icon

Je dôležité hodnotiť sa ako rodič?

15. feb 2026

Niekedy nerozumiem, prečo rodičia riešia toľko seba. Som ja zlá mama? Som ja zlý otec?
JA , JA , JA, ... Asi je to z toho, že počujeme odsudzovanie od rodičov, svokrovcov, susedov, zlého partnera? Ale čaká nás nejaké vyznamenanie? Existuje medaila, že "Dobrá mama"? Prečo sa viac ľudí nesústredí radšej na otázky ako
sú moje deti zdravé a šťastné? Sú moje deti v bezpečí? Cítia sa moje deti milované?
Sú moje deti hladné, majú prístup k vzdelaniu a zdravotnej starostlivosti kedykoľvek? Majú moje deti ku mne vždy prístup? Boja sa moje deti povedať mi niečo?

marianarem
15. feb 2026

@anonym_autor Tak ale toto vsetko mi prave pride ako podotazky tej hlavnej otazky, ci som dobra mama. Ja si myslim, ze ked clovek robi nieco, na com mu velmi zalezi, tak je uplne prirodzene premyslat nad tym, ci to robi dobre.

jearptal
15. feb 2026

Snáď vás ta moja otázka az tak nepohorsila.. 🙂
Ja som žiaľ typ ktorého to trápi keď mi niekto povie, že sa nevenujem tak deťom akoby som mala a keďže nemám veľa priateliek, tak som sa poradila tu..snáď nevadí.. ale odpísala som vám na rovnaký komentár ako ste napísali aj sem do témy, že máte pravdu..ja som len chcela vedieť aj názor iných ludi, lebo mne veru na deťoch záleží a aj na tom ci si na mňa budu pamätať ako na mamu ktorá sa im venovala dosť🙂

wolf_
15. feb 2026

Asi to bude o uhle pohľadu lebo pre mňa je to vlastne to isté. Či sa budem pýtať samej seba, či som dobrá mama alebo či sa budem samej seba pýtať otázky smerujúce na dieťa, tak pointa tých otázok je pre mňa rovnaká 🤷‍♀️

reanda
15. feb 2026

v tej teme to sadlo, tuna je to vytrhnute z kontextu a straca to pointu

anonym_ff5bbf
15. feb 2026

@anonym_autor som dobra mama?rovna sa=citi sa moje dieta milovane?boji sa mi nieco povedat?citi sa v bezpeci?hladne sa neciti urcite,mne vyjedaju este aj z mojho taniera,zdrave?tak to hadam nezanedbavam,na to sa nepotrebujem pytat sama seba.Akoze dieta dieta je teraz chore,ja ho necham na pospas a vecer ked si lahnem,sa sama seba spytam,ci je zdrave? 🤷‍♀️ci co?ja vobec nechapem,aky je ciel,zalozit toto forum.Ved skoro kazda matka si obcas povie,som dobra mama?robim vsetko,ako mam?a nie,nie je to sebecke,ze jej ide o seba,ze sa chce ukazat svetu,aha som dokonala matka,ved jej ide presne o tie body,co tu vypisujes.Chce,aby jej dieta bolo stastne,malo sa dobre a ona si obcas,ta zena povie,robim vsetko spravne?proste su aj zle dni,narocne dni a niekedy zena je total vyhoreta zo vsetkeho,unavena,ved budme k sebe uprimne,nie je to lahke.Nie,tu vobec nejde o svokry,okolie a pod.Skratka kazdy si raz vydychne po nejakom dni,som dobry rodic?som dobry manzel?manzelka?clovek?pises,ze ja ja ja.Ved samozrejme,ze ja!ja som dolezity clanok pre rodinu,deti,ja som ta stabilita,ja musim denne mysliet na 50000veci aby bolo vsetko ako ma byt,ja!to nie je sebecke,to je tak.Keby nie mna,nie je moje dieta,nie je postarane o dieta,nie je stastne dieta,zaopatrene dieta....Tak kto iny,ak nie ja?