icon

Cítite sa na materskej vyhorená a sama?

31. máj 2025

Idem sa sem vyrozprávať... Som na materskej, muž v zahraničí, takže na dieťa som úplne sama, má 2 mes, nechce jest, zje mi tak 50ml na dávku, takze každú hodinu musím do neho tlačiť mlieko, aby sme aspoň niečo pribrali.. na prsníku je nervozny, tak len odsavam odušu a dávam potom z fľaše, je to na hubu celé, lebo nestíham každé tri hodiny aj odsavat aj sa mu venovať, kedze to krmenie je u nas celodenny program...som nevyspata, vyhorena, nevládzem... Najhoršie je, že niekedy už od nervov len nadavam, ked nic nestiham a tu mi vrieska dieta bez toho, aby som vedela príčinu...hnusim sa sama sebe tým otrasným slovníkom, ak ma počujú susedia z vedľajšieho bytu, tak asi vidia, že som zrelá na psychiatriu....potom mi to je neskutočne ľúto, že stratím nervy a nadávam...pred materskou som inak nenadávala vobec, hnusil sa mi taky slovník u zien..a teraz si pridem ako sedlana fakt, a to som ozaj vzdelana aj prácu som mala slusnu.... Nestiham sa o seba starať, ked sa vidim v zrkadle tak mi je do plaču.... Sú tieto pocity normálne?

hederamonstera
31. máj 2025

Su, vitaj vo svete uzasneho materstva.
Casom to bude lahsie, vydrz, aj tvoja trpezlivost sa zvacsi a vytrenuje. Ale na hovno to je podla mna stale, nie uz tak intenzivne ako pri novorodencovi ale je.
Nevies si zaplatit/najst nejaku pomoc? Aby si to mala trosku lahsie?(ci uz na varenie, upratovanie, kocikovanie?)

angeli121212
31. máj 2025

Čo ti budem klamať.. prvé tri mesiace boli masaker.. malá mi zo začiatku len visela na prse bolo to náročné a to tu bol aj manžel ale máme ešte staršieho ale nezávisle od toho aj pri prvom to bolo náročné

lienka.7
31. máj 2025

@autorka mama alebo kamatka nevie pomôcť na chvíľku postrazit, nech si aspoň trošku vydychnes? Zamerne nepíšem oddýchneš...

simona1998
31. máj 2025

Takže zeny ktoré nemajú “slušnú” prácu a nie sú vzdelané sú sedlane s hnusným slovníkom ? 😀 prepáč , no trosku som sa nad tým pozastavila .

janababana
31. máj 2025

Zena, vydrz, bude lepsie! Mas to narocnejsie, kedze si teraz sama, ale vela babatiek nepapa “tabulkovo”. Neboj, to male telicko si vezme co potrebuje. Ty sa hlavne zastav nachvilu, pozri sa ake je to male krasne a kludne si pozanadavaj ked treba, susedovci ak by chceli sudit tak nech najprv zavru dvere (zvnutra) a zamyslia sa nad sebou 🥰

malaopicka
31. máj 2025

Ja ti za seba poviem, z toho, čo si napísala mi príde, že najväčší problém je s tým papaním a priberaním. Vykašľala by som sa na to a dala by som UM. Dieťa bude najedene, pospí si, ty si oddychneš,, keď sa bude dať odsaješ, stihnes sa upraviť a spokojne sa venovať aj dieťaťu. A postupne sa bude všetko zlepšovať, neboj sa. Držím palce

monicazbb
31. máj 2025

Skus osloviť laktačnu poradkyňu z mamily https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/poradkyne-pr...
...ak upraviš papanie, bude o kus lepšie. Moja ma mesiac a pol , plne kojena a mam pocit že buď je na prsniku, plače alebo spí a to len v kočiari...v noci už ako tak napohodu.
..ak sa kojenie netozbehne , daj UM bez výčitiek.

ysseba
31. máj 2025

Sú normálne také pocity. Mne veľmi pomohlo keď som si upratala v hlave - uvedomila som si, že som na materskej s dieťaťom. A teda že teraz je moja "robota" on. Som tu pre neho. Ostatné môže ísť na nejakú dobu bokom. Vôbec by som sa netrápila tým, že nemám navarené (objednala by som si menučko) alebo upratané. Tým dupľom keď nemáš muža doma 😀 A buď by som si našla laktačnú poradkyňu alebo by som prešla na umelé mlieko.

mamamasama
31. máj 2025

Možno ma tu zhejtia, ale vyser sa na to a daj mu UM. Keď som čítala tvoje slová, úplne som sa preniesla v čase do minulosti. Budeš rovnako skvelá mama,aj keď už nebudeš dojčiť. Akurát budeš vo väčsej pohode. Mne to zmenilo materstvo. Pri ďalších dvoch som to už vôbec nesilila. Moja psychika mi za to nestála. Dieťa potrebuje maminku, ktorá je v pohode.

7lenka11
31. máj 2025

Neboj sa, je to len obdobie a ani sa nenazdas a bude to ako tak v pohode. Minimálne bude s tebou doma malý chodiaci človiečik, ktorý bude jesť aj iné veci ako mlieko. Prvé mesiace si treba odtrpieť.
A potom si povedz, že vždy môže byť aj horšie. Ja som matka dvoch deti s rozdielom 16 mesiacov. Riesila som Súčasne novorodenca s kolikami a refluxom a 1,5r dieťa ktorému išli stoličky a prežívalo extrémnu separačnú úzkosť. Muž mal počas môjho šestonedelia 3 dni dovolenky a babky boli od nás 200 km. Neboj sa, zvládneš viac, ako si myslíš 🙂

michaelam2
31. máj 2025

Skus dat umele mlieko. Myslim ze ti to vyrazne pomoze, oddychnes si a aj dieta bude najedene. Vyssie niekto odporucal laktacnu z mamily, tak ja zas poviem opak, ak nechces mat este vacsie depky tak nikoho z mamily nevolaj. Drzim palce, zlepsi sa to!

mamelka
31. máj 2025

Kojila som dievčatá, ale teda zatiaľ mňa ak môžem dať nevyžiadanu radu,tak to odsávanie je masaker, radšej by som zvolila UM. Nebude to z teba robit horšiu mamu.
Ja keď sa na to vsetko tak pozerám, tak je to náročné obdobie-este ked dieta nespi. Skus to UM a budes vedieť porovnať deň s UM a den ked odsavas

evickuska
1. jún 2025

samozrejme ak by si sa tak necitila si divna 😁