Napĺňa vás materstvo?
Ahojte, vcera tu bola diskusia, ci lutujete, ze mate alebo nemate deti. Vacsina napisala, ze svoje rozhodnutie nelutuje a to je dobre, tak by to malo byt. Ja som vzdy po rodine a dietati tuzila - bolo to pre mna viac ako kariera ci cestovanie, aj ked aj to sme stihli, kedze dieta sme mali po 30-ke. Avsak cakala som asi vacsie naplnenie. Svoje dieta mam rada a snazim sa, aby mu nic nechybalo - venujem sa mu, rozpravame sa, hrame, obijmame, ale vacsinu casu viac ako naplnenie citim vycerpanie a unavu. Uz ako babatko malo spalo, vela plakalo. Teraz je uz v skolke a je to ovela lepsie, ale manzel to neustal a opustil nas pre inu. A aj ked si racionalne uvedomujem, ze som stale rada, ze dieta mam, ze sme zdravi a dava mi zmysel zivota, pocitovo to nie vzdy viem tak precitit, respektive v peknych momentoch ano, ale vacsina dna je beh - praca, domacnost, starostlivost o dieta, skolkarske choroby, atd...bezny zivot, no mozno tym, ze bez pomoci muza, ci rodicov prevazuje skor unava ako pocit naplnenia/stastia. Som rada, ze dieta mam a nemenila by som, len som si to predstavovala inak...lahsie a naplnajucejsie. Som sama, ktora to tak citi?
Ja uplne chapem tvoje pocity, byt na dieta a vsetko sama je extremne vycerpavajuce a narocne. Nie iba z pohladu financneho zabezpecenia ale aj psychicky je narocne sa spoloehat iba sama na seba. Ja mam niekedy tiez vsetkeho plne zuby a to mam manzela aj babku, kt su stale “po ruke” a este som s mladsim doma 🤷🏼♀️ a vobec si to nevycitam, sme len ludia a nikto nie je non stop na 100%
Jasne a tie ktore mame narocnejsie deti duplom, niet sa co cudovat . Ano clovek si povie pred materstvom ze to bude tazke , ale ani z daleka nevie ake tazke to bude uz v realite.
Jedna vec ma len prekvapuje, ked citam komentare kde pise zena 2 a viac deti ze keby moze vratit cas, deti nema vobec. Ja pre viacero dovodov mam jedno , nemam ich viac ked viem ze by som to nedala, alebo niesom ani ochotna sa az tak velmi obetovat.Uz pri prvom clovek vie ake to je a ako sa citi. Ale nikdy by som to nezmenila,zeby som nemala ani jedno keby mam tu moznost vratit cas spät.Akoze nikdy na to nereagujem, len som prekvapena. To je cele .
A Vam slobodnym mamam klobuk dolu 🍀
Vieš čo, takto žije x matiek s deťmi a ci uz majú partnera alebo nemajú. Presne takto isto to majú. To je taký život. Raz lepšie, potom horšie. Treba chodiť viac na výlety, aby človek ušiel občas z každodenného života. Vtedy si aj voľné chvíle užije a nic vtedy neľutuje. Držím palčeky a hlavu hore, všetko je tak ako má byť 😉
Podľa mňa sa to predstaviť nedá a realita bude vždy iná. Nemenila by si, ale chcela by si to cítiť inak, ľahšie. Však ste zdraví a máte jeden druhého. To je proste život. Za svoje pocity si zodpovedná Ty. Tak ak to chceš cítiť inak, tak to máš vo svojich rukách. Ja som sama na dve deti. Nie je to vôbec ľahké, ale nikdy som neriešila či má to napĺňa podľa predstáv, či menej, či viac. Ľúbim ich a som vďačná, že ich mám. Pre mňa je to postačujúce. Láska k nim ma naplňa.
ja som nemala žiadne predstavy, som z tých čo dieťa nechceli - tak ma nemalo čo sklamať. alebo napĺňať. moje dieťa bolo nie celkom zdravé, stálo ma to veľa preveľa síl z neho vychovať dospeláka, v podstate by som sa kvôli nemu mohla trápiť dodnes - ale tak ako celý náš vzťah bol výsledkom osudu, tak aj teraz jeho život je osudom, takže to neriešim... nie som fatalistka, ale proste to beriem že čo sa stane sa stane a sa prispôsobím a vždy niekam dôjdem...
ja som otehotnela ako mlada, cize som nejaku unavu nepocitovala, dieta dobre, spalo v noci, plakal, len ked bol hladny, som relativne mlada a dieta dospele, da sa povedat, ze ma materstvo naplnilo, ale viac deti si predstavit neviem je mi teraz dobre, bola by som uz unavena, som rada, ze som rodila mlada
Co presne si predstavujes pod pojmom naplnenie? Ze budes cely den pri pomysleni na dieta lietat na ruzovom oblaciku? Tym, ze sa zo mna stala matka, som neprestala byt clovekom, takze naplnenie hladam aj inymi sposobmi ako cez dieta.
Dnes je taka divna doba zamerana na vykon, na dokonalost, ze rodina ani nema poriadne cas byt spolu. Mna materstvo naplna, hoci niekedy je to mega tazke nevyletiet z koze. 😁 My si zijeme v takej nasej bubline, nikam sa nenahlime, zijeme pre seba, travime spolu cas, s peknym pocasim si budeme uzivat opat vylety, manzel pojde coskoro na MD s prvou a ja s druhou, niekedy je to u nas narocne zvladat detske nalady 🙂 ale nejako to ide. Najdolezitejsie je pre nas zdravie a spolocne straveny cas. Trosku sa obavam, ako zvladneme na zaciatku dve deri, nakolko starsiu nedavame do skolky, ale zvykneme si, nejako sa zabehneme. Musime lebo mame smele plany do buducnosti.

Podla mna je to uplne normalne. Teraz je taka doba,tlaky zo vsadial ako mas byt naplnena a neviem,co a potom maju maminy vycitky,ze necitia tu spravnu radost. Telo aj mysel je vycerpana,tak to nevnimas ako naplnenie. Staci,ze lubis svoje dieta,venujes sa mu a nepotrebujes analyzovat kazdy svoj pocit. Cim viac analyzujes,tym viac sa spochybnis.