Chcem dve detičky, ale ledva zvládam jedno
Konečne mi napadlo s čím sa chcem poradiť, respektíve správna formulácia môjho trápenia 😓😓😓 casto sa tu píše o druhom tehotenstve či áno či nie, (že chcela som viac detí a mám, chcela som jedno a mám).....je tu niekto taký ktorý chcel mať dve deti ale po prvom pôrode a jednom dieťati váha tak veľmi že to vyzerá skôr na nie ako áno???
Dôvodom nie sú peniaze, práca, ani vzťah s mm....chcela som vždy 2 deti ale samotné dieťa, starostlivost oň ,únava, vyčerpanosť????
Môj ma síce 3 roky no stále som ako v prvé mesiace,totálne vyzmykana...ja sa bojím ísť do druhého dieťaťa že to nevydržím, už teraz som k.o....viete keď tu aj inde vidím 3 mamy ako upravené robia tekvicky na dekorácie....pripadám si že na to nemám....som zodpovedná, robím program dieťaťu, máme veľký dom aj záhradu čo si vyberá svoju daň, starám sa o seba mierne dostatočne ale nie je to úplná katastrofa no toto všetko má úprimne stojí všetky sily!!!🤔🤔🤔dieťa je viac náročné ako pohodak....dával si niekto podobné otázky a výsledok bol aký?
Šli ste do toho či zostali v
Ako keby som o sebe čítala 🙂 Túžim od malička po veľkej rodine, no ten môj maly škriatok mi dáva zabrať tak, že denne padám o 21:00 k.o. do postele. Sna o veľkej rodine sa ale kvôli tomu vzdať nemienim, keďže súhlasím s názor nášho suseda, prvé ťažko, druhé lepšie, tretie uplna pohoda a štvrte a každé ďalšie s prstom v zadku zevraj 🙈🤣 Takze verím tomu, že ďalšie dieta už je pre rodicov menej náročné ako prvé, viac skúsenosti, výbava po prvom, parťák pre staršieho. Áno jasne, môže to mat aj veľa trhlín a druhé môže byt ešte náročnejšie ako prvé, ale budem dúfať skôr v ten prvý scenár 😬 Aktuálne už ani veľmi na vyber nemám, keďže o 2 mesiace rodím. Takze asi neporadím, ale ja som to vyriešila jednoducho tak, že som to čo bude prestala riešiť, a čo príde sa budem snažiť zvládnuť najlepšie ako viem 😉
Zožen si muža a zefektívni time management
ja som mala prve dieta kludne a druhe bolo nervak, ale paradoxne pri dvoch detoch so toho zvladala viac. Pri prvom riesis doslova kazdy prdik, pri druhom ta uz tak nestresuje kadza blbost, lebo vies ze to je len faza ktora pominie ( novorodenecke akne, koliky, zuby, zaciatky chodenia....) a pri dvoch detoch nemusis robit stale animatora ( aj ked tam zase treba robit obcas rozhodcu/policajta)
Ja si myslím ze nie si ešte pripravená, ja mam doma 5 ročného a až teraz som otehotnela lebo vidím ze môj drobec je už samostatný a nie je sním až tak veľa práce pri 3 ročnom by som to nezvládla ani ja a to mam muža anjela ale proste nie, nechaj ešte tomu čas minimálne rok
U mna to dopadlo tak, ze som otehotnela az ked prve malo 8. Cize rozdiel takmer 9 rokov. Takto to zvladam.
Uz to tu odznelo, ale ak nemas 40 rokov tak si daj s druhym dietatom nacas. Aj dalsich 4-5 rokov. Rozdiel bude velky, starsie dieta ti daco pomoze a materstvo si vychutnas nanovo. Naco sa zodrat pri 2 malych detoch s malym vekovym rozdielom?
Vsak pockaj este... musi byt hned? ;) Mas cas na dalsie,ci nie? O nejake 3 roky to bude urcite lahsie.. Mno ja mam 3 po sebe. :D A zvladam nejak. :D :D
S dvomi budeš veci robiť súčasne, takže nebude veľmi práca navyše...len ich budeš musieť zohrať. A hlavne prestať sa obzerať po dokonalých matkach, také nie sú.
Ja som tiež nedávala ani jedno...a teraz čakám štvrté 👍🥰
Ja mam rozdiel 5 a pol roka a úplne super, staršia je už samostatná, často sa s malým zahra, nemusím byť pri nom nonstop a stále niečo vymýšľať, zahraju sa spolu, aj ho nakrmi keď ma náladu 😁 a tiež je pravda ze druhé dieťa až tak neriesis ako prvé, respektíve sa poucis z chýb ktoré si spravila pri prvom 😂 napríklad ja som staršiu uspavala na rukách do dvoch rokov, druhé som učila hneď zaspávať v posteli bez nosenia! Pri prvej som doslova riešila každý soplik, druhému dám kvapky do nosa a je, chápeš?? Ja si napríklad užívam toto druhé materstvo viac, niesom zo všetkého taka vylakana a vystresovana! Doobeda je malá v škole, tak sa hráme, varíme, ideme von a po staršiu do školy, obed, spať! Vtedy sa s malou učíme, poobede zasa prechádzka, keď budeš mat režim, všetko pôjde tak ako ma! Ja som nechcela malý rozdiel medzi deťmi, bo by ma na psychiatriu odviezli 😂 takto je to super 👍
@vanda323 lepsie by som to nenapisala. Ja mam sice len 3, ale to tretie prislo uz po 5 rokoch od druheho. Takze maju 8r, 6r, a 9 mesiacov. Druhe sme zamiesili, ked malo prve rok. A to som si myslela, ze skocim z okna, lebo po prvom som mala aj poporodnu depresiu, nastastie lahku, ale prerevala som asi mesiac, kym som si zvykla, ze bude druhe. A mesiac po porode to bolo super, potom zacalo peklo so zdravotnym problemami. Ale dali sme to a je v poriadu Aj ja. Tretie bolo neplanovane, sice starosti sme mali, s kojenim, kolikami, ale neda sa to porovnat, co bolo predtym. A velkaci mi uz pomozu, zabavia, nakrmia, teda prikrmy. Takze ak bude mat autorka dieta neskor, tak je to podla mna v pohode.
Ešte viac budeš unavená po nástupe do práce🙂potom už so starším sa učiť do školy, krúžky..vždy bude niečo prečo áno prečo nie.....ale skôr ako po 5,6 r by som druhé neplánovala.Ak máš dobrý vek...

Moja mama má 8 deti, väčšina ešte je malých, jedno postihnuté…zvláda to…rozdieli sú cca 2 roky…kľudne choď aj do druhého…veľa šťastia 🥰