Denná kríza na materskej
Ahojte, mam otázku na vás Maminy na materskej... mám len 1 dieta zatiaľ ktoré má 14 mesiacov čiže cely deň som s ním sama až večer príde tato alebo babka.. cely deň musim byt v pohotovosti pri takom malom tornáde čo všetko ho zaujíma všetko chytá, sťahuje, rozhadzuje atd..chodíme aj vonku 2x za deň... proste stále musim byt v pozore..posledne dni vždy okolo 15 na mna príde taká kríza že kriste pane nech už niekto príde domov lebo sa tu s ním zbláznim sama... a potrebujem na chvíľu vypnut ..: ľahnem si na hraciu podložku a proste nevladzem../ ani nie tak fyzicky ale skôr psychicky som odpálená... viem mam 1 dieta len ale myslite že je to v poriadku ?
každý zvládame stres inak....pokiaľ nenecháš aby sa dieťa prizabilo kým ležíš na podložke - je to ok🙂
@mogaa to ani nie je stres ale skôr ,.. ani neviem vyčerpanie... dieta skôr prizabije mna, minule som dostala ranu do hlavy s plastovou hračkou.. aj vlasy mi ťahá ...
Keď sa dá pospi si s ním poobede aspoň 30 min.ano je to normálne už vydrž bude jar bude to lepsie🙂
ano, rozumiem ... pri prvom som to mala aj ja... pri dvoch uz nemam cas 😂 proste tolko roboty popri nich, ze mi den zbehne ani neviem ako... skus seba zamestnat, a nech sa tornado popri tebe len tak ,,zvezie''. mna prave to neustale venovanie hrozne vycerpavalo... teraz proste robim co treba a naucil sa maly pohrat aj sam, pockat...to starsia dodnes nevie 😂 za mna 2 deti lepsie ako 1 😉
takých kríz ešte bude... prekonať, odfiltrovať, pocháliť samu seba, že si to zvládla a hotovo... všetky sme si tým prešli
ano, je to v poriadku a na toto obdobie este budes s usmevom spominat 🙂
ak ti este cez den spi, co asi ano - pospi si tiez
Presne tak nájdi sú doma nejakú robotu, zapoj aj tornádo, alebo to rob popri ňom, našu v takom veku bavilo vysávanie, dala som jej kúsok servítky a nosila ju na vysávač a strašne sa zabávala, že ako lieta, keď ju odfúklo. Úplne chapem tvoju krízu, nezdá sa to a ľudia, čo to nezažili nepochopia, že žena je zrazu vytrhnutá zo svojho života a je doma s malým človekom nonstop, pracovný aj sociálny život ide bokom a to proste ide na mozog
Ahoj 🙂
ja som za veeela veci ale za zopar by bol niekto zhrozeny 😱
Kupili sme velku ohradku 2x1,5 metra - mali sme velku obyvku. Do vnutra koberec, pod ohradku penovu podlozku 😁 ako v bavlnke. V nutri bol mini stol z Ikei obaleny paplonom, maly okolo neho chodil alebo si podon sadil 😁 Zopar hraciek, s ktorymi si neublizil - knizky, latkove lopty, plysaky, silikonove kocky. Vzdy obmenene, nech sa vie sustredit a nie vela. Uvarila som si, vypila v klude kavu… Jasne ze tam nebol cely den! A aj ja som tam s nim bola obcas. Spavala som s nim takmer vzdy a v noci aj ked som kojila, spaval dobre, takze som bola rano vyspana. Obcas chod von len raz denne a pohoda 🙂
Ja mam takú krízu uz 4 roky skoro🤣🤣🤣🤣
úplne ti rozumiem, mám 15mesacnu a muž chodí domov až večer… tiež už poobede mám chvíle že by som najradšej tresla dverami a išla preč… nedá sa 😅😅
Ja to mam tiez tak, pre mna je to psychicky velmi narocne. Moj ma 3 roky, chodim uz do roboty a musim povedat, ze sa z nej stal moj psychicky relax 🙂 Ucim na VS a predtym ked som mala napr. 4 hodiny za den, tak mi to pripadalo ako narocny den. Vcera som mala 6 a pomedzi to samozrejme este inu robotu a nebolo to narocnejsie ako den na materskej 🙂 Ostala som aj dost prekvapena, kedze si viem porovnat, co mi pripadalo ako narocne predtym a co teraz, tak vidim, aka zataz ta materska pre mna bola. Na druhej strane moj maly je taky mily a usmiaty, vie ma nabit takou pozitivnou energiou. Myslim si, ze vdaka nej tu zataz nejako zvladam.
@svetlonos kiezby aj moj bol v pohodicke v ohradke😅
Ja mavam tiez taketo krizy, teraz uz trosku menej, ako zacal normalne sam chodit, ale zas si to vyrovnava neustalym nervovanim seba a potom mna😅 ale dost mi “pomahaju” tyzdne, ked je tatko na sluzobke, ze proste nepride nikto aj tyzden dva, kto by ma vyslobodil.
Zacala som si na ten cas, co sa hrame ba podlozke, pustat podcasty do jedneho ucha, tiez som mu zacala pustat rabo a poobede na polhodku rozpravky, kym spracem kuchynu a vypijem kavu. Inak uz nic dalsie poradit neviem. Pokial nekojis, tak vino a ciga na nervy😂
ja mam tiez takmer 14 mesacnu dcerku, ktora je asi tak za 5 chlapcov. starsia dcera bola uplne ina, vzdy sme sa smiali s muzom, ze ked sme ju polozili trebars do stredu spalne, tak keby sme prisli o tyzden, ona by sa nepohla ani o centimeter. teraz tato mladsia je hurikan, normalne mam do vsetkych izieb pozatvarane dvere a sme len v kuchyno-obyvacke a na chodbe, lebo ona uz by vyliezla aj na luster, kebyze ju necham sekundu bez dozoru. tiez som neraz z nej uplne vyflusnuta, ale ja si s nou na obed vzdy pospim min.2 hodiny, takze sa uplne zregenerujem a tym, ze som jej zrusila poobedny spanok, tak vecer uz o siedmej spi, takze mam vecer cas, ci pozehlit, ci pozriet netflix, ci ist s kamoskami na pohar vina.
Pri prvom synovi pred 5.5 rokmi som to mala podobne, tiez bol taka strela, vsade vsetko chytat, rozhadzovat. Keby som mu sem tam nepustila nejake pesnicky z youtubu tak si vlasy vytrham. (Nebolo to vsak prehnane). Tiez ma tahal za vlasy a tak zaspaval- mam dlhe vlasy pod lopatky.
Tiez som tak cakala na manzela poobede. Rodinu tu nemame. Teraz mam takmer 7mes syna a celkovo mam pocit, ze je to lepsie. Vo všetkých smeroch. To prezivanie. Uz nie som ani taka vyflusnuta. Ale je pravda, ze pri prvom synovi som si robila vysku externe a asi to dost zavazilo.
@majlo1234
tak “objednali” sme si babo aj dieta pre zaciatocnikov 😁 a objednavka prisla v luxusnom prevedeni babatka a dietata, ktore sa vie aj samo prehrat. Avsak predchadzali tomu radostne a krasne dni plne spolocneho hrania sa - a ano, pri kazdom prde ci zaplakani som ho tisila a bola pri nom. Padlo to na urodnu pôdu, bol si mnou isty a casom sa prehral sam 🙂 To je aspom moja teoria 😂 Uvidime pri druhom.
Autorka,…. vyslobodenie príde len v podobe práce. Moja má 14 mesiacov, ja som v práci, malá v jasličkách, starší v škole a všetci sme spokojní. Teraz som menej unavená ako na MD.
@majlo1234
ahoj, v 1,5 roku mi uz sam odbehol z obyvky do dedskej ci spalne a s mm sme ho skedovali z poza rohu 😂 Poslem ti foto do spravy s cim sa hral v dedskej 🙂. V spalni nam vzdy „upratoval“ jeden suflik. Ale v obyvacke sa hral pekne na zemi, „ cital“ napriklad alebo skumal tu vsestrannu kocku s vkladavkami, prevliekackami - a ja som pila kavu 😁 Tak ti prajem coskoro to iste 🙂

je