Dilema a strach z nového
Ahojte. Viem že tu poväčšine riešite bábätka a tehotenstvo no rada by som sa vám zverila s mojim problémom a vypočula vaše rady.
S priateľom sme sa spoznali v škole no v krátkej dobe sa mi podarilo otehotnieť. Hoc to bol trochu šok neskôr sme sa už obaja tešili na príchod bábätka. Tehotenstvo sme si obaja užívali a o 9 mesiacov som porodila dcérku. A vtedy sa začali problémy.
Priateľ sa zmenil, najskôr uzavrel do seba a potom ma začal úplne odmietať. Zatváral sa do izby Všetko nechával na mňa a odmietal aj náš intímny život. Skúšala som všetko bola som chápava a dala mu čas starala sa o malú aj o neho a snažila sa neukázať smútok. No neskôr som to už nezvládla a začala hádka. A bolo ich stále viac. Myslela som si že sa priateľovi nepáčim tehotenstvo na mne zanechalo stopy. Sex nemame vôbec, komunikácia viazne a sme si stále viac cudzí čo cíti aj malá a nie je veľmi rada keď sme s ňou obaja naraz.
Teraz som sa však zblížila s kamarátom, ktorý mi rozumie a chce sa postarať o mňa aj o moju dcéru a dokazuje to každý deň. Nepodviedla som priateľa, nechcem rozbiť rodinu no nemôžem donekonečna žiť v chladnom vzťahu a s pocitom že pre môjho priateľa som len gazdiná, matka a tá ktorá vyrieši každý problém. Prosím len mi nepovedzte že sa mám s priateľom porozprávať pretože koľko slov a koľko sĺz som obetovala na riešenie problému neide spočítať. Plne si uvedomujem že som matka a že dieťa potrebuje oboch rodičov. Ale ja nechcem byť len žena na ktorú sa otec jej dieťaťa pozerá len cez plece a záujem neprejaví nikdy. Pred mesiacom som dokonca mala narodeniny na ktoré som dodnes nedostala ani blbu pusu..
Takže ísť za šťastím (možno) alebo skúšať a čakať že sa možno po roku niečo zmení ?
Ďakujem za prečítanie a za každú radu
Ak nepomahaju rozhovory tak chod za stastim, radsej spokojna a sama ako nestastna v pare
Ja by som si netrufla ti rovno poradit, ze mas ist za stastim, nakolko skutocne malo o tom viem, nepoznam detaily a priciny problemu. No odpoved na tvoju druhu cast otazky - ci sediet a cakat ze sa nieco zmeni si dovolim povedat hned - urcite nie. Nic sa nikdy nezmenilo sedenim a cakanim, samo od seba.
Nechces, aby sme ti radili rozpravat sa. No zial je to jedine, co by som navrhla. Rozhovor - predposledny. Neviem, ci ti priatel nieco povedal na tvoje doterajsie slzy a monology, no ja by som sa pokusila mu znova povedat, ze vztah vnimam ako chladny a vyhasinajuci z jeho strany, chcela vediet, ci mu na tom zalezi, ci podla neho ma vyznam "sediet a cakat". Netvrdim dat mu ultimatum, no mal by vediet, ze aj ty si na tom zle, nielen on, a pokial ide o tvoje pocity, ide do tuheho. Urcite nespominat ineho muza. Ale ziadat stanovisko / riesenie alebo jeho prislub v blizkej dobe. Vyjadrila by som ze takto to dalej nejde a uvazujem nad zmenou. S nim alebo bez neho.
Tazko sa radi, nic o vas nevieme. Drzim palce
Ahoj Ako si pisala ste sa spoznali na skole a zakratko si otehotnela takze ste spolu neboli dlho pred narodenim dcery( to ako som pochopila z tvojho prispevku) . Ja nepovazujem zamilovanie sa a lasku za to iste. Zamilovanie vela krat prejde, laska je komplikovanejsia a narocnejsia.
Myslim ze si treba sadnut a zamysliet sa nad tim ci toho partnera stale lubis a chces za tu lasku bojovat. Pokial je odpoved na to predchadzajuce ano tak by som navrhla psychologicku / partnersku poradnu. Kedze ako hovoris vase rozhovory nefunguju. Ked odmietne tak potom by som ho postavila pred rozhodnutim. Keby si bola bezdetna tak je to jednoduchsie ale kedze mas dceru tak je to zlozitejsie. Vela krat po porode sa pohlad a pristup muza k zene zmeni. Niekedy k lepsiemu niekedy k horsiemu. V lepsom pripade si muz zacne zenu vazit a este viac lubit ale nie je to vzdy tak. V kazdom pripade by ten tvoj kamarat nemal hrat velku rolu. Ked sa rozhodnes od neho odist tak to urob kvoli sebe a svojmu dietatu. Ked budes vo vztahu nestastna a budes sa trapit tak to poskodi aj malu. Kamaratovi povedz ze na toto potrebujes cas a pokial ma naozaj zaujem tak pocka na teba.
Toto normalny zdravy chlap neurobi, ze sa zavrie do izby. Netrpi depresiou? Nema nejake ine problemy? Zdravotne, psychicke,financne? Chodi do prace? Rozprava sa s niekym? Co jeho rodina?
@klaudi2808 nemeň chlapa za chlapa... Ak nie si šťastná s týmto, a máš pocit, že naozaj si dala do toho všetko a viac to proste nejde, tak to ukonči. Ale urob to kvôli sebe, nie kvôli druhému chlapovi. Ak ten druhý za niečo stojí, tak na teba počká, kým uzavrieš jednu kapitolu, vyriešiš všetko potrebné, naučíš sa starať o dieťa sama, utrasú sa vzťahy medzi tebou a otcom tvojho dieťaťa a ty budeš pripravená s čistou hlavou a čistým srdcom na nový vzťah. Vopred ťa upozorňujem,že sa to nestane za týždeň ani za mesiac, ale pol roka minimálne. Teraz sa len chytáš záchranného kolesa, ale to sa ti veľmi ľahko môže vyšmyknúť a ešte sa len sa budeš topiť.
Buď opatrná, raz si sa dosť sekla pri výbere partnera, si teraz veľmi zraniteľná a náchylná upnúť sa na prvého, čo stretneš a opäť si vybrať zle.
Ďakujem veľmi pekne za všetky rady. Viaceré ste písali že neviete v akej situácii sme čo chápem nemôžte to pochopiť z pár viet. Ale skúsim Vám trochu viac priblížiť čo sa deje. Keď som sa ho opýtala či budeme mať druhé bábätko povedal že si mám nájsť niekoho kto dieťa chce lebo on nie. Mám 2 práce on je momentálne doma ale pre zdravotné dôvody. No keď prídem domov ja sa starám, varím, upratujem, trávim čas s dcérou a on drieme na gauči lebo ako sám povedal "ho materská vyčerpava. Viem chlap nie je na to stavaný no inak to neide. Takisto viem že iný chlap nie je riešenie no ja už to nezvladam. Nezvladam byť obchádzaná a ne zaujímavá pre muža s ktorým som plánovala budúcnosť

Dieta podla profilu nema ani rok. Ano deti vedia zmenit vztah a moze to trvat aj par rokov kym sa rodina ustali a zabehne. Je jedno aky mate vek, stave sa to a este aj castjsie 40kom kotri maju uz zabehnuti svoj bezdetny zivot. Tebe tie hormony trocha rychle skacu, behom 9 mes. od porodu uz ti preskocili na ineho muza, namiesto toho aby si sa venovala dietatu a snazila sa mu postarat o kompletnu rodinu. Zrazu cudzi chlap sa uz ide starat o tvoje dieta. Ja si myslim ze o dieta je dobre postarane, dieta neodmieta. Samozrejme male dita si zvykne na akehokolvek chlapa ktoreho jej podstrcis ale otca bude ma len jedneho. Muz ked nema zaujem o dita a zenu tak sa vie velmi dobre aj sam pobalit a odist a najst si inu. Tento tvoj si nasiel svoju izbu bud rada. Ak sa ti telo velmi roztriaslo po porode tak si ho daj do poriadku ak v tom neni zdravotny problem. Na nejake rady vieme malo detajlov ale jednoznacne miesat tu city s inym muzom kratko po porode je trocha priskoro.