Mali ste čas na seba na materskej?
Ahojte mamičky, mali ste na seba čas na materskej? Ja to mám tak, že sa venujem malej najviac ako sa dá aj popri domácnosti. Keď pred svojím okolím poviem, že si občas niečo pozriem v telke, tak pozerajú na mňa, že ako je to možné. Že ten čas, keď pozerám mám jej venovať. Podotýkam pozerám len keď spí alebo je s partnerom. Naozaj je to niečo zlé, že chcem mať chvíľku čas pre seba?
@anonym_autor pozeram vecer esmeraldu
@anonym_autor a to kde bývaš v jaskyni že tvoje okolie reaguje takto? Prepáč inak si to neviem vysvetliť
Ano zle, si strasna matka.. jesus ako taketo deti, mozu mat deti
@anonym_autor a čo tie mami čo majú 3 deti? Tiež sa venujú non-stop každému dieťaťu rovnako ? Nie. Bože neni nad spokojnú mamku. Pozri si aj 3x telku keď mala spí, pusti si do pozadia aj keď je hore, choď von s kamoškami keď budeš mať muža doma , spi keď spí ona proste rob hocičo len aby ty si sa dobre cítila keď píšeš že malú nezanedbavas. Ja spím so 4 mesačnou do obeda 2x niekedy a? Aj 2 hodiny pospime čo by povedalo okolie na mňa tvoje haha
Ja som časy keď syn spal tiež venovala sebe. Buď som si tiež pospala, v klude si zjedla raňajky, vypila kávu alebo čítala knihu, venovala sa svojim záľubám. Čo sa týka domácnosti, tak dať prať alebo naložiť umývačku som zvládla aj s ním a akékoľvek iné upratovanie sa robilo až poobede, keď prišiel manžel z práce, podľa toho, kto mal náladu a chuť
Bože môj...normálne vypadnem na cely den z domu a malý je s ocinom...školu som si robila a malý mal 4 mesiace...na ostatných sa vypadni, rob ako ty uznáš za vhodne
@anonym_autor to s kym sa stretavas? Nikdy som nemala viac casu na seba ako na materskej. Zacala som cvicit, nasla som si kamosky chodime po vyletoch (s detmi), ale sj same obcas do kina, vino. Serialov a knih napozeranych 🙂 Veci okolo domacnosti som zasadne riesila s dietatom a ked spal mala som me time. A samozrejme ak som niekam chcela ist vecer zostal doma s otcom.
@anonym_autor ešte napíšem že čas na materskej naozaj na seba nemám som s dieťaťom vlastne nonstop ale keď mám príležitosť si oddýchnuť väčšinou mi to každý praje...
@anonym_autor pocas materskej som mala relativne vela casu pre seba 🙂 lebo manzel je druhy zo slova "rodicia" a ked bol s malym, ja som sla s kamoskami, behat, do fitky....
Ak máš dobrého partnera, ktorý je ešte lepším otcom, nemáš problém. Okolie by dostalo hubovú a nech zalezú naspäť do jaskyne, z ktorej vyšli.
Raz za týždeň som chodila s kamoškami sadnúť na game night. Potom som začala 2x do týždňa jazykový kurz. A filmy seriály som pozerala, keď som mala chuť, plus som znova začala čítať knihy (aj keď áno, to zväčša, kým malý spal).
Hej, isto sa máš venovať len dieťatku. A keď spí, aspoň ho pozoruj, aby si bola s ním 🤦♀️
Odkedy moja stvornožkovala a potom sa dokázala postaviť, mala som svoju čarovnú formulku, mama ma kávu a pekne sa hrala sama ten čas, kým som len tak sedela a pila. Keď chcela niečo ukázať, doniesla ale ten čas som venovala sebe. Žiadna práčka, mačka, pes, dieťa, hrnce.
Ono existujú rodičia čo sa neustále venujú svojim deťom? Akože sa tie deti nikdy nezahrajú samé? Neustále robiť animátora každú sekundu dňa? No ďakujem pekne. Mne naopak príde toto uletené, nie že si nájde žena čas na seba. Sa čudujme že sú drti nesamostatné a myslia si, že sú stredobodom vesmíru.
Jasne že si najdi čas na seba, aby si vedela naplniť potreby dieťaťu, musia byť naplnené tvoje potreby a oddych tam jednoznačne patrí. Ja si dovolím tvrdiť, že takéto neustále venovanie dieťaťu je pre jeho vývin dokonca škodlivé.

nie nie je to zle. je to normalne, najma predchadza sa tym vyhoreniu. nepozeraj na to co si myslia iny ale relaxuj oddychuj svojim sposobm najma ak vies ze partner sa o dieta dobre postara ci spi