Kedy ste zvládli všetky povinnosti po pôrode?
Neviem úplne ako položiť tuto otázku ale kedy ste zvládali všetky povinosti ako predtým?
Ja mám pocit že sa to stihnúť proste nedá a všetko sa točí okolo malej, som 12 týždňov od pôrodu a som fakt rada keď stihnem navarit rýchly obed alebo naložiť práčku a umývačku.. ale proste nemám čas na to upratovanie ako dakedy, nákup objednam online aj to nič extra ale viac menej opakujem ten istý nákup nemám čas vymýšľať nové recepty čo variť a tak. Chcela by som aj začať cvičiť ale kedy keď sa nestíham niekedy ani najesť.. neviem či robím niekde chybu ale keď vidím na instragrame tie dni čerstvých mamičiek čo všetko stihnú a ja som rada ied stihnem to čo píšem vyššie cítim sa zle. Neviem či to je preto pretože dojčím a neviem tie úlohy dať aj na chlapa že postráži a ja vybehnem do mesta. Keď niečo teeba ísť kúpiť musím ísť s malou atd. Mali ste to takto aj vy tak? Alebo robím fakt niekde chybu. Ďakujem
12 týždňov je ešte veľmi málinko, neboj, ono to príde. Chvíľku proste trvá, kým sa upraceš a všetko sa dostane zase naspäť do "normálu".
Mam 4 deti - 12, 10, 5, 3 a cakam piate, takzeeee, nestiham uz nic ako predtym a nikdy ani nebudem. Ale instagram ma nezaujima a robim tak, aby nam ako rodine bolo ok. Vacsie deti uz aj pomozu.
Teraz napriklad som si dala piect kuracie prsia, zacvicila som si trosku, sla som sadit jahody. A pod stolom v kuchyni a vsade omrvinky. Naobedujem sa a pojdem si lahnut. Mam stastie, ze su ti mladsi v skolke. Inak by som to robila s nimi vsetko. Mam na salame.
Stihat "ako predtym" sa to neda, podla mna, ale system si nejaky najdes. 12 tyzdnov po porode som bola rada, ze zijem. A najest sa, to je zaklad a spat podla moznosti co najviac. Na psychiku. Ostatne je vedlajsie.
nesleduj dokonalosti na IG kedy ľudia pochopia, že to nie je skutočný svet...manžel/priateľ nech pekne ide s malou von v kočíku... je kráááásne kludne si uvar... poobede znova trocha uhod domácnosť aby si sa cítila dobre.... alebo staré mami nech kočíkujú... ku mne chodivala moja mamina... bola s malou ja som zatial nalozila práčku, navarila, prehodila veci do sušičky, dala dokopy seba... uhodila byt... vždy som sa s nou dohodla kedy príde a podľa toho som si delila veci na dni kedy ich urobím... malá keď spala tak som tiež porobila vždy niečo... neboj sa menej IG a viac stihneš🙂
iG? To aj ja upracem jednu izbu a budem sa tváriť, že nám tip top celý dom😂😂😂
Ja mam 7 tyzdnove a 6 rocne a stiham rovnako. Co nestihnem dorobim vecer ked uspim mensie. Starsie ide spat neskor a obriadi sa same. Muz pomaha so starsim a do mesta zbehnem ked mi pokocikuju babky. Tiez dojcim a to este aj pracujem popritom takze stihat sa da ale musis si to dobre zadelit😃 rano neni cas na vysedavacky hned frkam od rana, pracka, mycka, namalovat sa, nakojit a sup do kocika o 9 som uz von. No varim menej maximalne vyvar, cestoviny, nejake rychle sote. Objednavam nakup tiez. Ale cvicit zatial nestiham a ani sa mi nechce.
@anonym_autor pan otec sa o dieťa môže postarať presne tak ako aj ty, okrem dojčenia. Čím skôr ho zapojíš tým lepšie.
Zalezi dost, ake mas dieta. Tie, co stihaju, nemaju narocne dieta. Alebo maju na salame a neberu prisne veci.
@anonym_autor nerieš,čo stíhajú iné....lebo to nevieš....vieš, iba to, čo ti povedia, či vidíš na sieťach. Každé dieťa je iné, aj každý pôrod je iný, aj každá žena je iná. Nájdeš si aj systém, aj sa budeš cítiť lepšie, aj bude všetko ok.
Vitaj v materstve kde uz nikdy nebude nic ako predtym 🙂 aspon minimalne niekolko rokov, kym neodidu z domu😁
A instagram? Prosim ta, bud maju velku pomoc alebo len narychlo upracu co akurat zabera kamera. Never IG, nikdy.
nestiham 7 rokov 😅 robim stale vsetko dookola a vysledok poriadne nevidno, ostatne zase musi pockat atd.. Ale to je realita materstva, nie toho insta, ale realneho, takze vypni net a bude ti lepsie na dusi. Navyse usetris kopu casu, kedze je to zrut casu.
Vo velkom vyuzivam online tesco dovoz, ak chcem iny obchod zvacsa to riesi a vyzdvihuje muz, vratane dmky, objednavok atd 😊 Online dovoz neskutocne setri cas. Rovnako muz uspava na noc, ci chodi s malym von. Dopraj si cas dat sa dokopy, uplne viem aka som bola nesvoja, kedze pred dietatom som mala vrtulu v zadku. Nepozeraj na instagram, to ma daleko od reality. Cvicit som aj kvoli komplikaciam zacala, ked mal krpec 5mesiacov 😊 a do reality spokojnosti sama so sebou, upratovanim a varenim som sa vratila az ked maly zacal chodit. Muz nie je na “strazenie”, je plnohodnotny rodic a clen rodiny, to nema byt o tom, ze on postrazi dieta len kym ty sa nahanas v meste 🙏🩷
Nikdy som sama vsetko nestihala, ani ked som bola bezdetna ani pri babatkach, ani teraz ked sj deti vacsie. A to nechodim do prace. Cim skor naucit muza ze sa ma zapajat, lebo ked nastupis do prace tak sa zblaznis
Ja mam pocit, ze hned 😀 U nas sa toho vela nezmenilo, co sa tyka domacich prac a tychto zalezitosti. Vsetko mame podelene, nie nejak priamoumerne, ale kazdy robi to svoje, a tak to bolo aj predtym, ked som nemohla, spravil partner, ked som nieco robila ja, on bol s malou. Normalne sme fungovali od zaciatku obaja ako plnohodnotni rodicia a obyvatelia domacnosti. Nikdy nebolo vsetko len na mne. Mozno v tom je chyba u teba.
No rovnako uz stihat nebudes 😀 zvlast ak nemas taky servis ako niektore matky ze daju dieta babkam a vybavene, mozu robit co chcu. My, co taketo moznosti nemame a navys eeste aj kojime to mame trosku narocnejsie 😀 ale prve tyzdne po porode nakupoval a varil chlap. Nakupy mu ostali, tie robim minimalne ale stale nemam ziaden cas na seba. Ma narocnu pracu a ked ma volno tak som rada ze mozme byt spolu vsetci traja. Takze som sa nejako zmierila ze cas len pre mna este dlho nebude 😀
Aha a zabudla som …vypni instagram prosim ta, tam nic realne neuvidis, naco to je
@anonym_autor po dvojtýždňoch, keď som už bola fit, som dala malého mužovi a upratala si - a tak to robím už rok 🤷 Cvičiť som začala po kontrole po sestnedeli - keď Dr. povedal, že je to ok. Nákupy robíme spolu, alebo idem s malým sama, ak mi niečo chýba. V tomto ma dieťa nejak nelimituje.
Ja som mala pocit ze uz hnet druhy den 😃 no prve tyzdne som mala nervy z kojenia mala stratila 9% porodnej vahy a 3t sme to dohanali . Pri druhom uz bolo aj to lahsie a maly v 3m vazil 3x porodnu vahu , Asi je to Len uhol pohladu clovek ma pocit ze furt Len koji 😃co je aj realita prvych tyzdnov v 5-6m ked zacnes davat prikrmi to bude jednoduchsie . Ver tomu ze vsetko na com zalezi stihas a Ostatne su banality . Urcite by si nasla cas cvicit len ti chyba motivacia a pevna vola nie čas .
@anonym_autor doteraz nestíham niekedy🤣 malá ma 9mesiacov a ide to podla toho akú ma náladu..niekedy sa vie pohrať chvíľku sama a ja lietam po byte a niekedy neurobím nič lebo si vyžaduje pozornosť 😊
@anonym_autor syn má 9,5 roka a zhruba rovnaký čas nemám doma upratane tak, ako by som chcela. Ale už mi to žily netrha, len mi občas cuká oko.
@anonym_autor ženy na modrom koniku ? Hneď na druhý deň 🤣
@domix147 presne...
Ja zas, aj by som stihala viac, ale mam aj zaluby, teda sitie, takze nejdem pucovat vecer, ale sadnem k stroju. Teraz zase zahrada...ked mi slnko zasvieti do okna na priamo, tak len zalomim rukami a radsej sa tam nedivam, snazim sa ignorovat 😅
Pri bábätku sa to nedá...musíš vypustiť ..
Napr si objednaj dva krát obed cez týždeň a budeš mať kľud...alebo navar na tri dni...
Ale nerieš bude to lepšie...ale až časom..keď dieťa vyrastie...
@anonym_autor ja neviem, ale mam 3 deti, vždy som mala pocit, že všetko stíham.. nevravím, že na 100 % .. ale doma snáď sama nežiješ, treba muža zapriahnuť, ak máš väčšie deti 😅
Stíhať ako pred tým už nikdy nebudeš , ono nič už nebude ako pred tým 😁 IG neber vážne , Instagram = Instaklam 😎 A muža zapájaj veď obidvaja ste rodičia.
Stíhala som úplne v pohode. Pri prvom dieťati sme byvali v malom byte, upratovania nebolo veľa, obchod som mala peši 5 minút od bytu. Pri druhom staršie už bolo v škole, síce sme už mali dom, ale dieťa som si dala do nosiča, alebo bolo v hojdačke a v pohode som si porobila, aj navarila. Už som mala vodičak, takže autom som si vybavila aj nákupy. Obidve deti som dojčila, o to menej roboty so zohrievaním a sterilizovanim fliaš. Muž v tom čase robieval dlho, pomohol len večer a cez víkend.
Chce to kľud a organizačné schopnosti. 3 mesačné dieťa nikde nelozí, netreba za ním utekať, netreba mu špeciálne variť, takže neviem, čo presne sa nedá stihnúť…
Jaaaaj a ešte v tom čase sme neboli vkuse na sociálnych sieťach a celkovo na mobiloch, tak sme mali tým pádom oveľa viac času.
Venovala som sa najmä dieťatu, keďže ja vnímam materskú a rodičovskú ako čas ,ktorý mám len pre
neho. Každý deň dve dvojhodinové prechádzky,ktoré nám prospeli obom, neskôr dvakrát denne ihrisko.
Niečo som vždy na večeru uvarila, niekedy aj upiekla. Keď už dieťa začalo jesť, robila som tiež aj pre neho každý deň príkrmy, to ma bavilo. Upratovali sme najmä cez víkend , nakupuje u nás manžel, ja som išla napríklad len po plienky atď. Hlavne sa netlačiť do toho že niečo " musíš za každú cenu stihnúť". Urobíš, čo sa bude v tej chvíli dať. Každý deň je iný, sú lepšie noci, horšie noci, idú zuby atď..

Ked nevies delegovat ulohy na otca, tak samozrejme nestihas. Kludne ho zapoj aj do domacnosti, aj do nakupov a hlavne do starostlivosti o babatko.
A ano, robis chybu, velku chybu, ze sa porovanavas s tymi na internete. Prestan s tym. Rob vo svojom tempe co stihas, co nestihas presun na chlapa alebo na neskor. A hlavne si vyclen cas pre seba a nezabudni aj na to, ze stale si aj partnerka, takze vyhradit si treba cas aj pre vas dvoch.