Choroba - nerob, nechytaj, nesmieš, nemôžeš
Baby chytila som vyššie popísanú chorobu. Mám hyperaktívneho takmer trojročného syna. Nemáte pre mňa nejaké usmernenie? Asi to už preháňam, lebo keď počujem od susedov deti ako fungujú a ja beriem na všetkých ohľad a ešte si zdeptám dieťa.
Skus namiesto “ne-“ zacat hovorit co ma namiesto toho urobit. Napriklad namiesto nechytaj to-pod sa pozriet na toto a pod.
neviem, pokial to nie je nebezpecne, nerusi to druhych tak mu nezakazuj. napr kricat vonku na dvore, v ihrisku, zas aj ostatní ludia musia pochopit ze je to dieta a nebude ticho
@hederamonstera a ano, suhlasim s tebou, toto nam velmi funguje, vrlakrat sme sa vyhli placu, ze nieco nesmie. nnajst vhodnu nahradu
@nnnuuunnn ale ja som to robila, lebo žeby nerušilo iných a dnes ma osvietilo že aká som hlúpa.
@evica17 presne. Ale môj nerozpráva on kričí normálne aj bežne :(.
@hederamonstera skúsim, ďakujem za radu. Úrčite lepšie.
Ved nech sa vykrici vonku a vypusti paru, lepsie ako doma😃 na druhej strane, ja si myslim, ze treba trosku aj hranice nastavovat(ale samozrejme, ja som tiez velmi ustupciva povaha), a vysvetlovat, ze niektore veci nie su inym ludim prijemne-napriklad ten vreskot
Njn. V pozitivnom zmysle. Zapajat do cinnosti,kt robis ty. Pytat sa,ci nechce skusit,pomoct... A niekedy zahryznut do jazyka,pocitat do 10 a premysliet,ci si ublizi natolko,ze bude krvacat alebo znici nieco cenne...inac ticho. :DD O to sa snazim ja. xD
Mala som rovnakú chorobu zrazu som sa "vyliečila", malý totiž už vie kedy nemá chytať kedy nemá robiť a čo môže a čo nie 😊 pre mňa je to normálne keď robí niečo zle tak mu povedať že sa to nepatrí že to nemá robiť a podobne, chvalabohu je veľmi chápavý
Tak kvôli susedom to nerob. Ale tak väčšinu činností asi nemusíš potom zakazovať, takže to by nemuselo byť také zlé.
@kris_tin257 a koľko rokov má synček?
zastavam nazor, ze vsetko s mierou. prehnane nezakazovat, ale ani nenechat aby si deti robili co chcu. toho sme zial dnes casto svedkami.

Chúďa dieťa. Nechcela by som.