Je normálne mať výčitky, keď odídem od bábätka?
Zenyy mali ste niektora vycitky ked ste isli niekam na par hodin prec od babatka??? Ja som s mojim babom nonstop a ked mozem si niekam vybehnut tak rychlo utekam domov len aby nebola bezomna . Keby som bola o dnej viac ako 3 hodiny tak uz mam vycitky.. dokonca ju nechcem ani nikomu davat strazit okrem muza jasne … neprehanam to?
To sú hormony, priroda to tak nastavila, aby matka mala potrebu sa o dieťa postarat a inštinkt sa k nemu vracat, lebo bez toho by ľudstvo vyhynulo…
Ja sice nie lebo som bola vela krat naozaj psychicky vycerpana a musela som ist aspon na chvilu niekam zmenit vzduch ale je to uplne normalne , vobec sa netrap
Jasné že ano, je to úplne normálne 🙂
Preháňaš....a poriadne🙈 Ja chápem, že chceš čítať, aká si obetavá..ALE ešte žiadne dieťa neumrelo len preto, že ho stráži otec, alebo starká😝
Áno, mala som to takto. A bolo to náročné, a teraz pri najmladšej to opakujem opäť... Ale čo napísať. Na jednej strane som sa nevedela donútiť nikomu dôverovať, a na druhej strane mi to prerastalo cez hlavu, pretože som potrebovala vypnúť aspoň na chvíľu. Taky kruh. Ale keď som nastúpila do práce, nejako sa to muselo upraviť. Ale ja som celkovo naviazaná na deti, mám dcéry, všetky tri su také moje lásky.
@mandarinka555 otec nestrazi 🙂 otec je rodic, nestrazi vlastne dieta. Strazit moze suseda. (Zaujimave, ze ked je zena s dietatom, tak je mama. Ked je s detmi muz, tak strazi deti...)
Budem uprimna, podla mna prehanas 🤷♀️ ano deje sa to, ano asi je to "normalne" a aj spolocnost je tak nastavena, ze tak je to spravne a tak to ma byt, vidime to aj tu v temach na MK, ako je obcas matka zhejtovana, ze si dovoli ist na wellness s kamoskou, kym je s detmi muz (muz! 50% z rodicov), kazdopadne kazdy to mame nejako, ja som nikdy vycitky nemala a nemam ;) a obe sme rovnako dobre matky, ak to takto citis, tak to tak citis, len nad tym obcasnym strazenim a pod. by si sa mozno mohla kusok zamysliet, mozno by aj muza potesilo, ak by bol s dietatom niekto iny (stary rodic napr.) a budete mat viac casu pre seba
@victoriab Lebo ona je na rodičáku a on chodí do roboty a živí tri krky...
@mandarinka555 tuším že ano...keď stará mať nedávala pozor.
Ja som mala nocnu a muz sa starostlivo staral o rocneho grcajuceho a hnackovaneho maleho,mal to kompletku celu noc a rano do prace,ked sme si menili sichty na fajciarke v robote,mi to hovoril aka to bola uzasna noc.a nie nemala som vycitky,ze som sla tak skoro do prace od maleho a nechala starostlivost na muza.Chodim si do prace oddychnut a vypnut hlavu od deti.
Určite nie, ja som rada, ked vypadnem :D
Áno je to úplne normálne, mám to rovnako.
Nepreháňaš. Zarábaš dieťaťu na silnú závislosť od Teba, aby si potom keď pôjde do škôlky mohla napísať výhovorky aké máš citlivé dieťa, lebo v škôlke plače aj pol roka bez mamky. Presne takto to začína. Takto sa vychováva precitlivelé dieťa.
Aj ja stale myslim na deti ked som prec,ale zato mi to nebrani ist :D je to asi normalne,ale netreba sa dat opantat vycitkami.nemas mat preco,deti preziju v poriadku aj bez teba a najma ked je to len na par hodin.
@abcdefgh666 to isté som chcela napísať
Pri bábätkách to mám rovnaké stále.
Asi prve dva mesiace som mala problem nechat syna s niekym inym a ist prec, nebyt k dispozicii. Potom to preslo. Ved ho nenechavam vlkom na pospas, ale s jeho otcom/starymi rodicmi.
Ano, pri prvom som to tak pocitovala.. dokonca aj ked isiel on odo mna... Ale ja to pripisujem aj tomu, ze po porode nas mnohe dali na ine poschodie, lebo bolo vela babatiek a teda sme sa za nimi dostali o dost neskor... Pri druhom som to takto nepocitovala uz. Jasne, ponahlala som sa, ale az tak som to neprezivala.
To zas opat az nastup.do skolky, ale to pri oboch..
Postupne to prejde... Ja si zvykam, ze nas 14 rocny uz chodi von s kamosmi... Ale som dost nesvoja, jed sa blizi hodina navratu a som v strese, ak meska, lebo sak co, on nezavola, ze budem meskat, to uz dostal hubovu polievku a skrateny cas prichodu v dalsi den, aj tak sa mu to obcas stane, potom sa ospravedlnuje...
Takze ono tie vycitky sa neskor zmenia zas na strach,.lebo bude odchadzat dieta.
Preháňas.A dosť.Ked mala moja dcéra 3,5 týždňa musela som od nej odísť na 1,5 týždňa.
Keď mala rok,už som chodila do práce.Treba žiť aj vlastný zivot
Ja ti rozumiem 🙂 tiež som dieťa ako bábätko moc nechcela dávať strážiť a keď už som dala, tak som sa ponáhľala domov, ale neboj, vekom dieťatka sa to snáď zlepší. U nás som musela byť takmer mesiac bez dieťaťa (vek 2 roky) preč (zdravotné problémy) a staral sa otec a pomáhali mu starý rodičia z oboch strán. Vtedy som pochopila, že nie som naozaj jediná, ktorá to zvládne a všetci to bezo mňa bezproblémov prežili. Taktiež čím je staršie, tým mám menší problém. Teraz už vidím, že sa napríklad k bábkam teší (aj na noc) a tak som pokojná aj ja.
Tiez som to tak mala, dcerka ma skoro rok a vlastne doteraz som od nej bola prec na max 3-4 hodiny aj to mozno raz za tri mesiace, aj to a vycitkami. Ale teraz uz citim, ze potrebujem trochu od materstva vypnut a viem si predstavit ist prec aj na cely den napriklad 😂
Môj ma 3 a pol roka a tiež som taká 😅 už chodí do škôlky a ja so roboty, je to lepšie sle stále mám taký cudný pocit keď je bezo mna dlhšie 😅 minule som bola na školení preč na 2 noci, maly s mužom si na mna pomaly ani nespomenul a ja v miernom strese 3 dni 🙈 aj keď na druhej strane som si to užila…tato materská schýza
Ja som do 1,5 roka bola stále s malou...je to prirodzené. Ešte aj potom som mala výčitky. Dokonca aj keď pôjde do škôlky to budeš prežívať 🤭....dieťa plače v škôlke, mama plače doma/ v praci...ale raz sa bude musieť osamostatniť. To puto tam je stále. Výčitky, strach...ono sa to mieša v hlave každej maminy. Už len čakám ako to bude keď bude chcieť ísť na diskotéku a randiť.
Ja neviem...aj moja ma necelých 5 mesiacov a mala 1mesiac aj týždeň, keď som ju nechala na pol dňa pri mojich rodičoch. Chceli sme ísť s manželom do kina, urobiť si čas pre seba. Veď sa zase nejedná o týždňovú dovolenku...

mala som podobne aj mam a to ma 4 roky 🙈