Manžel neprejavuje deťom vôbec žiadnu lásku
Moj muz nezoberie deti vobec na ruky z lasky, neobjime, nepohladi, neprituli, nepobozka, neutesi, proste nic. Deti sa k nemu liskaju, vyzaduju si to, ked nanho viac naliehaju, zacne sa hnevat, odchadza z hnevom, pripadne nam aj zvynada. Ked sa s nim chcem o tom rozpravat, velmi rychlo to obrati na list, ze mam prestat nanho tlacit, prestat manipulovat a ze ma nebude podporovat v chorych predstavach. Tieto jeho postoje a spravanie zacinaju ovplyvnovat aj celkovy nas vztah, volakedy sa s detmi aj zabavil, zahral, dnes uz ani to nie. Vobec netusim, kde na tieto nazory chodi.
Boli ma to za deti, neviem, ako to mam s nimi riesit. Snazim sa to kompenzovat, ale su smutne, ked ich odmietne, dcera povedala, ze ona to potrebuje aj od neho. Dostala som radu, ze vraj to nie je az take vynimocne a tak to mam detom aj povedat, ze aj ine deti to tak maju. Ale ja nechcem aby si mysleli ze to normalne je. Mozno pred 100 rokmi to normalne bolo, ale hadam sme sa posunuli, ci nie? Netvrdim, ze muz ma za nimi behat a cmukat ich, ale ked za nim pride dieta a objime ho a on mu odtlaci ruky a odide, wtf? Nemaju spolocne ani konicky, aby sa inak vytvaral vztah. Pytala som sa ho, ci sa mu nieco stalo, no vraj mal uzasne detstvo. Tak si ozaj neviem vysvetlit kde je chyba. Mne to pripada, ako keby sa bal, ze tym ukazuje akusi slabost. Viac krat od neho zaznelo, ze sa nenecha manipulovat? Preco ma taky pocit? Myslite ze mohol byt v detstve manipulovany, ale nepripusta to, naopak, klame si, ze mal stastne detstvo a toto mu vyvolava spomienky? Tak sa tomu brani? Uz som uvazovala aj ci nie je skryty pedofil a ze sa boji takehoto kontaktu lebo ho to vzrusuje, ale to mi asi uz len sibe.
@zuzitko74 vies co nie, je to dobra rada, len ma to nenapadlo, kedze ich odmietne prakticky vzdy, ze snad by obcas mohol mat naladu. Ja som s nim nikdy problem nemala, ze by mna odmietal. Super, diky
Niektorí ľudia nemajú radi fyzický kontakt.Je to smutné voči vl.detom, ale je to tak.Moj muž spraví prvé aj posledné pre dieťa už je teenegerka, ale tiež nemá rád nejaké objimanie, cmukanie, nemá rád, keď ho dcéra steklila či chytala mu vlasy.Mozno len vysvetľovať, že dcéry otcov veľmi potrebujú, potrebujú istotu, lásku ...z jeho pohľadu mal tvoj muž dobre detstvo, ale možno tam tiež chýbal ten fyzický kontakt a nevie čo robiť ako sa správať.Nie každý to má zautomatizovane
Ak sa ináč s nimi hra, stará sa o ne moc by som to neriešila môj muž nemá rád ani odo mna nejaké objimacky a pod, ale ja tiež nie som kontaktný typ🙂zato dieťa by som stále mágala a boli sme ako opice🙂)
hmmm treba sa s nim o tom porozpravat, lebo ako takto isto to aj detom proste chyba takyto kontakt a on si to ani nemusi uvedomovat, no len aby sa mi to raz proste nevypomstilo
skús ho odtlačiť ty, keď sa on bude chcieť objímať, keď bude chcieť intímnosti, a to so slovami, že sa nenecháš manipulovať. Potom sa ho spýtaj, ako sa cítil, keď si ho odmietla. K tebe sa správa ako? A keď boli deti menšie? Toto by chcelo asi pomoc odborníka
a ako ste k tým deťom s mužom vlastne prišli? znásilnil ťa? lebo mi nič iné z toho nevychádza... alebo ak predtým to "mal rád" a zrazu nie, príčina bude niekde inde. možno aj niekde mimo domu...
@panelacikova Autorka píše, že od nej fyzický kontakt neodmieta, len od detí.
Ja si myslim ze tam bude nieco z jeho detstva...mozno on nebol prijimany, alebo bol do niecoho tlaceny, ci nejake nezdrave nazory tam boli. Bol stale taky? Predtym si pisala ze bol ok...nieco sa stalo?...nieco pocul, niekto do nehk huci,...deti dosiahli isty vek v ktorom on nieco zazil.
Ja mam emocne chladnu mamu a niekedy sa veru spravam odmietavo a fyzicky kontakt s detmi mi vadi kvoli jej vychove aku som mala, ale niekedy je to v pohode, aj sa posalime, pomojkame.
@euka210 Akurat som sa dopocula, ze on ani ked bol maly, tak nemal rad fyzicky kontakt, ale bohvie ako to bolo, ci to zase nebolo ze to babicky prehanali, tak uz radsej zdrhal. Alebo aj to mohlo nastat az po nejakom zazitku, bohvie. Lebo ozaj si neviem predstavit dieta, ktore bezdovodne nema rado fyzicky kontakt. To by mi uz pomaly, spolu s dalsimi manzelovymi vlastnostami zacalo poukazovat na autisticke crty. Je taktiez mozne ze u mna mu to nevadi preto, lebo si to spaja so sexualnymi zalezitostami, nie s naplnanim emocionalnych potrieb. Ale bolo by fajn keby si to uvedomil, a snazil sa zmenit, prekonat sa napriek JEHO pocitom, lebo to deti tazko pochopia, ze on to proste nema rad. Rozumovo to mozno akceptuju, ale citovo je tam deprivacia.
Ani ja nemam rada fyzicky kontakt. Manzela sa ale dotykam rada. Nemam ziadne traumy z detstva ani nic podobne. A urcite by mi mimoriadne vadilo, ak by ma do fyzickeho kontaktu niekto tlacil.
Viem, že by si rada počula, že on je ten dospelý, rozumný, že on by sa mal prekonať a napĺňať potreby detí. Takto to však nefunguje. Cítil by sa zneužitý a deti by vynútený fyzický kontakt tak, či tak emocionálne nenapĺňal. Toto musí prúdiť medzi dvoma ľuďmi dobrovoľne, len vtedy to funguje tak, ako má.
@zuzitko74 presne tak. tu podla mna ziadny natlak nepomoze, ono to musi ist proste prirodzene
Moze aj byt, ze je taka povaha, ked bol aj maly taky...ano, taka crta autizmu, ale voobec to nemusi byt autizmus, len taka crta.
A kludne moze byt, ze bol v detsve nuteny ku kontaktu a on nechcel. Ani moje deti nesli ku kazdemu a my sme to akceptovali...ale on mohol byt do toho tlaceny ci citovo vydierany...pre dieta hrozne veci ktore si zapise do srdca. ...babky z kostola sa ozyvali k mojmu cca1,5r a on rev.
Ja by som kludne odporucila psychologa na tuto vec, ked to rodinu a deti tak trapi...lebo deti su deti, oni chcu fyzicky kontakt.
Ja napr.nemam rada steklenie a deti to musia respektovat, lebo inak koniec salenia...a 10r aj tak skusa a provokuje. Tak na steklenie maju tata.
Neviem, mne he teda celkom divne ake odpovede tu dostavas, ze “ani ja nemam rada fyzicky kontakt”…akoze wtf, voci vlastnym detom? Aby detom odtlacil ruky, ked ho chcu objat? Nemas to lahke, ja by som to nevydrzala, vzala deti a odisla od neho. Ked mu tak vadia….podla mna nepomoze, ked budes doma cakat, kedy mu to prestane vadit. Skor by som to riesila razantne, odisla prec a bud sa spamata alebo nie. Radsej ziadny otec ako taky, ktory deti zrani zajazdym, ked ho chcu objat.

Môže byť len človekom, ktorému je fyzický kontakt nepríjemný, ak sa preňho dobrovoľne nerozhodne sám. Možno preto má vtedy pocit manipulácie. Asi by bolo fajn, aby sa ho deti opýtali, či ho môžu objať, alebo pobozkať a rešpektovali ak na to nebude mať vždy chuť. Možno ti to príde choré, aby sa deti pýtali vlastného otca, či ho môžu objať, ale jemu tie prepadovky naozaj nemusia robiť dobre. Mal by mať možnosť povedať áno, alebo nie. Skús sa s ním porozprávať, či by mu to takto vyhovovalo, nech nad tým aspoň porozmýšľa.