosobasenym. A potom by som riesila druhe.

dijka143
autor
3. máj 2022

@zmrzlinka2021 no hej len ja som stoho nestastna

andrejkap123
3. máj 2022

@andrejkap123 a ano pardon. Ak nechce tak nechce. Je to rovnaky pocit ako ty ze chces… predstav si ze rovnako ako ty chces tak on rovnako nechce. Blbe….

dijka143
autor
3. máj 2022

@andrejkap123 no neni manzel a ani nebude

zmrzlinka2021
3. máj 2022

@dijka143 A čo je dovodom u neho?

andrejkap123
3. máj 2022

@dijka143 ak by som veeelmi tuzila po druhom a moj partner by ani nechcel a ani si ma vziat tak by som si nasla ineho. Tuzba po dietati je velmi silna. To je moj nazor. Nikomu nevnucujem 😊😀

nwnw
3. máj 2022

@dijka143 ani moj nechcel a potom som ho ukecala 😉

thoughtfulweirdo
3. máj 2022

A prečo nechce? Môj manžel druhé tiež nechcel, tak sme si sadli, prebrali jeho dôvody, porozmýšľali, či sa s tým dá niečo robiť, aké sú jeho podmienky, za ktorých by súhlasil a či sme schopní tie podmienky dosiahnuť, potom sme to nechali tak a vytiahli zas o nejaký čas a tak postupne o cca pol roka sme dospeli k tomu, že súhlasil. Ale teda podstatné sú dôvody, pre ktoré nechce.

dijka143
autor
3. máj 2022

@thoughtfulweirdo kvoli tomu ze jedno uz mame a ze staci jedno len

sisa_s
3. máj 2022

@dijka143 neboji sa, ako by ste to zvladli financne? Tebe vypadne prijem na 3r a on bude vsetko tahat

dijka143
autor
3. máj 2022

@sisa_s tak ja robim s domu mam home office takze sa to da

thoughtfulweirdo
3. máj 2022

@dijka143 Tak to nie je pre mňa skutočný dôvod 😁 čo konkrétne je za tým, prečo mu stačí? Čoho sa bojí? Nechce sa mu starať o ďalšie bábätko, riešiť kolotoč plienky-mlieko-plač-budenie? Bojí sa o financie? Boji sa, ako by ste ich uživili v prípade straty jedného príjmu, dlhodobej PN? Nechce prísť o časť komfortu? Bojí sa, že by starostlivosť o dve deti nezvládal psychicky alebo fyzicky? Bojí sa, ako by to zvládal, keby nedajbože zostal na dve deti sám? To sú konkrétne veci, ktoré sme my riešili a hľadali konkrétne odpovede a možnosti.

dijka143
autor
3. máj 2022

@thoughtfulweirdo nechce prist o konfort

lluciiiii
3. máj 2022

Sestrin priatel tiež nechcel druhé dieťa po prvom veľmi dlhu dobu po 6r nakoniec sa rozhodli pre druhé aj, tak ta aj celkom chápem nakolko ona chcela a on nie ale cely ten cas bol pre nu ťažký a dúfala ze raz sa to zmení

lluciiiii
3. máj 2022

@andrejkap123 prosím ta toto som este nepočula aké istoty majú zosobášený?

andrejkap123
3. máj 2022

@lluciiiii no napr vdovske? (Nikto to nechceme ale naozaj sa to moze stat a potom co?), to ze ti povedia ako manzelke ako je na tom tvoj manzel v nemocnici? Ze mate vsetci rovnake meno a nemusis na letisku dokazovat s rodnym listom ze ty si matka dietata ktore s tebou cestuje? ….

thoughtfulweirdo
3. máj 2022

@dijka143 To bolo aj u nás do veľkej miery 🤭 my sme to vyriešili dohodou, že starostlivosť o bábätko budem obstarávať ja, manžel už nechcel prebaľovať, kŕmiť a v noci vstávať, a že mu zostane rovnaké množstvo voľného času na jeho hobby. Paradoxne, po pôrode sa sám všetkého chopil, hoci som ho o nič nežiadala a napriek dohode sa staral rovným dielom, malého fakt zbožňuje. Možno by pomohlo hodiť reč, či sú nejaké podmienky, za ktorých by súhlasil. A keď fakt nie, tak zostáva len sa snažiť zamerať na niečo iné, nájsť si nejaký iný "projekt", hoci chápem, že túžba po dieťati vie byť veľmi silná.

zuzana9393
4. máj 2022

@lluciiiii dalej aj dedenie, keby nahodou. Moze na teba poberat OCR, danovy bonus ked si na materskej.... Je toho podla mna celkom dost.

panelacikova
4. máj 2022

už minule tu bola táto téma, ale anonymne tuším, kde sme takmer všetci písali, že načo sa autorka ženie do druhého dieťaťa, keď chlap o ňu nestojí ani ako o manželku. načo si komplikovať život? partner zrejme počíta so zadnými vrátkami a dve deti by mu jeho komfort a nedajbože prípadný "útek" zo vzťahu dosť komplikovali (či už morálne alebo finančne)...
a ak teda má partner hoci aj čisté úmysly a nič iné za tým nie je, tak sa mu aj tak nečudujem, že mu jedno dieťa stačí. ja osobne ho chápem.
autorka neuvádza vek dieťaťa a ani to, či partner nemá deti z predchádzajúcich vzťahov.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
54tinka54
4. máj 2022

@dijka143 zaujalo ma to ako si v komente písala že neni manžel a ani nebude.. prečo nebude? Nechce si ťa vziať alebo? Ak je to tak, vo mne by to vzbudilo pochybnosti, či to so mnou ten partner naozaj myslí vážne.. a ešte k tomu keď ani s tebou nechce ďalšie dieťa.. no neviem.. skôr ako druhé dieťa by som na tvojom mieste riešila kvalitu vzťahu a či vôbec má budúcnosť.

vikisukik
4. máj 2022

tak ako nie kazdy sa citi na dve deti a radsej dopraje vsetko co moze tomu jednemu. ono zas az tak cierno by som tuto temu nevidela, len je smutne ak to tak nevidi jeden z partnerov a kazdy si stoj co stoj ide za svojim bez nejakeho respektu k tomu druhemu

zelenakobyla123
5. máj 2022

@dijka143 keď nechce treba to rešpektovať, nie ho nútiť do niečoho čo nechce😀 predstavte si že ste tehotná a niekto by vás nútil do potratu, vidíte nepáčilo by sa vám to, tak ani jeho nenúťte do toho aby mal ďaľšie dieťa🤦🏻‍♀️