Je prílišná láska k dieťaťu problém?
Baby ako by ste reagovali keby ste chodili von s partiou mamičiek a jedna z nich je doslova lavína citov k svojmu dieťaťu. Chapem že je to každého vec ako sa sprava a ako vychováva svoje dieťa. Akurat neviem ako reagovať keď sme dve hodiny na detskom ihrisku a ona vkuse oči len na dieťati, stále mu opakuje, že mamička ho ľúbi aby na to nikdy nezabúdal, že je jej najväčšia láska, že by za neho aj život dala, aby si prišiel po pusinku atd. Toto ide stále takmer celé tie dve hodiny. Neviem ako to dieťa, ale ja odchádzam domov totálne vyčerpaná po tejto spŕške vyznaní. A teda som len prísediaca a z diaľky počúvajúca. Občas ma potom prepadnú výčitky či ja dostatočne hovorím môjmu dieťaťu ako je lubene a pod. Nikoho za to nesúdim len ma zaujíma nestranný pohľad, resp. pohľad iných mamičiek.
Mne keby to vadilo, tak by som sa s ňou nestretávala 🙂
Inak ťažko a hlavne zbytočne súdiť
Jezisi kriste 😀
Ja by som nesudila,no nestretavala by som sa ,liezlo by mi to na nervy. Este ked chcem pokecat a miesto toho ona uplny cecok s dietatom
@kaca222 ale sme partia 4 mamičiek, preto sa jej nedá vyhnúť.. a zase v partii je aj moja najlepsia kamoska, máme zaužívané tráviť doobedia na ihrisku neďaleko našich domov.. ak tam prestanem chodiť, stratím kontakt s ostatnými, ktoré sú mi blízke.. a nikoho iného nemám v okoli
@kaca222 nesúdim, napísala som to už v úvode
Uff az sa mi zdvihol cukor z tych presladenych reci. Inak vsetky zeny co sa zucastnuju takychto mamickovych partii musia byt podla mna na hlavu.
Je to prehnene. Vkuse 2h?...z toho by aj mna usi a hlava bolela...
Akože každý deň sedíte všetky spolu doobeda na ihrisku? Však choď niekde aj sama prospeje ti to.
Áno, poznám takú jednu, a dokonca keď ju dieťa ignoruje, akože plače, ruky na tvár a meee, mamka je smutná...a dieťa nechá celú hru tak a uteká dať mamke pusu, aby neplakala. Načo je tento stres deťom, neviem. A potom keď dieťa v škôlke plače a mamka ho nemôže zobrať domov, šok, asi ma neľúbi?? 🤔
@really8 ja tak neznášam, keď ideme na ihrisko, aby sa deti hrali, a namiesto toho som ja z rodičov uhučaná 😂
Vadilo by mi to, ale najviac by mi vadilo taketo pre mna k nicomu vysedavanie dennodennie na lavicke pred domom. A este viac to, ze stratis najlepsiu kamaratku, kedze by si s nou stratila kontakt, lebo ona tiez iba vysedava na lavicke pred domom. Uf. Maj trosku vyssiu hodnotu aj sama pred sebou, nie si odkazana na toto. Aj to dieta lepsie spozna svet, ked tam budes pren, budete spolu chodit na prechadzky, na odrazadle, budes sa venovat dietatu a nie takymto "najlepsim" kamoskam. A to neustale hrkutanie by mi tiez vadilo, a to aj sama detom velmi casto hovorim aj ja. Je dolezite, aby to deti poculi. Nevynecham jeden jediny den.. Ale nevynechat jednu jedinu minitku, to je moc..
Ak je to tak ako píšeš, že ste partia a máš tam iné kamošky, tak by som sa snažila obrnit voči nej. Proste nepocuvat, snažiť sa byť od nej co najďalej.
Ja som žena, ktorá dá dieťaťu prvé posledné, milujem ho najviac na svete, ale viem, že moje dieťa je samostatná osoba a ja som samostatná osoba. Niektoré matky nechcú prijať to, že ich už nespája pupocna šnúra.
@kavasmliekom 😂 presne. Alebo tie kocikujuce mamicky (ktore maju vacsinou oblecene rovnake outfity). Ked som isla s kocikom von bola som rada ze je ticho, pripadne ze som si mohla vypocut oblubenu hudbu. A nie este pocuvat inu mamku jak kvaka furt.
@januska12323 doobedia trávime poväčšine spolu, lebo máme deti rovesníkov.. nikde som nenapisala, že som tam prítomná každý bozi deň.. ale súčasťou partie je moja najlepsia kamoska a druha vec, sme v dedine noví, nikoho iného tu nepoznám a teda veľa možnosti na trávenie času tu nie je.. jasne že občas odbehnem do mesta, vybaviť si veci.. ale áno, 3-4x dobtyzdna sme proste s deťmi na ihrisku.. je to jedine vyžitie pre malé deti v tejto dedine.. na ulici nie je bezpečne, keďže zijeme v novovybudovanej štvrti a stále sa tu stavajú ďalšie a ďalšie domy a je tu stavebný ruch
@maxik24 akože prepáč, kde je napísané že vysedávať na lavičke pred domom? Zijeme v malej dedinke, kde nie sú takmer žiadne možnosti pre deti. Auto si ráno berie muž, keďže dochádza 35km do prace. A to detské ihrisko nie je nejaký dvor s haraburdami. Je to ihrisko s workoutovou časťou, prístreškom a miesto, kde prebiehajú aj rôzne krúžky. Nie každý žije vo veľkom meste. A samozrejme že dieťa chodí aj na odrazadlo, motorku, predstáv si dokonca máme aj elektrické autíčko a ďalších XY veci pre dieťa.. ja práveže trvá im s dieťaťom 3-4 hodiny von a chodíme aj na krúžky, ale až poobede, keď mam k dispozícii auto
@maxik24 my keď sme boli deti, tak moja mama a vsetky susedy a aj kolegyne a vlastne asi celé sídlisko, sedeli na lavičkách, alebo schodoch pred bytovkami a my sme sa hrali. Oni hrkutali, my sme si riešili svoje. Nemyslím, že by sme boli o niečo ukrátené, a ani oni nie.
Nie každé dieťa chce behať na odrážadlo, alebo chodiť do parku hádzať kacickam semena 😁 mne viac dalo, keď som sa hrala s kamarátkami, ako behala s mamou po zoo 🙈 veď doma sa mi venovala dosť
@kavasmliekom my to isté. Boli sme partia zo sídliska a práveže som sa nudila keď som bola sama.. Od malých bábätiek sme boli spolu po asi 13 rokov, vtedy sme chodili von už sami. Jedno dievča z partie je doteraz moja najlepšia kamarátka a poznáme sa fakt ze cely život.
Ja mam na sídliskove ihrisko super spomienky. Tie dni boli vždy iné aj keď boli rovnaké 😁
Ty kokos zeny ja Vas obdivujem ze ste dokazali niektore takto v skupinkach fungovat, ja som mala migrenu z tych maminkovskych reci,rodicov a ihrisk, nocna mora. Neznasala som z duse😃
Sem tam, fakt malo som sla s nejakou 1 kamoskou kocikovat s kt. Sme kecali uplne o inom ,zvysok len ja s muzom alebo sama. Ked som chcela pokecat s kamoskami, sli sme bez deti a aj sme mali klud.
@kavasmliekom ja neznášam ihriská, aj kvôli tomuto, chodieva muž. 😆
@lucia13022023 ale teraz nikde nikoho, a keď áno, tak premotivovani rodičia, a deti sa nemôžu ani normálne hrať. Jooj, kdeže by mohli ísť do mokrého piesku po daždi 😄 to len moje deti, a keďže nikto sa s nimi nehrá, tak musím ja. A potom počúvam, že treba nechať deťom priestor, aby sa vedeli aj nudiť, lebo potom nemajú fantáziu 😂 alebo takí rodičia, čo chodia s dieťaťom za ruku, aby nesadlo na sem, alebo potom ďalšia skupina, čo sedí na lavičkách a mobily v ruke a zatiaľ ich rodičia kŕmia,...
A 1000x utieraju ruky, ústa, 3x prezliekaju... A pritom hučia, nerob, nesadaj, to je tvoje vedierko, zober si lebo ti ho vezme chlapček,...aha. Kolobezku ti chytá dievčatko...atd.
Vy si tu robíte žarty, ale ja viem o žene, s ktorou sa manžel rozviedol kvôli takejto chorej láske k dcére. Nič príjemné mať to doma. Žiadny extrém v ničom nie je zdravý.
Je to choré, za mňa nie je tá matka v poriadku. Skúsila by som začať nepriamo tému o tom, ako dávam dieťaťu priestor na vlastnú hru. Ale asi s tým veľa nespravíš.
Veľakrát vnímam matky, pri ktorých to už hranici s emocionálnym incestom, bohužiaľ. Hľadajú si v deťoch “partnera” a idu si vlasy už teraz vytrhať, že ich syn, ktorý ešte nosí plienky si nájde raz priateľku.. je to smutne
Ja by som to nevydrzala,dennodenne tieto sladke zvasty pocuvat,neda dychat vlastnemu decku🙈 to je ten typ helikopteroveho rodica,nonstop dietatu za zadkom,monitoruje kazdy nadych,fakt nezdrave.
@kavasmliekom Uf, mamka je dobry vydierac. To si rovno mohla kupit cvicenu opicku, alebo psika a dieta jej ani nebolo treba.
Autorka, preco tak ostro? Nepisem, ze vase ihrisko je dvor s haraburdami. Pisem o urovni kamaratstva a toho, ze musis vysedavat na lavicke s takouto maminou len preto, aby si nestratila podla tvojich slov najlepsiu kamaratku, ktora je sucast ihriskovej partie a keby sa nezucastnujes, stratis s nimi kontakt. Na toto reagujem, ze mas na viac, mozesat vyssiu hodnotu ako toto, byt odkazana na stravenie poldna kazdy den len aby si nestratila akoze kamaratky. Ak si mam vybrat medzi tymto a travenim casu so svojim dietatom mimo ihriska, prechadzky, odrazadlo, rozhovory, "vylet" do lesa, na luku.. Volim si to.
A opakujes, ze na dedine nie je vyzitie pre male deti ine ako to ihrisko, a ze ked mas auto, chodis na kruzky.. V tomto mi je velmi luto dnesnych deti. Ziju na dedine. Milion sposobov vyzitia, behanie po luke, zberanie kvietkov, vetviciek, hladanie snezienok, zablatenie sa, stavanie domcekov z haluzi, patranie po "pokladoch", sledovanie traktorov, kombajnov.. Zabletene vynahanane deti v prirode. Prechadzka do lesika. Perfektne terenne vyjazdenie sa na odrazadle, bicKli, po lesnych cestach. Vecerne tajuplne prechadzky po dedine. Ale dnesne maminky uznavaju len velke mesta, hernicky, kruzky.. Ihrisko je jedine dedinske vyzitie, pri tom mate taaaak vela toho, co tie deti mozu objavovat, skumat, naucit sa o prirode, o zivote. Rovnako vela ako v meste, len inak.
Skus sa na to pozriet tak a zavolat tvoju najlepsiu kamaratku na prechadzku smer luka, les.. Vy sa porozpravate, deti budu stastne ako blchy zberat haluze, kamene, mozete im pripravit patracku.. A maminku na ihrisku nechat, nech zvazuje svoje dietatko neustalym svitorenim. Aj mne by to prekazalo, uprimne. A to zdoraznujem, ze svojim detom to hovorim tiez bezne a je to pre mna dolezite.
Ale nepis prlsim, ze na dedine nie je vyzitie. Je a ake. Nie je to o hernickach a kruzkoch, fakt nie 😒
Nie som tento typ človeka a ani matky. Asi by mi netrvalo dlho kým by som začala prevracať očami 🙈 pozri, ak ťa to vyčerpáva, netráv s ňou čas. Vek ma naučil, že nie som povinná s niekým so slušnosti na vlastný úkor zdieľať absolútne čokoľvek. Ľudia si vyhovujú a aj nie, či už ide o lásku, sex, kamarátstva,... Nie je na tebe nič divné, že to nechceš počúvať. Máš slobodu k tomu aby si sa zdvihla a odišla od toho.
Ona nech sa k dieťaťu správa ako chce, aj keď neviem, či je to zrovna zdravé z hľadiska emo vývinu no...ale nie som odborník. Môj najstarší nie je ešte ani v puberte a za takéto cucanie sa k nemu by mi asi ťukol na čelo, že či som sa neudrela náhodou 😅
@ivik4 tiež nechápem ako niektoré dokážu doslova z každej témy premostiť na montessori, krémy na zadky a vzdor 😅 Mala som takú susedu a to keď som ju videla na dvore tak som sa bez srandy pričupila k plotu aby ma nebolo vidno a prášila späť do domu. 🙈
@michaela789 si mi pripomenula jednu situáciu. Išli sme s malým, mal asi 5m na jedno cvičenie, kde bolo asi 6 mamiciek. Malého som dala hrať na hraciu deku, sadla si pri tie mamičky, že sa zapojím do diskusie. A to samé - kakali sme, grckali sme, my sme proti plastovým hráčkam, my už papame prikrmiky, my len mrkvicku ale zapieklo nás... Ja som zobrala malého a už som tam v živote nešla 🤣🤣🤣🤣
Ale aby som nehadzala všetky do jedného vreca, mam jednu veľmi dobrú kamarátku, spoznali sme sa tu na MK a je super, ze sa vieme porozprávať aj deťoch lebo sú rovesníci, ale vieme sa porozprávať aj o xy témach ktoré sa netýkajú deti.

Niektorí ľudia sú emocionálni extroverti a niekedy je to následok absencie emócií vo vlastnom detstve alebo vzťahu, možno bola cesta k tomu dieťaťu príliš kľukatá a tŕnistá...
Určite je to ten lepší extrém ako úplná absencia pozitívnych emocionálnych prejavov.