icon

Materská dovolenka ma ubíja

25. jún 2025

Materska ma ubija. Lutujem, ze som sa stala mamou , Nikdy by som si nepomyslela, ze to napisem verejne... ale je to tak.Pre mna je to chaos, krik, vycerpanie a samota.
Milujem svoje dieta, ale niekedy si zelam, aby som sa mohla vratit v case.
Nikto mi nepovedal, ake to je tazke. Kazdy sa tvari, ze to “zvladne kazda”.
Ja nie. A kazdy den bojujem sama so sebou. Som unavena. A lutujem rozhodnutie, o ktorom som si myslela, ze bude to najlepsie v mojom zivote.

colsami
25. jún 2025

Ahoj, ake stare mas dietatko?

hopatko
25. jún 2025

Lutovat mozes, ale nic si nepomozes, iba samu seba ubijas. Cas nevratis, dieta nepredas. Ano, je to tazke a narocne obdobie ALE nic netrva vecne, pojdes do prace, medzi ludi a ver mi, raz budes spominat na toto odbobie rodicovskej dovolenky ako na krasne a jednoduche obdobie v porovnani s tym, co nas este v zivote caka. Stale treba nieco v zivote riesit, bojovat, ci uz s detmi alebo bez nich. A opakujem, nic netrva vecne, je to len obdobie, faza tvojho zivota, ktora raz skonci a pride nova...

ika02
25. jún 2025

Ahoj, aké "staré" máš dieťa? Bude asi malinké a Ty potrebuješ nabehnúť na dennodenný stereotyp, nájsť si systém, režim.... Neboj, bude lepšie, kým nepríde puberta. Nemáš koho požiadať o pomoc?

bambulkaaskatulka
25. jún 2025

Áno, zo začiatku je to veľmi ťažké. Zrazu nemáš ani kúsok času na seba. Na to sa nedá pripraviť. Ale neboj sa. Zvládneš. Naozaj zvládne každá. Časom je to oveľa lepšie. Dieťa je čoraz menej závislé od teba. A ešte, máš muža? Rodičov? Skús nechať aspoň na chvíľu malé mužovi, poprosiť o pomoc rodinu... občas stačí dlhaaa sprcha a budeš sa na veci pozerať inak

sixiti
25. jún 2025

je to len obdobie ♥ prejde to. a ak nie, tak potom to treba asi riešiť inak. napríklad vyhľadať odbornú pomoc.

tejana
25. jún 2025

Je to náročné.. nepíšeš, že koľko má bábätko. Ale časom sa to zlepší. ako bude bábätko rast, tak to bude ľahšie.. ja som odpočívala 3 mesiace, 6 mesiacov, 9 mesiacov, rok 🤣ja som si moc neuzivala to úplne novorodenecké obdobie. Teraz má malá vyše roka.. a už je to o niečo lepšie.. ja už len čakam kedy to bude tak, že mi bude brblat pri varení a pomáhať a tak.. 🙂 chodiť spolu na prechádzky na odrážadle, niekde na preliezky, na výlety atď... Keďže tie výlety do toho roka neboli moc možné. A ja som doma set teda vôbec není.. takže ma to dosť uviazalo doma.. ale kvôli nej všetko 🙂 a potom už budeme výletovat ako predtým aj s ňou.. a na to sa teším.. nikdy to nebude také ľahké ako predtým.. ale bude to živšie a zaujímavejšie..

libusak
25. jún 2025

Daj ho do jasli a chod do prace aspon na pol uvazku. Uz ti doma hraboce. Ja som tiez zdrhla do roboty

ninka99865
25. jún 2025
@libusak

Daj ho do jasli a chod do prace aspon na pol uvazku. Uz ti doma hraboce. Ja som tiez zdrhla do roboty

@libusak presne tak

majus2323
25. jún 2025

Autorka cítim z teba malo spanku. Ak máš náročné dieťa plus malo spíš psychika ide dole vodou. Zameraj sa na tvoj odpočinok - muž , babky , kľudne aj nejaká pani na hlídání....nie si zlá, len vyčerpaná.
Všetko sa skôr či neskôr zmení, ak chceš napíš ss ak sa potrebuješ vykecať

hederamonstera
25. jún 2025

Ano, aj ja som to lutovala, ked som bola na pokraji zrutenia. Riesenie je najst pomoc s dietatom alebo to len prezit, cim su vacsi, tym je to lahsie a nikto ma nepresvedci o opaku. Teraz maju 2 a 3 roky a teda uz to vobec nelutujem ale uz si to uzivam.
Drzim ti palce, nech si cimskor opat v pohode. Je to tazke! Ale raz to bude lahsie. Drz sa❤️

jankalukasova
25. jún 2025

Verejne? Ako anonym na mamičkovskom fóre?
Ale k veci.. všetko je to obdobie, ktoré raz prejde a z dieťaťa sa stane super parťák.

tandariatko
25. jún 2025

Bude dobre ☺️ chce to čas ☺️ asi skoro každá sme si tým prešli ☺️

luccija
25. jún 2025

Záleží podľa veku, ak už ma vek na jasle daj ho tam.Samota...a čo robíš pre to s niekým sa zoznámiť, niekam chodiť s dieťaťom?musis sama nájsť čo ti chyba a ako to zmeniť.Mne pomáhalo chodiť von nachodiť kilometre, kúpiť si kávu, čítat časopis na lavičke, popozerať obchody mne sa páčilo, že voľný deň a vyplním ho ako chcem.Od 2,5 r som si kúpila sedačku na bicykel a chodili sme spolu.S jedným vieš vymyslieť veľa veci.Len sa neutapaj doma.Ak je ešte miminko je to horšie.Ja často vidím na FB hľadám kamarátku na kocikovanie, spoločný čas vo dvojici sa materská lepšie zvláda.Dnes je toľko možností😀
Unavená tak si pospi s dieťaťom poobede, večer choď skôr spat.

ivik4
25. jún 2025

Neviem ci to nik nevravi ake to naozaj moze byt tazke ale ja ano.. hocikomu kto sa spyta. Ako jedna z tych ktore mali velmi tazke roky s nespokojnym dietatom
Chapem Ta

lucia13022023
25. jún 2025

Potrebuješ zmenu. Tiež by som riešila jasle a aspoň na pol dna do hoc ktorého obchodu tovar vykladať.

modrahruska
25. jún 2025

Len to prosim nikdy nepovedz ani nedaj pocitit svojmu dietatu, ono za tvoje rozhodnutia nemoze. A naozaj sa snaz najst v tom aj nieco pekne, to zvladnes.

veronikah96
25. jún 2025

Aké stare je dieťatko? Partner by sa nemohol postarat a ty ísť do mesta,za kamoškou alebo niečo? Ver,že aj ten jeden deň pre seba raz do týždňa by bola úplná psychohygiena...

angeli121212
25. jún 2025

Chápem ťa naozaj.. mám dve a dnes mam zrovna deň keď som mala chuť už vážne niečo rozbiť od tých nervov, že nemôžem ani v kľude umyť 5 riadov, všetko sa na mňa sype, každý odo mňa dačo chce a furt niekto hučí....

krisbar
26. jún 2025

Odporucam : najst pomoc - opatrovatelku, upratovacku terapeuta. Alebo ist do prace.alebo najst si cas na sport, zaluby, atd. Si vyhoreta a treba s tym nieco robit.

7lenka11
27. jún 2025

Neviem, o akom starom dieťati hovoríš. Ako matka dvoch náročných bábätiek (koliky, reflux, hospitalizácie, problémy so spánkom, jedno dieťa vysoko citlivé) ti hovorím, že bude lepšie a netreba sa zacviknut na tých prvých neštastnych mesiacoch, kedy zazivate milión zmien, dieťa bez režimu, ty unavená, frustrovaná.. Každé dieťa vyrastie a je z neho (menší či väčší) parťák, časom tie deti nevyžadujú ani toľko pozornosti. Ak si sa však v materstve nenašla bez ohľadu na to, aké staré je dieťa, aký má režim či aký máte deň, tak si určite nájdi k dieťaťu výpomoc. Nie je to nič, za čo by si sa mala hanbiť, v zahraničí uplne normálna vec. Ty získaš pre seba viac času a môžeš sa aspoň príležitostne venovať tomu, čo ťa napĺňa, prípadne začať pracovať.