Kedy ste cítili viac slobody po dieťati?
miluheme svoje deti. kazda sme ina kazde babo je ine. kedy ste opat cotili ze mate viac casu na seba ste slobodnejsie? babo ma polroka. je to s nim lahsie a veselsie viac a viac ale je plne kojene takze som od nwho bola mwx u lekara na 90-110minut aj s cestou max
bude to lahsie ked sa rozpapa? ked zacne chodit,? po separacnej uzkosti? ked zacne chodit do skilky v troch rokoch? ci kedy? ako ste to mali vy?
ja som sama s manzelom v zahranici, bez pomoci rodiny, dieta uplakane. Blba kombinacia - mala som sa lepsie okolo 3-4 roku. Ale kamaratky co nekojili, mali pomoc rodiny a mali super dobre deti isli na vikend (bez dietata) ani nie v roku. Po 1 narodeninach sa vrhli na surodenca, pretoze sa mali super fajn. Deticky super zlate, vesele, samostatne, ani nezaplakali.
Ja som začala pociťovať, že je to výrazne lepšie od 2 rokov. Ale na druhej strane, vedela som odbehnúť aj keď sa narodil, aj do práce aj na kozmetiku atď..Od začiatku bol kojený aj prikrmovaný, tak nebol problém a manžel mi veľmi pomáha-resp. sme dvaja rovnocenní partneri, takže som nijako neriešila, keď som kamkoľvek mala ísť, len som ho vopred informovala.
Ked zacala prva dcera chodit do skolky. Bola narocne, uplakane dieta. Pri druhej dcere by to bola pohodicka, ale v rodine sme mali velmi narocne obdobie, tak som si jej babatkovske obdobie neuzila.
Teraz 😂keď sú násť roční a majú už aj svoje záujmy. A teraz vážne. Každý vek má niečo doseba, iné radosti a starosti. Ja to mám v sebe tak nastavené, že som si užívala všetko. Zo začiatku to bola slabo zaplatená makačka 24/7, lepšie bolo,keď sa deti stali parťákmi okolo 3-4r.
neviem, ja som nečakala, kedy to bude ľahšie, lebo každé obdobie prináša niečo nové, staršie dieťa síce samé chodí, aj sa nakŕmi, zase má obdobie vzdoru a pod. Užívala som si aj usmiate spiace bábätko, aj jedy a hádzanie sa o zem, aj to patrí k vývoju. Netvrdím, že som nikdy nemala nervy na dranc, ale nikdy som nepociťovala nedostatok slobody. Nerozumiem, akej slobody? Veď sme boli na dieťa dvaja, mal každý z nás priestor aj na svoje koníčky a priateľov, dieťa sme nebrali ako obmedzenie, ale ako obohatenie života. Nechýbalo nám brúsenie po diskotékach a čundroch, toho sme si užili dosť, kým prišlo. Nikdy sme nemali potrebu ísť na víkend niekde bez dieťaťa, na dovolenku už vôbec nie, do jeho asi osem rokov. Ale chápem, že osamelá matka, alebo matka viacerých detí, či dieťatka postihnutého to cíti inak. Tiež asi žena, ktorej muž je týždne v zahraničí a domov príde raz za čas.
Vieš čo? Najjednoduchšie to bolo v prvých mesiacoch. Možno prvé tri. Potom stále niečo objavoval, trebalo sa venovať, čím je starší, je to veselšie, zaujímavejšie. Teraz neviem ani riad doumyvat na jeden krát.
Už chodí okolo nábytku, treba dávať pozor, neviem sa najesť bez toho, aby som nemusela dávať aj jemu. Nemôžem ísť nikde bez neho lebo ten plač mi trhá srdce.
A nemám nikoho kto mi pomôže. Priateľ je v zahraničí viac ako doma.
Moj mà 10m a papa dobre ale aj je kojeny a este dlho bude. Ked u nas bola mama vydrzal aj 3h bezomna ( zobrala som 5r na bday party k jej kanoske a raz k jazeru sa kupat. Vtedy mal len 6m a vydrzal ok) teraz uz u nas mamca nie je a okolo 9m mà trochu separacnu uzkost furt mà chce 🤣dojde zamnou na wc doplazi sa a chmatne moje gate a postavi sa a je rad ze ma nasiel. Tento rok je covid neda sa moc kam ist ani netreba. Akurat tak von s detmi a do skolky s malou. Obcas do obchodu skocim s malou Lebo ponorka..Ale Ja si to uzivam vies toto babatkovske obdobie je krasne a kratke a nevies co Ta caka. Male deti male problemy. Dufam ze puberta bude ok Lebo na tie ich nalady nemam trpezlivost😂aj ked za to nemozu. Akurat v jednom seriali babka vravela dcere o vnukovy - je v puberte je nestastny mà hormony ale to prejde ked zacne mat sex. Ty si bola vesela pubertacka mala si vela sexu. 🤣🤣to si musim zapamatat.
Ja mám jedno veľmi zlaté dieťa, nemá ani 2 roky a nie je vôbec náročný. Malá má 9m a je to lepšie, i keď je ukricanejsia a ťažko sa jej spinká, no pracujeme na tom. Predpokladám, že mi ešte dá zabrať..ale od tých 3 do nejakých predpubertalych 11 by to malo byť fajn, či zle myslím? 😅😅🤣🤣 No ako píšu, asi každý vek má svoje..
To bude na také fázy. U mňa - od 1.roka trošku som si vydýchla, už nevisel na mne nonstop, od 2.rokov sa vedel už sám pohrať, teraz má takmer 2,5roka a je to lepšie. Pomoc prakticky len od manžela. Keď pôjde do škôlky, rátam, že pocítim že pol dňa ho ani neuvidím, zase uvidíme, ako vychytáme/nevychytáme škôlkárske choroby. Rátam, že už bude len samostatnejší mimo chorôb, tam sa to vždy vráti späť.
Keď som si bola istá, že dokáže byť doma sám, zohriať si jedlo zabaviť sa. Čiže asi tak 3-4 trieda a teraz keď má 13, tak je to už úplní pohoda.
Okolo 3r., Respektive to obdobie od 2,5r-3,5 rokov to všetko začalo ísť rapídne ľahšie. Už netrebalo kojit, vstávať v noci, asistovať s utieranim zadku a podobné veci...
Teraz niekedy od jedneho roka. Muz ho strazi, alebo svokra a ja mozem odist aj na 2 noci, na vikend. Ale uplna uplna sloboda asi az ako pise
@vulka , ked bude plne samostatny. 😁
Na tu ,,neslobodu’’ si zvyknes. Aspon ja som si zvykla. Prvy polrok som trpela - nikto ma nepripravil na to, ze budem nenahraditelna a ze naozaj sa bez malej nesmiem ani nadychnut. Tazko sa mo zžívalo s tou realitou. O par dni ma malinka 2 roky, a uz je to par mesiacov parada. Da sa s nou dohovorit, vysvetlit, vie sa uz sama prehrat, rada travi cas aj s ockom/ prip.inymi clenmi rodiny. Mohla by som si odskocit - ale vdaka covid-u velmi ani nemam kam 😁 (btw stale dojcim, uspavam vyhradne ja, spinkame spolu, ...)
dakujem zeny. ono ja som asi vlastne na konci tunela teraz. 6mesacne plnene kojene babo nevydrzi viac ako 90-120min bez papania. teda to moje nie. ale uz zaciname s prikrmami cize tymto sposobom verim bude zavisle menej a menej. pre mna ta sloboda aai znamena dve tri hodky bez stresu ze jej nieco chyba resp. ze jej ja chybam. na dlhsie by som od nej ani nechcela ved co by som robila... a chybala by mi
U mna sa to zlepsilo az ked mala tak 2 roky, bola narocne dieta, nespavala den noc, kojena dlho...Mne aj mal kto pomoct, ale ja som ju proste nedokazala dat z dohladu... Isla som sa obcas vyvetrat do obchodu...ale aj tak som sa vzdy ponahlala domov a aj ked vycerpana bola som rada ze sme spolu...To obdobie proste raz skonci, a tak to ako keby odznie....
S druhym dietatom to bola malina, vedela som ze aj ked to mozno bude tazke, proste to raz skonci....a tak aj bolo. Ale islo to vsetko neporovnatelne jednoduhsie s druhym...
Doteraz obcas pohundrem ako by som chcela mat doma aspon na chvilu klud, ale tak ci tak som vzdy najspokojnejsia ked sme vsetci pokope...
chvilu to budes musiet este vydrzat, ale postupne to bude lepsie a lepsie
Mám tri deti, najmladšia má 20 mesiacov. A ja som si pri každom vydýchla a začala som si robiť aj svoje veci keď mali tak cca 18 mesiacov s tým, že po roku to bolo už lepšie ako dovtedy. Ako som poslednú odstavila, začala som cvičiť, behať, športovať pravidelne, malá trochu lepšie spí ako dovtedy, takže som aj viac oddýchnutá. Keď má doma súrodencov, ani neviem, že ju mám, s mužom v pohode ide hocikam aj ostane, keď chcem niekam ísť. V pohode s ňou navarím, buď mi “pomáha” alebo sa hrá aj upracem s ňou, tiež mi “pomáha”. Síce vysávam tak, že sa za ruku držíme, lebo piští, že inak sa bojí, ale v pohode, to sa dá. Ja som mala všetky tri deti také bábatká, že konec! Prvý rok, horor, zakaždým ... takže áno, isto sa to všetko s vekom zlepší 🙂. Syn má 9 rokov, ten keby nepýta jesť a neperemu mu, tak ani neviem, že ho mám ... už sú viac kamoši, spolužiaci, lego, záujmy ... Prejde to ozaj rýchlo 🙂

Keď sa osamostatni a odťahuje 🙈🙈
A vážne. Asi u každého je to iné a každý vek prináša iné trápenia. Určite keď nebudes kojiť a dieťa vydrží u starých rodičov si doprajes aj viac volna s pohody. Ja som si začala rodičovstvo užívať asi až okolo 3 rokov.