icon

Nedokážem si užívať materstvo

Včera o 18:54

Ahojte.
Rada by som zistila, či je v poriadku to, že si absolútne neužívam materstvo alebo je niekde chyba vo mne.
Moje dieťa ma aktuálne 7 mesiacov. Od narodenia je to uplakané dieťa. Viacmenej nespokojné počas dňa, pri ničom dlho nevydrží, nedokážem si pri ňom spraviť v domácnosti nič, navyše to vôbec nieje spáč. Plače doma. Plače v kočíku, plače v nosiči. Plače keď sme niekde na návšteve pri rodine, vždy ho treba nosiť na rukách, aj na tých niekedy plače. Neviem sa z materstva tešiť, lebo ma ta jeho nespokojnosť ubíja. Zároveň, mu idú zuby, tieto dni mu vyšli 4 naraz - áno viem, že to deti boli, ale my sme od jeho prvého zubu v 3 mesiaci nemali absolútne žiadnu prestávku v tomto- proste rastu hneď za sebou a cele dni je len nervózny a nervózny. Vždy zo všadiaľ musíme bežať po chvíli domov, pretože plače a nieje mi to moc príjemne keď niekde sme pri rodine alebo niekde von a len mrnčí. Neviem, som z toho naozaj frustrovaná, jednoducho len tlačim už 7 mesiacov čas očami nech toto obdobie je čo najskôr za nami.. z toľkého plaču sa mi už zlievajú pocity či je to tými zubami alebo je on vlastne taká povaha a neviem..
tak strašne by som si chcela materstvo užívať.. ale nedokážem to 😭😭

anonym_169efd
Včera o 18:56

@anonym_autor bude lepsie, neboj. Ked som bola mala ja, vraj nad nami byval chlapcek, co preplakal cely prvy rok. Potom to bolo dieta, co takmer neplakalo..a.neboheho svokra brat mal cely prvy rok obrateny spankovy rezim, v noci hore, cez den spal... A ich matka mala este starsie dieta, tak si vies predstavit..

anonym_49c214
Včera o 19:02

@anonym_autor ak máš také dieťa, ako popisuješ, tak sa absolútne nedivím tvojím pocitom. Vydrž, bude to už len lepšie a lepšie

anonym_29c27e
Včera o 19:07

@anonym_autor ja som doteraz nepochopila, co sa da na tom uzivat :D hlavne,ked ma uplakane dieta,co ma vecne koliky alebo nejaky problém a nevyspis sa v noci, lebo tristokrat vstava. Ozaj neviem,co je na tom na uzivanie. Ale uvidis, bude dorbe, vyrastie a bude to urxite ovela lepšie

anonym_8f1d87
Včera o 19:11

@anonym_autor o 25 rokov to bude lepsie

simsalabim
Včera o 19:24

@anonym_autor presne viem, o vom hovoris, moja starsia bola taka. V tom case som prisla o vacsinu kamaratok… Lahko sa mi to hovori, ale raz ten plac prejde. Pokus sa najst si sem tam cas pre seba.

pojezdalova
Včera o 19:29

Ahoj.Viem o čom píšeš a čo prežívaš.Mám syna , ktorý má 13 mesiacov.Donedávna aj on iba ryčal, skoro od narodenia.Cez deň zlý, urevaný, s ničím sa nevedel zahrať.Stále sme ja alebo muž museli byť pri ňom.V noci sa budil milion krát.Dokonca ešte teraz sa budí ale už menej.Bolo to dosť náročné obdobie.No nedávno sa to zlepšilo.Behá po byte, robí šašoviny, vie sa aspoň na chvíľu sám zahrať.Ale stále má nejaké tie svoje maniére.Musíme len vydržať až trochu vyrastú.Nič iné sa nedá robiť.

anonym_4f7412
Včera o 19:32

Moja nespala cez deň resp 40min, v noci bola do 2 a pol roka kým som ju nedostavila 10x hore. Mrncala pre všetko a vlastne robí to doteraz a to ide v septembri do školy 🤔😁

anonym_0ee3d1
Včera o 19:37

To ako sa cítiš je normálne.Vela stresu a únavy naraz .Bude to lepšie len nám musia detičky ešte trochu podrast.Niesi jediná kto to takto cíti

anonym_49c214
Včera o 19:50
@anonym_29c27e

@anonym_autor ja som doteraz nepochopila, co sa da na tom uzivat :D hlavne,ked ma uplakane dieta,co ma vecne koliky alebo nejaky problém a nevyspis sa v noci, lebo tristokrat vstava. Ozaj neviem,co je na tom na uzivanie. Ale uvidis, bude dorbe, vyrastie a bude to urxite ovela lepšie

@anonym_29c27e nie všetky deti sú rovnaké, ja som mala dieťa pokojné, dobre spalo aj cez deň, noc prespalo celú, mrnčalo výnimočne, inak sa usmievalo, prebavilo aj s ručičkami. Ja som si materstvo užívala, ale keby som mala dieťa, ako opisuje autorka témy, tak sa cítim rovnako a tešila by som sa každému dňu, ktorý je za mnou

evcagabi
Včera o 20:08

Skus camiliu na zubky - vravela som , aka pindovina, ale mojej fakt pomohla

ariannazara
Včera o 20:31

Moje dieta do cca 2 rokov neznasalo navstevy vsade reval jak nepricetny,obchod len videl ze sa niekde blizime konec 😆 a ma 6 a je ok preslo to. Akoze doma neplakal, ale ked sme niekde isli konec

anonym_29c27e
Včera o 20:34
@anonym_49c214

@anonym_29c27e nie všetky deti sú rovnaké, ja som mala dieťa pokojné, dobre spalo aj cez deň, noc prespalo celú, mrnčalo výnimočne, inak sa usmievalo, prebavilo aj s ručičkami. Ja som si materstvo užívala, ale keby som mala dieťa, ako opisuje autorka témy, tak sa cítim rovnako a tešila by som sa každému dňu, ktorý je za mnou

@anonym_49c214 no, tak pri takom dietati ano. Ale ja som mala podobnr ako autorka a bolo to fakt narocne :D

anonym_441fea
Včera o 20:35

Nejdem pisat ze bude lepsie, lebo moja ma 14 mesiacov a lepsie neni, ba horsie… vzdy som bola aktivny clovek, time management premakany a teraz? Nestiham absolutne nic, nechodim absolutne nikde, lebo sa neda. Hocico hocikde, vkuse rev. Uz mam toho dost. Nemozem ist ani 10 minut autom. Kym ju obleciem von, tak prejde aj 20min. Nenavarim, neupracem poriadne, proste cely den aj noc bojujem. Bojujem o prezitie. Prezivam. A ked mam chvilu cas ze zaspi, tak normalne čumím do blba a lutujem sa.

maryetta
Včera o 21:07

Chapem. To zufalstvo.... je hrozne... opisujes uplne mojho prveho preslo to cca po dvoch rokoch. A prisli dalsie veci 😭🤣 fakt uz smiech cez slzy.
Prv koliky. Reflux. Zubky. Tak skolka a nonstop detske choroby. Vzdor. Skola a tiez vzdy nieco.
Druha-dcera nebola o nic lepsia. Ona rok doslova prerevala. Ci bolo dobre alebo zle furt revala.
Tretie dieta-syn. Uz to bolo lepsie. Uz dokazal byt v kociku. Na rukach spokojny. Vedel pospat. Toto som pri prvych dvoch nepoznala.
Noooo a tak prisla stvrta. Uplne kludne babatko. Ktore aj spalo. Aj bolo kludne. A keby nie choroby starsich tak aj relativne zdravucke... kym neprislo obdobie vzdoru 🤣🤣🤣 ale uz som bud rezignovala alebo si zvykla ue ono prose-furt dačo.

anonym_f4aa38
Včera o 21:22

@anonym_autor ja ta podporim a fakt bude lepšie. Moja taka bola. Keď nie reflux, tak zuby. Od 3 mesiacov vkuse zuby. V 15 mesiacoch 16 zubov mala. Masaker to bol. Od roku a pol začalo byť lepšie. Presne si pamätám ako mala cca polroka ani v kočíku nechcela byť, nikde. Žiadne kávičky s kamoškami alebo do obchodu ju brat, lebo by revala 😁. A ešte noci naprd lebo dojčena. Fakt bude lepšie. Skus to prežiť a opakovať si. Vravieť si je to len smietka z môjho dlhého života a o pár mesiacov možno už budem iba spomínať.

anonym_d29086
Včera o 21:27

prvý rok dieťata bol des, každý týždeň rehabky, vyšetrenia milión, niekedy 2 za 1 deň, schudla som tak že som mala menej kg ako na konci strednej školy :D nič iba cvičiť vojtovku, stres či dieťa bude o.k po tom všetkom. a ako odbilo 1 rok všetko sa pomaly skľudnilo, a konečne si užívam materstvo 🙂

miamaria
Včera o 23:24

@anonym_autor Moj synovec bol presne tento typ,nod narodenia uplakany, len na rukach, bol tazky, ked sa ohlasili s nim na navstevu tak nikto nechcel byt doma, vsade plakal akoby ho drali, doma, vonku, na navstevach, oslavach, vsade max pol hodiny bol porevat a museli s nim domov, nikto ho nechcel strazit, on ani pri nikom nechcel byt, hroza,vyrastol z toho, ale svagrina bola uz v koncoch z neho

anonym_e653ca
Dnes o 05:58

@anonym_autor neskúšali ste nejaké utlmovaky? Čo by ho skludnili a nech spi, ak je toho na teba moc tak by som ho dala postrážiť rodičom alebo svokrovcom na pár dni a isla sa niekde zrelaxovať 💆‍♀️

vilma7
Dnes o 06:00

V tomto pripade to úplne chápem, kto by si vychutnával denno denne plačúce dieťa. Žiaľ ked ani nosič nepomôže, ťažko povedať či a čo za jeho nespokojnosťou je..alebo či to je žiaľ len nespokojné miminko. Prajem nech sa to či najskôr zlepší.

anonym_e653ca
Dnes o 06:03
@anonym_441fea

Nejdem pisat ze bude lepsie, lebo moja ma 14 mesiacov a lepsie neni, ba horsie… vzdy som bola aktivny clovek, time management premakany a teraz? Nestiham absolutne nic, nechodim absolutne nikde, lebo sa neda. Hocico hocikde, vkuse rev. Uz mam toho dost. Nemozem ist ani 10 minut autom. Kym ju obleciem von, tak prejde aj 20min. Nenavarim, neupracem poriadne, proste cely den aj noc bojujem. Bojujem o prezitie. Prezivam. A ked mam chvilu cas ze zaspi, tak normalne čumím do blba a lutujem sa.

@anonym_441fea a nechať vyplakať nepomáha ?

anonym_441fea
Dnes o 09:59
@anonym_e653ca

@anonym_441fea a nechať vyplakať nepomáha ?

@anonym_e653ca nepripada do uvahy, lebo reve tak, ze prestane dychat a je schopna odpadnut