Dá sa pretvarovať kvôli rodine a deťom?
že ich otec a starí rodičia nie sú svine? Nedobehne ma to raz? Ja na nikoho nekydam, no oni dokážu aj deti otočiť proti mne.
su "svine" pre teba...ale su aj pre inych? osocovat a kydat na druhych pred detmi je velke nie... pokial sa ku nim chovaju normalne a maju uch radi .. nie len tak ako by si ty chcela tak sa proste zdrz komentov... nikdy nevies,ci tvoje deti nepochytia ich povahu a to aj ich budes nazyvat svinami?
@ukgirls práve toho sa obávam, aby nepochytili ich maniere. Už teraz mám s deťmi obrovské problémy kvôli ním. Nerešpektujú a nectia si ma už.
Predtym si ta ctili a respektovali ta? Co sa udialo?
respekt sa neda naucit ten sa da zasluzit ... otazne je ako sa chovas ty ...
@0silvia0 nie nikdy som nebola rešpektovaná a vždy veľmi prekračovali moje hranice.
Ak by si bola ty tá slušná a tolerantná, tak im obmedzuj stretávanie. A treba im vysvetľovať slušné správanie, aby vedeli zhodnotiť ich správanie.
@ukgirls nik nemá právo sa správať s disrešpektom ku nikomu.
tváriť sa že sa nič nedeje je dvojsečná zbraň - pretože tá sviňa na druhej strane to zneužije a môže sa stať, že nakoniec budeš ty tá čo všetko rozbila a nevážila si a podobne… mám kamošku ktorú muž podvádzal a deti to nevedeli a keď sa rozviedla, tak samozrejme bola ona zlá. až keď mladší chalan bol na nevydržanie tak im to povedala…
Nepretvarovala, pre mna je najdolezitejsie aby som vychovala emocne a psychicky silnych jedincov a nie trosky, lebo niekto z rodiny by na nich prenasal toxicke spravanie.. Ale hlavne.. Treba vybrat dobreho muza pre otca svojich deti.. To ti uz ale asi nepomoze😆
Uplne nesuhlasim ze pri detoch respekt "sa neda naucit, ten sa da zasluzit", praveze deti maju byt ucene k dobrym veciam vrate respektu. Ak je matka deti ponizovana ich otcom, mozu tento vzorec prevziat aj deti a moze ist pritom o starostlivu matku. Otec je prave ten klucovy, ktory uci deti respektu k matke tym, ze jej dava uctu a respekt. Ak deti inklinuju brat si vzorce spravania viac od otca nez od matky, mala by sa mat na pozore ...
@ukgirls no kamoska ma exa - na malu je super, ked je s nou, ten najlepsi ocinko. Ale ake podrazy robi jej mame - teda kamoske si nevies ani predstavit. Ona to dcere nehovorila, stale o nom pekne, ale uz pretiekol pohar, mala je vacsia a uz jej veci zacina vysvetlovat.
@mon29 táto rada je už pre mňa passé ako si si všimla. Tak čo by si deťom povedala, že ich správanie je komplet zlé?
@tilonka toto sa deje u nás. Môžem sa roztrhať. čokoľvek čo spraví on, opakujú (zlé veci). Nestará sa o ne, nezaujíma sa vôbec, ale je šarmantný a vie sa pretvarovať (zle mi jw z neho, už keď ho vidím) takže deti ho žerú. Následne mi vyplakávajú za otcom a nechcem im zaťažovať psychiku kydaním na neho. Netuším ako to spraviť, aby som im neublížiĺa ešte viac.
@amelie2017 koľko má malá prosím ťa? My máme presne to isté. Pred deťmi je hlavne v prvé hodiny (max 1-2) nechutne presladený cukríček 🤮🤮🤮 a potom začne aj ich ponižovať, ale oni mu to zoberú všetko. Zatiaľ viem vždy zasiahnuť. Pred deťmi ma neustäle zhadzuje a ponižuje to sa ani nedá písať čo nám všetko robií. Deti sú z neho ako vyšinuté, v tranze, bez hraníc (on neudáva žiadne). Aj mesiac sa trápim denne v pote a krvi aby som ich dala ako tak do normálu. Lenže deti si už začali na mňa dovoľovať, nepekne mi vravieť, majú zmeny nálad, poruchy správania. On zabuchne dvere na mesiac a my sme v totalnych …
Mozno by pomohlo pozriet si videa na Youtube o narcistoch, narcizme (mozno s tym mate docinenia) a vzdelat sa trochu v tejto oblasti, teraz je dost videi aj v slovenskom i ceskom jazyku, napr. Jan Dvorak ci Antonia Morgan. A hladat pomoc u Boha Biblie (nie nabozenstvo), ktory vie co sa deje v pozadi a vie sprevadzat a vyviest z tazkosti.
Detom? Nie detom nie, deti beru vzor odpozorovanim, dospelym by som kartacom vycistila zaludok a deti by som napravila laskavostou a trpezlivostou..

Čo konkrétne sa deje, nepopíšeš situáciu?