icon

Kedy mať druhé dieťa?

vikgab425
29. aug 2025

Ahojte , veľmi sa teraz trápim s myšlienkou či mať druhé dieťa či ešte počkať . Aký vekový rozdiel máte u deti a ako ste to zvládali ? Mám 18 mesiacmi dcéru a je mi ľúto že sa nemá s kým pohrať ale zároveň chcem brat ohľad aj namna a prvé mesiace s mojou dcérou boli katastrofálne , teraz je to už lepšie a to je asi dôvod prečo ma moja túžba po dieťati tak naháňa ale rozum ma nepustí . Prosím vyjadrite sa .

anonym_4a6595
29. aug 2025

Určite teraz by som do toho nešla, ak sa necítiš na to teraz tak nie. Spokojná mama je spokojné dieťa. Však pohrať sa môže s deťmi na ihrisku ak máš možnosť. Niekto ma rozdiel rok niekto ma rozdiel aj 15 rokov podľa mňa to je individuálne. Hlavne aby si sa ty na to cítila. Nie tlačiť na pílu.

anonym_ad336d
29. aug 2025

@vikgab425 ja som mala rozdiel 2,5 roka a bol to záhul. Teraz to budem mať zase tak 🤣 niekto sa poučí na chybách iných, niekto ani na svojich nie 🤣

anonym_e23fce
29. aug 2025

@vikgab425 cim dlhsie budes cakat tym mozno budes vahat. Ja kebyze mozem mam hned za sebou ked som bola mlada. Teraz uz mat nemozem a zostal mi jedinacik co som vzdy chcela dve az tri. Mozno sa ti podari hned mozno neskor.

beata_k
29. aug 2025

@vikgab425 Mam rozdiel 3 roky. Uz by som do toho nesla. Mala by som skor. Bolo by to tazke, ale boli by viac rovesnici do spolocnej hry. Aj teraz su, ale uz je to na hrane. Uz vidiet ine zaujmy aj sposob hry.

sisska96
29. aug 2025

Ja by som išla do toho. Aspoň vyrastú spolu

evcagabi
29. aug 2025

Ja teda nemam vycitky, ze sa nema s kym pohrat. Pohram sa s nou ja alebo chlap

anonym_a5b55c
29. aug 2025

@vikgab425 určite ešte počkaj nemáš sa kam nahlit. Ako píšeš prvé mesiace oo katastrofálne tak si teraz užívaj ešte je to zásah aj do organizmu mám známu co uz 3 tie po sebe čaká a vyzerá hrozne teda zničená strhana keby nebolo vidno ze je tehotná myslela by si že je na drogách

anonym_281c2f
29. aug 2025

Mame rozdiel medzi detmi 22 mesiacov. Keby som nemala prvy cisarak, tak by bol rozdiel este mensi. Po narodeni druheho dietata sme mali super obdobie. Staršie dieta nežiarlilo na mensie. U nas bolo najhorsie obdobie, ked mladšie dieta zacalo chodit a brat hracky starsiemu. To bolo mega narocne. Od 2,4 roka mladsieho su super dvojka a dokážu sa spolocne zahrat.
Rozhodnutie je na vas. My sme chceli deti co najskor po sebe, aby mali cca spolocne záľuby a zaroven ja som nechcela byt velmi vela rokov doma. Mame v okoli rozne vekové rozdiely od nasich 22 mesiacov az po 17 rokov. Ja obdivujem ludi, ktori uz maju staršie dieta, ktore je ciastocne samostatne a spravia si dalsie dieťa.

maryetta
29. aug 2025

Mame 3 roky rozdiel a uz je to ok.
Kazdopadne mam kamosky co maju cca rocny rozdiel. Ano zaciatky su vzdy tazke ale... zas vacsi vekovy rozdiel by som nechcela.

karlamon
29. aug 2025

@vikgab425 ja som vždy chcela deti po sebe.. 4mesiace po pôrode som otehotnela, zial neskončilo to dobre.. Pan Boh očividne vedel, prečo 🫤 teraz budeme mat medzi detičkami 3.5 roka cca a mam trosku obavy už.. Predsa len, keby boli po sebe, vyrastajú spolu..

mane01
29. aug 2025

@vikgab425 moj prvy syn bol velmi narocne babatko, nespal pocas dna, vkuse plakal, lebo sa nudil, bolo treba sa mu venovat, no des. Ja som chcela maly rozdiel, tak pribudla o dva roky dcera, ktora bola dobrucke spivkave babatko, ani som nevedela, ze mam dieta navyse. Kazde dieta je ine.

siska53
29. aug 2025

@vikgab425 Sprav tak, ako to citis ty. Ja mam 2 rocny rozdiel.

anonym_5ca280
29. aug 2025

@vikgab425 Ja mám desaťročný rozdiel. Ani neviem prečo tak neskoro.Asi preto, že bolo to náročné dieťa, naviazané veľmi na mňa,podnikali sme, každú voľnú chvíľku sa mu naplno venovali, chodili na výlety a užívali si ho ako sme najlepšie vedeli aj mohli. Proste prišla škola, krúžky, práca a v tom čase som si nevedela predstaviť druhé. Veľmi často bývalo dieťa choré, bolo to náročné, ale zároveň krásne obdobie. A ani neviem ako to ubehlo a keď sme uz chceli tak to nevyšlo hneď. Vždy sme ľutovali kus, že sme nemali skôr, ale zase malo to veľmi veľa aj výhod pre nas.

anonym_5ca280
29. aug 2025

@vikgab425 To si iba nahováras,lebo kým sa spolu zahrajú si ešte počkáš. Skôr vedia dve už robiť aj rôzne šarapaty.My naopak ske sa chceli venovať naplno jednému a užiť si a až potom druhé.

x_mery_x
29. aug 2025

My mame 4 rocny rozdiel, mensi by som nedala, skor este vacsi by bol lepsi. :D :D takych 6-7rokov. :D

ailiba
29. aug 2025

@vikgab425 my mame 2,5 roka rozdiel medzi detmi. Ten prvy rok bol velmi narocny. Ak by som bola mladsia, tak by som mala radsej rozdiel okolo 3-4 rokov. Uzit si kazde babatko co najviac. Ked mas deti tesne po sebe, tak sa to neda. A to, ze sa spolu zahraju aj tak potrva este par rokov. Na druhu stranu, ked budu vacsi tak 2 roky, alebo 4 nebude az taky rozdiel. V kazdom pripade urob to tak, ako to citis. Aj tak je najdolezitejsia povaha deti a ako si sadnu. Havne ty musis citit tuzbu mat dalsie dieta.

vero2802
30. aug 2025

Ja mám ročný rozdiel a stále vravím, že by som to inak už ani nechcela...bol to masaker ale stálo to za to ☺️ no a teraz po 12 rokoch som opäť tehotná, tak si to skúsim aj z tej druhej stránky a neviem sa dočkať 😁 bude sranda
Každopádne, keď nie si úplne stotožnená s tým že by ste mali teraz ďalšie tak to nehroť...ak ti niečo našepkáva že by ste mali počkať tak počkajte...

elenajezova
30. aug 2025

Ja som mala rozdiel 6 a pol roka a bolo aj je to super.

anonym_0ec3b9
30. aug 2025

Máme 12 ročný. Prvé dieťa bolo zlaté, až nato že do sa do 5 tich rokov často v noci budilo. Tak som sa dlho odhodlala, ale som rada, že máme taký. Síce sme už mali zabehnutý život, no drobec nám doňho dal úplne iný vietor. Aj, keď teda zatiaľ to tiež vyzerá na časté búšenie v noci.

galadriel90
30. aug 2025

Podla mňa sa nízky vekový rozdiel najviac oplatí vtedy, ked mate village. Lebo preco vobec by mala zena trpieť ten "zahul"? Fyzický, psychický, chýbajúce financie.. ano spomienkovy optimizmus po case vždy príde a každá znas zabudne na tie skutočne pocity zufalstva, únavy a vyčerpania, ktoré v tom období prežívala.. Uz len všetky tie nevyspatia sa podpisuju na zdraví a telo ženy si to pamätá zial. V starobe sú z toho len choroby, ci si to priznáme alebo nie, je to proste tak..

anonym_8997cb
31. aug 2025

@vikgab425 2-3r ideal, ak je prilis velky nastavaju zas ine problemy

vilma7
11. sep 2025

Ja mam rozdiel 2.5 roka a nemenila by som. Človek vie potom super zladiť program, deti sa vela spolu hrajú...čo vidím inde rozdiel 4-5 rokov plus, tie staršie nechcú mať nič spoločné s tými mladšími. Aj program zladiť je uz oveľa ťažšie.

anonym_5e3251
19. nov 2025
@galadriel90

Podla mňa sa nízky vekový rozdiel najviac oplatí vtedy, ked mate village. Lebo preco vobec by mala zena trpieť ten "zahul"? Fyzický, psychický, chýbajúce financie.. ano spomienkovy optimizmus po case vždy príde a každá znas zabudne na tie skutočne pocity zufalstva, únavy a vyčerpania, ktoré v tom období prežívala.. Uz len všetky tie nevyspatia sa podpisuju na zdraví a telo ženy si to pamätá zial. V starobe sú z toho len choroby, ci si to priznáme alebo nie, je to proste tak..

@galadriel90 pravda